Rydwany pod herosów

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Rydwany pod herosów

Post autor: Szmajson »

Yo!

Dzis grałem bitwę ... na 1800 puntkow.. no i przeicnwik w armii O&G miał.. 3 herosów na rydwanach (2 wilcze, 1 z dzikami) + jeden rydwan.. ale do tego mial 4 bolce (2 sloty specjali).

No i... wedlug mnie to jest o 2 specjale za duzo :D
Chodzi o to czy Rydwan pod herosa zjada normalnie slota specjala.

Mialem tylko pod reka RB.. tam nic nie ma na ten temat.

Tak wiec gdzie jest napisane ze zjada slota Specjala.... bo Army Builder to nie jest argument :P i mojego przeicwnika to nie przekonało ... moze sie myle.. i cos w 7 edycji sie zminilo :P

Prosił bym o jakis argument cytat.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Wszystko było OK. Rydwany pod herosami u zielonych nie zajmują slotów. Patrz errata rulebooka by GW :)

ps. ja Lublinie miałem 3 herosów na rydwanach, 4 bolce i squigi ;) Nikt z sędziów ani zawodników się nie czepiał :)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Hmm mas moze linka do tej erraty.. przejrzalem errare do RB i do O&G.. ale tam nic nie ma.. chyba ze o tej godzinie juz mam klpoty z czytaniem :D
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

OKA JUZ MAM :D nie licza sie :D

Obrazek

ODPOWIEDZ