Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Jak chcesz pograc sobie dla klimatu, albo jak masz fajne rzuty, to dobry początek.
A jak nie, to kup dwie tony jakiegoś glutowatego kleju, zrób abominacje, kup batalion, furance, censerów, elektryka, priesta. To tak na początek ^^
A jak nie, to kup dwie tony jakiegoś glutowatego kleju, zrób abominacje, kup batalion, furance, censerów, elektryka, priesta. To tak na początek ^^
Tylko niestety zżerają speciala...
A są do wyboru jeszcze: monki (mus przy furnace), censer bearerzy (IMO też bardzo dobra jednostka), jezzaile (mimo braku skirmisza dają eadę), gutter runnersi i (ewentualnie ) rat ogry.
Globadierzy byli idealni jako mało liczebny skirmish w corach.
A są do wyboru jeszcze: monki (mus przy furnace), censer bearerzy (IMO też bardzo dobra jednostka), jezzaile (mimo braku skirmisza dają eadę), gutter runnersi i (ewentualnie ) rat ogry.
Globadierzy byli idealni jako mało liczebny skirmish w corach.
bluźnisz futrzaku! globadierzy to oddział fantastyczny! na smoki, na ciężka kawalerię, na tanka! walą przecież no armour save! pomijając fakt że teraz są w spec i 5+ (co skrzywdziło ten oddział niemiłosiernie) są naprawdę skuteczni o ile się wie jak z nich korzystać... Supła spytaj czego dokonał jego pojedyńczy globek na masterze w Lbl ale to tylko jeden przykład ich chwalebnych dokonańmarcinmysz pisze:nie opłaca się ale można wziąć 4fun
zasady takie jak w zeszłej edycji zasięg 8cali bs3 rani zawsze na 4+ i mogą mieć weapon teama
-
- Masakrator
Tak, sprawdza się mi zdecydowanie. Strach to atakować, ma 6t i fajnie strzela.
Dlatego narazie na niej nie gram, poza tym, nie mam pomyśli na konwersję.Może i się sprawdza, ale co ci z tego jak masz Abominacje, która jest w pytkę?
-
- Masakrator
Nie, 3 bolty z siłą altylerki(rzucasz raz na wszystkie bolty).
to nie doczytałes, kup sobie booka i przestań smęcic, wybacz wstałem po drzemce dopiero jestem rozdrażniony, szczególnie jak widze durne i oczywiste pytania
book to koszt 65 zł, sadzac po niku masz 15 lat tak kup sobie polski, chyba ze na tyle znasz angielski ze sobie z takim poradzisz. Jezeli nie stac Cie na booka i nie potrafisz pomyslec i sciagnac go sobie w pdfie z neta, to zainstaluj sobie najnowszy plik do AB, ba wysle Ci go! i poprzegladaj sobie co i jak, tam masz to co najwazniejsze miło skompresowane.
Pozdrawiam
book to koszt 65 zł, sadzac po niku masz 15 lat tak kup sobie polski, chyba ze na tyle znasz angielski ze sobie z takim poradzisz. Jezeli nie stac Cie na booka i nie potrafisz pomyslec i sciagnac go sobie w pdfie z neta, to zainstaluj sobie najnowszy plik do AB, ba wysle Ci go! i poprzegladaj sobie co i jak, tam masz to co najwazniejsze miło skompresowane.
Pozdrawiam
-
- Masakrator
Hej, przecież nic się nie stało, zapytał, dostał odpowiedź, nie ma problemu.
Nie ma potrzeby od razu wjeżdżać z ad persona
Nie ma potrzeby od razu wjeżdżać z ad persona
No tak, ludzie myślacy pytaja jak czegos nie wiedza dopiero po uprzednim nie znalezieniu tego w innych źródłach. Lenie pytaja dla zasady. I nie wjechałem na nikogo z ad persona, jak chhcesz moge to zrobić w sposób mało kulturalny. Nie lubie spamowania... pewnie dlatego masz juz prawie tyle postow co ja napisałem przez 2 lata, w 4 miesiące?
-
- Masakrator
Luz, nie chciałem tez nikogo pouczać.
Army Book szczurów jest zapchany mało klarownymi regułami, sam czasem mam problemy ze zrozumieniem o co chodziło autorowi.
Poza tym brakuje nam nadal FAQ, a lista pytań rośnie.....
Nadal dokładnie np. nie wiadomo, czy doomwheel może strzelać w inne oddziały w CC
Army Book szczurów jest zapchany mało klarownymi regułami, sam czasem mam problemy ze zrozumieniem o co chodziło autorowi.
Nadal dokładnie np. nie wiadomo, czy doomwheel może strzelać w inne oddziały w CC
Szymon94 pisze:a doomweal wystrzeliwuje co ture d3 pocisków jak balista ?? ...
ale wystrzeliwuje 3 pociski z siłą antyleryjki zy d3 z siłą antyleryjki
Nie wiem, ale chyba ktos tutaj nie czyta ze zrozumieniem, i to raczej nie jestem ja.Occ pisze: Luz, nie chciałem tez nikogo pouczać.
Pozdrawiam, koniec OT z mojej strony. Jak cos wal na priv.
Ten podręcznik przypomina ser zaatakowany przez skaveny, więcej dziur niż sera. Od tygodnia próbuje odkryć w jaki sposób awanować szczurogry ze zwykłych na doskonałe. W podręczniku jedynie jest napisane:
Za 25p można awansować szczurogora na mistrza moulderu(wiem że chodziło o poganiacza). Czy po wykupienia pogadniacza wszystkie ogry dostają kopa czy tylko jeden, a może jest jakiś oddzielny koszt punktowy. A może twórca booka specjalnie sabotuje nasze działania i próby grania-wygrywania tą armią(taaaak ma tym ukryty-tajny cel skurczybyk), hmm przeczuwam spisek-zdradę i niech rogaty szczur nad nami czuwa.
Za 25p można awansować szczurogora na mistrza moulderu(wiem że chodziło o poganiacza). Czy po wykupienia pogadniacza wszystkie ogry dostają kopa czy tylko jeden, a może jest jakiś oddzielny koszt punktowy. A może twórca booka specjalnie sabotuje nasze działania i próby grania-wygrywania tą armią(taaaak ma tym ukryty-tajny cel skurczybyk), hmm przeczuwam spisek-zdradę i niech rogaty szczur nad nami czuwa.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
-
- Masakrator
Ja biorę co mogę na logikę.
Imho może to wywołać jęczenie co poniektórych, ale.....wolę grać tak, by można było cokolwiek wytłumaczyć.
Poza tym, censerzy mają stubborna na 8 LD i basta.
Imho może to wywołać jęczenie co poniektórych, ale.....wolę grać tak, by można było cokolwiek wytłumaczyć.
Poza tym, censerzy mają stubborna na 8 LD i basta.