Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
problem jest w tym że taki bsb nie ma w wyposażeniu łuku z którego byłby w stanie wystrzelić strzały.
No właśnie Kalesoner, co do tego mają dwie wolne ręce? Czy Ty jak masz obie ręce wolne to automatycznie pojawia Ci się w nich łuk?
Natibak - można sklecić ambush na takie punkty, ale raczej bez magii. Wyrzuciłbym na Twoim miejscu tą branchwraith i zainwestował w glade guardów. Następnie przytnij tancerzy do 6-7 i zaoszczędzone punkty ponownie wrzuć w glade guards. W ten sposób będziesz miał 40 łuków, czyli bardzo dużo na takie punkty. Zastanów się też na waywatcherami zamiast jednych driad no i ściągnij batle standard z herosa - nie masz niczego, czemu reroll będzie niezbędny. Ale to IMHO, graj tym, czym lubisz i umiesz i tak btw słuchając nas to raczej pkt za fluffowe rozpiski nie dostaniesz

Natibak - można sklecić ambush na takie punkty, ale raczej bez magii. Wyrzuciłbym na Twoim miejscu tą branchwraith i zainwestował w glade guardów. Następnie przytnij tancerzy do 6-7 i zaoszczędzone punkty ponownie wrzuć w glade guards. W ten sposób będziesz miał 40 łuków, czyli bardzo dużo na takie punkty. Zastanów się też na waywatcherami zamiast jednych driad no i ściągnij batle standard z herosa - nie masz niczego, czemu reroll będzie niezbędny. Ale to IMHO, graj tym, czym lubisz i umiesz i tak btw słuchając nas to raczej pkt za fluffowe rozpiski nie dostaniesz

Zanim napiszesz sprawdź w podręczniku, strona 53, wyposażenie nobla. Dziękuję. (Tak jestem świadomy tego, że BSB traci łuk, ale patrz zasady turnieju)Klops pisze:problem jest w tym że taki bsb nie ma w wyposażeniu łuku z którego byłby w stanie wystrzelić strzały.
Noble ma standardowo longbow, którego nie trzeba wykupić, jeśli na tym turnieju sztandar nie zabiera wyposażenia, to znaczy że ma z czego wystrzelić HoDę. To jest kwestia w sumie, do dopracowania przez orgów.
tia, to byłoby fajne. bsb z gw, sh, la, hodą i jakimś bajerem, ehh...Laik pisze:Tak w ogóle to dobra opcja żeby każdy sztandarowy miał wolne ręce
@ Kalesoner ma racje. Jeśli działa na zasadach że hero zostawia swoje itemy to ma łuk przecie

Pozdro
ja to bym chciał aby bsb mógł używać kindredów, skoro wampiry dostają takie bonusy a nie wliczają się one do punktów za przedmioty.
ale fakt że to jest dobry pomysł upowszechnić tę zasadę aby każdy bsb miał 2 wolne ręce, szczególnie bretce i orkom by to pomogło
ale fakt że to jest dobry pomysł upowszechnić tę zasadę aby każdy bsb miał 2 wolne ręce, szczególnie bretce i orkom by to pomogło
- Jacek_Azael
- Masakrator
ja bym wolał eternal bsb
albo tancerz... A to już nawet bym pominął i mi by wystarczyło danie bsbkowi obu rąk + tego cholernego łuku.
Wtedy sporo możliwości się rodzi. i na takim panie można wyciągnąc nawet 3+ asv
(la, sh, hełm i ad. +1 za sh+ hw). 
edit: ehh rozmarzylem się...

Wtedy sporo możliwości się rodzi. i na takim panie można wyciągnąc nawet 3+ asv

edit: ehh rozmarzylem się...

dobra taka cisza no ja dam rozpę na bialystok
spellweaver 4 level
3x scroll
calaignor stave
spellsinger 2 level
scroll
magiczne ataki
waywatcher noble
hail of doom arrow
adh
3x 10 glade guards
2x 8 dryads
2xglade riders
musician
3x 5 wardancer troups
treeman
9waywatchers
równo 2250 magia mam super , zajebiste strzelanie 3x 5 tancerzy do łamani klocków i treemany do zabijania smoków ^^
spellweaver 4 level
3x scroll
calaignor stave
spellsinger 2 level
scroll
magiczne ataki
waywatcher noble
hail of doom arrow
adh
3x 10 glade guards
2x 8 dryads
2xglade riders
musician
3x 5 wardancer troups
treeman
9waywatchers
równo 2250 magia mam super , zajebiste strzelanie 3x 5 tancerzy do łamani klocków i treemany do zabijania smoków ^^
pewnie... jestem zaPiotras pisze:to graj bez treemanaWrzuć za to cannon i masz jeszcze 200 pkt do rozdysponowania.
Pozdro

zostane jedynym z drzewcem, co mi nawet pasuje...
brakuje chocby jednych wildow.
5 tancerzy nic nie zrobia poza chwalebna smiercia.
po co magiczne ataki?
na wrighty czy driady?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
magiczne ataki, zgadza się na FS i na duszki.
a treemana biorę właśnie dlatego bo nie chce być jak wszyscy co mają te działka czy orzełki (nie mam pomalowanych tych 200 pkt więc wole treemana)
co do wildów to jakoś mnie już nie jarają jak wezmę jeden oddział to okaże się że to za mało potem będę musiał wrzucić drugi i już zostanie tylko z jedną 5 tancerzy i wtedy to mogą se tylko zginąć, 2 oddziały tancerzy od 2 oddziałów wildów są 80 tańsi więc to za dużo aby zamieniać te speciale
a treemana biorę właśnie dlatego bo nie chce być jak wszyscy co mają te działka czy orzełki (nie mam pomalowanych tych 200 pkt więc wole treemana)
co do wildów to jakoś mnie już nie jarają jak wezmę jeden oddział to okaże się że to za mało potem będę musiał wrzucić drugi i już zostanie tylko z jedną 5 tancerzy i wtedy to mogą se tylko zginąć, 2 oddziały tancerzy od 2 oddziałów wildów są 80 tańsi więc to za dużo aby zamieniać te speciale
jak chcesz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Jesli nie przestawie mojej szczurzej armii na nowa edycje, to możliwe ze zjawie sie z czyms podobnym : )) Ew. na smoczku, tak dla czystego funu.
Spellweaver @ 315.0 Pts 3lev
3xDispel Scroll [25.0]
Deepwood Sphere [25.0]
Spellsinger @ 175.0 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25.0]
Calaingor's Stave [25.0]
Noble @ 190.0 Pts orzełek
Battle Standard
Stone of the Crystal Mere [30.0]
Sword of Might [20.0]
Alter Noble @ 158.0 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
2x10 Glade Guard @ 120.0 Pts
12 Glade Guard @ 144.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
5 Wild Riders @ 130.0 Pts
6 Wild Riders @ 156.0 Pts
2x6 Wardancers @ 108.0 Pts
6 Waywatchers @ 144.0 Pts
Treeman @ 285.0 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool:
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2249.0
Spellweaver @ 315.0 Pts 3lev
3xDispel Scroll [25.0]
Deepwood Sphere [25.0]
Spellsinger @ 175.0 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25.0]
Calaingor's Stave [25.0]
Noble @ 190.0 Pts orzełek
Battle Standard
Stone of the Crystal Mere [30.0]
Sword of Might [20.0]
Alter Noble @ 158.0 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
2x10 Glade Guard @ 120.0 Pts
12 Glade Guard @ 144.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
5 Wild Riders @ 130.0 Pts
6 Wild Riders @ 156.0 Pts
2x6 Wardancers @ 108.0 Pts
6 Waywatchers @ 144.0 Pts
Treeman @ 285.0 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool:
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2249.0
tia, styknęłoby
Całkiem fajna rozpiska, podoba mi się. Jedyne co, to ja bym zrezygnował z altera. Masz orła, także lekkie - szybkie wsparcie masz tam gdzie chcesz. Prawdopodobnie oczywiście 
Dlatego ja bym altera zamienił na kolejny jakiś oddział. Ale to już oczywiście kwestia gustu.
Pozdro
p.s. @ Pasiak: gdybym może grał jak Ty, to nie rezygnowałbym z drzewca, ale jednak gdy ginie on dużo razy, robiąc mało lub nic, to albo ja jestem kiepski (możliwe) albo nie umiem nim grać (też możliwe) albo mam pecha.

Dlatego ja bym altera zamienił na kolejny jakiś oddział. Ale to już oczywiście kwestia gustu.
Pozdro

p.s. @ Pasiak: gdybym może grał jak Ty, to nie rezygnowałbym z drzewca, ale jednak gdy ginie on dużo razy, robiąc mało lub nic, to albo ja jestem kiepski (możliwe) albo nie umiem nim grać (też możliwe) albo mam pecha.

Lubie altera, świetnie sie spisuje jako support dla Wildów czy orzełka, wiadmo że jest miekki. Nie mniej jednak fajnie wyciaga chempionów i bohaterów w kombinowanych szarżach. Zalezy jak kto gra : )) Nie widze potrzeby podrazania duzej magiczki, a level więcej nie wiele jej da, tym bardziej ze gdybym mial punkty do tałbym 1 wilda wiecej