1200 HE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

1200 HE

Post autor: Asassello »

1 Commander @ 198 Pts
Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Battle Banner [80]
Elf Steed

1 Mage @ 192 Pts
Magic Level 2
Pure of Heart [0], Seer [30]
Channeler [10], Silver Wand [10]
Elf Steed

5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield

5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield

5 Dragon Princes @ 207 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Banner of Sorcery [50]

2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts

2 Repeater Bolt Thrower @ 200 Pts

Casting Pool: 4 + D3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 25
Total Army Cost: 1197

dosc przyjemnie sie tym gra, wykorzystuje kazda faze do granic mozliwosci :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Ja bym sie wolał nastawić albo na magie i wywalić bsb albo na walkę i z maga zrobić caddiego :) A tak w ogóle to skąd się tyle rozpisek h elfickich narobiło ?

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

pozatym że niema gdzie maga trzymać rospa spox

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

mag jest konno z tego co widzę...wiec jedzie z resztą...albo kitra się go w lesie...albo do bolta w ostateczności

a rozpa całkiem ciekawa....chociaż nie używam magów innych niż caddy...a battle banner do mnie nie przemawia...to na tak małe punkty może byś sporym atutem :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

chyba atutem dla wroga, rozpa okey, ale daj cos innego niż ten BSB, ja bym postawił na kolesia na orzełku z reaver bowem, bądz BSB puszkowanego, tak byłoby najlepiej, nie ryzykowałbym BB na te punkty, zbyt łatwo schodzi a wtedy to jest płacz :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Albo bsb z reaver bowem - chyba jeszcze jest legalny.
Ew. comandera na koniku z corinem i puryfying flamem - czasem jest pożyteczny na komanderze - bo daje tym oddziałom którym trzeba to -3.

Ogólnie mocne.

Pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

wolałbym fury na te punkty :)
F.N.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

A ja nie :P
Nie ma armii która nie musi dispelować corina. Potrafi srogo namieszać. I sie nie wypala.

Pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to już jest tam jak kto woli :)
jednak ja bym wybrał fury, za mało magicznych itemów jest, no ale jak kto woli :)
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

w tej rozpisce kazdy oddzial ma swoje zadania, ktore powinny prowadzic do wygranej.
- mag - zdejmuje rzeczy ktorych HE nie sa w stanie zbytnio ruszyc (Treeman, czolg, czasem jacys choseni) lub stanowi sile destrukcyjna (duze i male pociski) - dobrze jest jak powoduje jakies paniki, czasem moze rzucic jakas popychaczke lub pitke (np pod maszyne)
- bsb - moze i miekki ilatwo go ubic - ale jak przezyje 1-2 tury, to juz jest dobrze - potem musi byc juz w combacie - dzieki temu kolesi jestem w stanie przepchnac klocki piechoty (z +5CR na starcie) itp.
- silverki - jeden oddzial do trzymania maga - jesli przeciwnik ma malo strzelania (to tylko 1200 pkt wiec duze go nie bedzie) to mag moze biegac samotnie; drugi oddzial wspomaga DP (plapki, flankowanie, wkurzanie przeciwnika itp)
- rydwany - jezdza po planszy i zdejmuja lzejsze cele - czasem wspomagaja oddzialy kawalerii
- RBT - zdejmuja smieci - by mi nie wynawrowano DP - potem niszcza silniejsze jednostki wroga.

oczywiscie w razie potrzeby oddzialy moga miec inne zastosowania, ale te sa chyba głowne.

minusy tej armii to: bardzo mala liczebnosc, bardzo mala liczebnosc i bardzo mala liczebnosc (co za tym idzie chyba kazdy wie)

czekam na dalsze komentarze - kolesia z lukiem nie wsadze - wiem ze prawie zawsze sie splaca, ale nie zastapi mi on sily przebicia bsb.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

zawsze każda jednostka ma jakieś zadania :)

wiem, że Cie nie przekonam z tym BSB jednak ja nie biore go nigdy na mniej niż 2k, no chyba, że jakieś dziwne formaty typu 1999 to biore :P .
A dlaczego? PSrawa prosta, przeciwnik skupi na nim wiele swej uwagi i bedzie go próbował zabić, nawet samobójczymi szarżami wszak 300pkt piechotą nie chodzi a to sporo na te punkty. Koleś jest naprawde dobry ale na 2k+, jednak każdy ma swoja wizje gry, ja tylko chciałęm wyrazic swa pokrótką opinię i tyle ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Niezgadzam sie :)
Ja bb mam prawie zawsze, i sprawdza sie w naprawde ekstremalnych sytuacjach, typu przeganianie klocków, łamanie lanc z kilka do CR.
Koles ma potężną kontre bo aż 18 cali ruchu, ale fakt trzeba gochować przed wrogiem, bo jest mięciutki jak kupka :)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, o 20:00 przez Mućka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No bb jest potężny ale spada z byle czego,przedmówcy mają co doniego racjię,na te pkt nie ma on sensu.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

jak mi powiecie w jaki sposob mam przegonic dwarficki klocek(20 +FCG) z bsb.. bez tego BB ?? (czy tez posypac klocek BK.. itp)
z checia wyslucham wszelkich pomysłow..
tylko nie pisac ze ma puscic na niego wszystkie oddzialy - bo czesc oddzialow i mag musza najpierw zdjac maszyny i strzelcow :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

luzik , wynajmi smoka z DOW i wpadnij nim od tyłu - a dla pewności paroma chariotami od przodu

rospa mocna , wyciska ze mnie 7me poty i nie przepadam za nią :)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Asasselo
Hajelfy są za słabe na dwarfickie klocki,i tak oddział z bb dostanie kilka strzałów tudzież klope na klate,po prostu z krasnoludami nie jest nam dane wygrywać masakrą,pograj z w miare doświadczonym krasnoludem tą rospiską zobaczysz że o wiele lepiej było mieć tego reaver bowa czy drugiego maga....

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

majac BB mam jakakolwiek szanse..
majac kolesia na orle czy maga automatycznie sie tej szansy pozbawiam..

choc moze i drugi mag jest pewniejszy..tylko to nie jest ta sama gra...
Obrazek

ODPOWIEDZ