Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Kokesz »

siupal pisze:ja osobiście nie lubię modeli GZ. mają długie łapy i krótkie nóżki, wyglądają jak goryle. poza tym 6 ed. minersi GW mają wyjątkowo ładne wzory. można ich jeszcze gdzieniegdzie dostać
Modele GW też mają długie ręce i stopy wyrastające z pośladków.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Ha! coś w tym jest, ale i tak GW robi swoje krasnale, hmmmm, składniej. w sensie, wszystko do siebie pasuje. w GZonie łapy sa jak od ogra, tułów człowieka i nogi krasnala. jeżeli chodzi o najbardziej proporcjonalnych chłopaków to można grać krasnalami z Lotra. oni są tipes topes pod tym względem. tylko małe to to.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

siupal pisze:można grać krasnalami z Lotra. oni są tipes topes pod tym względem. tylko małe to to.
krasnoludy z lotra sa tak brzydkie że aż żal. To nie sa krasnoludy tylko niscy ludzie z brodami i nie umywaja sie do modeli warhammerowych dwarfów by GW czy GZ.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

nie zgodzę się. khazadzi są wyczesani. sztandarowy krasnali są git. plastikowy regiment jest w miaaaaare. cała reszta jest taka sobie, ale pomysł na inne jednostki był po prostu słaby. ale trudno przekonac do lotraowych figsów kogoś, kto lubi estetykę Warhammera, bo są to dwie ultra skrajności.
jak dla mnie młotek to bajkowe postaci, natomiast lotr podchodzi do tematu bardziej "realnie"

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Jeśli chodzi o krasie to wg mnie najlepsze są te z Konfrontacji - lecz to całkiem inny styl, oraz staro edycyjne młotkowe krasnale. Lotrowe krasnoludy są słabe, tak samo jak cała reszta figurek do Lotra - może prócz dużych modeli jak trolle, Balrog itp. Najnowsze modele krasi WFB wołają o pomstę do nieba. Wg mnie są to jedne z najbrzydszych aktualnie modeli GW. Gamezony ujdą w tłoku. Styl podobny do GW, ale mają więcej fantazji (że się tak wyrażę ;))
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Eee, figsy z GZ są fajne. Z lotra ssą. Zauważcie, ze krasnoludy nie różnią się od ludzi tylko wzrostem czy długością brody (i wytrzymałością głowy :wink: ) ale też proporcjami ciała. Są niskie, mają krótkie nogi ale za to szerokie bary, długie ręce i dużą głowę. Fakt, że NIEKTÓRE modele GZ sa przesadzone (slayerzy, longi) ale nie generalizował bym. Np. hamki to IMHO modele wybitnie udane (co nie koniecznie widać na zdjęciach), górnicy też są niczego sobie (choć już nie trzymają proporcji tak jak gwardia). Co do modeli z lotra to się w pełni zgodze z Raksem. To poprostu mali ludzie z brodą. Nie mają w sobie wiele "krasnoludzkości" :wink: I nie chodzi tu o to, ze jesteśmy przekonani do modeli do młotka. Znam kilka osób grających w lotra, które tez uważają, że krasie są do warhammera są dużo lepsze.

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

http://medias.jeuxonline.info/upload/wa ... 450JPG.jpg
gdzie coś takiego można dostać???
Model bardzo mi sie podoba i czy ktos wie jak pasuje skala bo batla??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Tia możesz to kupić od typa, który wygrał za tego figsa Slayer Sworda... To chyba własnoręcznie zrobiony model, raczej nie do dostania...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Obrazek
wie ktos co to za figsy? jakiej firmy itd. bo nigdzie wczesniej takich nie widzialem.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

to są figurki Games Workshop, imo nie zbyt piękne...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dokładnie, to są modele GW. Mam sztandarowego i ogólnie odradzam zakup tego modelu. jest słaby strasznie w rzeczywistości. Zarówno pod względem wykonania jak i ogólnego wyglądu.
Obrazek

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Crzanicie fajne modele..
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Smigol - a masz ich czy wnioskujesz po fotkach?

BSB ma dziwne moldy, delikatne nierówności, drzewiec sztandaru jest całkowicie krzywy co wygląda beznadziejnie jak się spojrzy na tą figurkę pod innym kątem niż ten na fotce. Nie twierdze, że figurka jest beznadziejna ale jest cała masa lepszych modeli.
Obrazek

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Właśnie patrze na figsa i okej drzewiec jest zdeka krzywy ale nierówności... Każdy ma prawo do swojego zdania, mi sięfigsy podobają... tyle... A i Tan ma kamień przysięgi :D.
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jakiś czas temu kupiłem pudełeczko z tymi figsami. BSB sprzedałem na Allegro- nie podobał mi się. Za to Lorda wrzuciłem na tarczę i zamiast skrzydełek dokleiłem mu do hełmu rogi i moim zdaniem wygląda kozacko :D Model lorda IMO psują właśnie te skrzydła, jeśli się ich nie doklei to model wygląda bardzo fajnie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

sam bsbek za bardzo mi sie nie podoba. imo duzo lepiej by figurka wygladala gdyby zamiast palca wskazujacego pokazywala srodkowego. taki fucker do przeciwnikow ;)
ale bardziej chodzilo mi o tego thana na kamieniu. wprawdzie jego, hmm.... twarz mnie lekko odrzuca ale mozna by tam przykleic element maski od warriorow i bedzie git :)

a czy dwie figurki nie sa sprzedawane razem w jednym pudelku?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

tak, są sprzedawane razem w jednym pudełku.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

a to w takim razie, jesli ktos by mial tego thana z klocem i chcialby sie go pozbyc to z checia bym go przygarnal :)
DragoMir pisze:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ale kozacki model, może ktoś by go dla mnie ukradł? ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

No ja już na niego odkładam kase :) Ciekaw jestem skończonego ale znając AoW to raczej już go nie zwalą więc będzie mega kozak :)
Obrazek

ODPOWIEDZ