BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB
Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB
Charakterzy bonus też dostają tak długo jak są w oddziale z muzykiem grającym Disco-Polo. Mounty nie znają się na dobrym Disco - bonusów nie mają
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
About first scenario and the ongoing discussion:
question 1: is it so that every unit with musician can choose a bonus? or only one?
question 2: do the effects apply for the whole battle, or only while the musician is on the table?
question 3: everyone is talking about "mengil"; I thought, RoR are not allowed... or does everyone mean shades?
question 1: is it so that every unit with musician can choose a bonus? or only one?
question 2: do the effects apply for the whole battle, or only while the musician is on the table?
question 3: everyone is talking about "mengil"; I thought, RoR are not allowed... or does everyone mean shades?
Correct. When the music stops, party is over .Kalesoner pisze:2 I presume, that only as long as the musican is on the table
Update listy zgloszen - 30 osob poki co. Nie czekajcie, bedzie latwiej dla nas
Grzesiu "Palaczu" - doslij rozpe w html, bo poki co nie dostaniesz punktow.
Grzesiu "Palaczu" - doslij rozpe w html, bo poki co nie dostaniesz punktow.
Mam pytanie natury technicznej, staroedycyjne slaves ( nie skaven slaves, a zbieranina różnego rodzaju smiecia elfów goblinów lizzaków + mix szczurków + poganiacze) z armii myszołaków będa traktowane jako prox, czy normalnie wystawialne. Nietsty w tym booku jest zapisek skavenslaves a nie slaves. Tak tylko pytam żeby nie było później nieporozumień.
Panowie ja mam pytanie dlaczego nie ma oceny WYSYWIG oraz choć jednego wymboliczniego punktu za czytelnej posiadanie rozpiski. To są kategorię które moim zdaniem są najważniejsze w ocenie, bo wpływają w sposób bezpośredni na grę i mogą ją bardzo utrudnić nieświadomemu przeciwnikowi
Albowiem zdecydowalismy, ze to my wydrukujemy rozpiski graczom
No to fajnie - ważna rzecz którą ostatnio mało kto praktykuje z organizatorów. Tylko może niech będzie kara za jej zgubienie, bo na jednym z ostatnich masterów mój przeciwnik w niedzilę podawał mi koszty punktowe "z głowy" - co jest moim zdaniem mocno średnieCzarnY pisze:Albowiem zdecydowalismy, ze to my wydrukujemy rozpiski graczom
A co z WYSYWIG-iem
7. punkt usunąć z oceny malowania
tam gdzie jest konwersje są punkty 1,2,4... zamienić, 4 punkty na 3,,, pojawiają się 2 pkt które można włożyć w wysiwyg.
1 - oddziały spełniają wysiwyg.
2 - oddziały + bohaterowie spełniają wysiwyg.
proste, nie ?
tam gdzie jest konwersje są punkty 1,2,4... zamienić, 4 punkty na 3,,, pojawiają się 2 pkt które można włożyć w wysiwyg.
1 - oddziały spełniają wysiwyg.
2 - oddziały + bohaterowie spełniają wysiwyg.
proste, nie ?
Moim zdaniem kategoria WYSYWIG to nie jest hobbystyka i nie zaliczałbym tego do tej punktacji 50%, bo to kategoria dotycząca grywalności na samym turnieju.
Można mieć super pomalowaną i skonwertowaną armię np: VC ale mieć jazdę z bardinagami (w rozpisce bez) która szarżuje na 16 bądz grać z Chaosem gdzie będzie bohaterzy będą na koniach (a w rozpisce na steed of slaanesh z 20 calowym ruchem) itd. itp. - przez takie rzeczy przegrywa się bitwy. Kategoria ta powinna być także restrykcyjnie oceniana.
Można mieć super pomalowaną i skonwertowaną armię np: VC ale mieć jazdę z bardinagami (w rozpisce bez) która szarżuje na 16 bądz grać z Chaosem gdzie będzie bohaterzy będą na koniach (a w rozpisce na steed of slaanesh z 20 calowym ruchem) itd. itp. - przez takie rzeczy przegrywa się bitwy. Kategoria ta powinna być także restrykcyjnie oceniana.
Ja się z tym akurat nie zgadzam - dlaczego ktoś ma mieć bonus, że kupił figurki z 6, a nie z 7 edycji. Zresztą co to są unikatowe/archiwalne modele - moim zdaniem to jest zbyt mało zdefiniowane i taka kategoria nic nie wnosi. W samej hobbystyce oceniamy pracę ludzi, wygląd armii, pomysł na jej zrobienie czy poprostu schludność samej armii bo fajnie się gra taką armią i z taką armią, a unikatowe/archiwalne modeleviatroof pisze: Bardzo ok. Dodałbym jeszcze wymienne z konwersjami pkt za unikatowe/archiwalne modele
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, o 23:59 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.