Rozpiska w założeniu miała być bardzo ofensywna. Chyba nawet jest, pytanie tylko czy ma rację bytu.
Master siedzi w cokach ze sztandarem, haga bsb w egzekutorach. Wiem, że można ją z nich wyciągnąć, ale powiedzmy że okoliczności w tej kwestii mi sprzyjają i zdecydowałem się zaryzykować.
1 Master @ 158 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak;
Heartseeker
Enchanted Shield
Cold One
1 Death Hag @ 225 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon
Witchbrew
1 Death Hag @ 150 Pts
Poison Attacks; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
Standard of Hag Graef
14 Har Ganeth Executioners @ 198 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician; Draich-master
5 Cold One Knights @ 202 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Dread Knight
Standard of Slaughter
4 Cold One Knights @ 192 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
1 Dread Knight @ [41] Pts
Heavy Armour; Shield
Ring of Hotek
2x 10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
Total Army Cost: 1500
DE 1500, ofensywne
BSB możesz dać Dary Khaina które nie kłucą się z magicznym sztandarem, daj jej coś.
Kociołkowi wywal ten wywarek nie potrzebny im.
Z kociołka zrobił bym generała a temu masterowi dał hoteka.
Nie masz harpii wymienił bym jedne coki za przynajmniej 2 odziały
I chyba jednych kuszników za DR z kuszami.
Nie masz harpii wymienił bym jedne coki za przynajmniej 2 odziały
I chyba jednych kuszników za DR z kuszami.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
DR faktycznie raczej wstawie, lepiej mieć na wszelki wypadek.
Harpii wolałbym nie wsadzać, bo już właściwie nimi rzygam. Niby są niezbędne, ale chciałem sprawdzić jak sobie poradzę bez nich.
BTW, pewnie będę grał tym na wampiry, więc ostrzał, poza magicznym,, odpada.
Hoteka nie dam masterowi, bo to mi każe zrezygnować z magicznego +3 STR na szarży. A to przydać się może pewnie i na ciężką konnce, i na eteryki, jakby się czasem miały pojawić.
Harpii wolałbym nie wsadzać, bo już właściwie nimi rzygam. Niby są niezbędne, ale chciałem sprawdzić jak sobie poradzę bez nich.
BTW, pewnie będę grał tym na wampiry, więc ostrzał, poza magicznym,, odpada.
W takim razie witchbrew zejdzie z kotła, a coki stracą magiczny sztandar, a bsb dostanie chyba manbane i rune of khaine.BSB możesz dać Dary Khaina które nie kłucą się z magicznym sztandarem, daj jej coś.
Hoteka nie dam masterowi, bo to mi każe zrezygnować z magicznego +3 STR na szarży. A to przydać się może pewnie i na ciężką konnce, i na eteryki, jakby się czasem miały pojawić.
Ostatnio na lokalu na 1500 gralem takim ofensem:
Sorceress @ 150 Pts; 2x Dispel Scroll [25]
Death Hag @ 225 Pts; Cauldron of Blood; BSB
20 Warriors @ 123 Pts; Musician
14 Corsairs @ 175 Pts; Sea Serpent Standard [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
13 Black Guard @ 218 Pts; Standard of Hag Graef [35]
6 Cold One Knights @ 162 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
Bardzo fajnie się tym gra. Nie ma wprawdzie typowego strzelania, ale jest 6 jednostek uderzeniowych wspieranych kotłem. Rozpa nie jest jednak uniwersalna, słabo spisuje się na wszelakie defensy.Trzeba liczyć na szczęscie przy doborze przeciwników.
Co do Twojej rozpiski to myślę, że powinienieś zmienić ustawienie corów + ja bym grał na gwardii.
Sorceress @ 150 Pts; 2x Dispel Scroll [25]
Death Hag @ 225 Pts; Cauldron of Blood; BSB
20 Warriors @ 123 Pts; Musician
14 Corsairs @ 175 Pts; Sea Serpent Standard [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
13 Black Guard @ 218 Pts; Standard of Hag Graef [35]
1 War Hydra @ 175 Pts
Bardzo fajnie się tym gra. Nie ma wprawdzie typowego strzelania, ale jest 6 jednostek uderzeniowych wspieranych kotłem. Rozpa nie jest jednak uniwersalna, słabo spisuje się na wszelakie defensy.Trzeba liczyć na szczęscie przy doborze przeciwników.
Co do Twojej rozpiski to myślę, że powinienieś zmienić ustawienie corów + ja bym grał na gwardii.
Bitwa niestety skończyła się remisem. Sypać się zaczęło, jak ogromny kloc grave guardów z dwoma wampirami dopchnął mi się do pierwszych coków (dwie popychaczki weszły w jednej turze - żadnej nie udało mi się zdispellować). Natomiast sama bsb w klocku egzekutorów śmiga jak marzenie. Wciągnęła nosem dwa kloce ghouli a potem blood knightów. Wszystko z miejsca, ze sporym overkillem i bez strat własnych. Ogólnie byłoby znacznie fajniej, gdyby nie kilka moich tragicznych rzutów. (Oba coki ogłupiły się w najmniej odpowiednim momencie)kuszników zamień na DR i zamiast sztandarów i czempionów na Cokach daj harpie. I napisz jak Ci się spisała ta Bsbeczka