Krasnoludy - długobrodzi i dowódca rangerów

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Krasnoludy - długobrodzi i dowódca rangerów

Post autor: Legion »

Plastikowi długobrodzi z paczki wojowników. Oddział ten malowałem dla 'Kragga' i choć jest jeszcze niekompletny, Znajomego zżerała ciekawość - zostałem zmuszony zamieścić zdjęcia wcześniej ;)

A zdjęcia pewnie mogłyby być lepsze. Niestety próby poprawienia oświetlenia zaowocowały zrzuceniem z szafy lampy, która swym kablem pociągnęła leżące obok ksiązki, katastrofa, ale bez ofiar :)

Obrazek
http://image75.webshots.com/175/7/6/33/ ... QCr_fs.jpg
Stare zrzędy w akcji!

Obrazek
Pewnie nie byłbym sobą, gdybym nie dokonał kilku przeróbek. Środkowy krasnolud jest zbrojny w miecz, broń od wieków (czyli kolejnych edycji ;) ) zapomnianą.

Obrazek
Szczera rada: nie przyklejajcie tych dziwacznych masek! Trudno to porządnie zrobić, a jak się uda, figurka przypomina brodatego robocopa ;) dlatego "zamaskowanych" długobrodych zrobiłem tylko dwóch.
Delikwent z prawej ma wbite w tarczę resztki strzał, co kiepsko widać pod tym kątem.

Obrazek
Dowódca na deser, krew zrobiłem jak umiałem, chyba ujdzie, tak sądzę...
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 23:26 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Bardzo fajne krasnoludy, dobre, stonowane kolorki. Wszystko jest OK. :wink:
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Malowanie bardzo fajne - czysto, schludnie - żeby tylko więcej było takich armii na stołach :) najfajniejsze chyba są podstawki, ale to już Twój znak firmowy w pewnym sensie :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Post autor: Flo »

fajne. Dosyć ciemne, ale mi właśnie takie się podobają :)

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania... :) A gobliński łeb w dłoni herszta bandy to wisienka na torcie :D

Owa ekipa powstrzymała już niejedną szarżę, więc...

Do zobaczenia na polu bitewnym :twisted: ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Porządna robota więc czekam na lepsze zdjęcia :)
Podoba mi się malowanie i świetnie zrobione podstawki =D>
A co do krwi, to pomaluj ją jeszcze jakimś błyszczącym lub półbłyszczącym lakierem, żeby wyglądała na 'mokrą' bo na zdjęciu jest 'sucha'.

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Świetni Długobrodzi. Zwłaszcza brody mi się podobają, moje są bez porównania gorsze. Zadziałało mi to na ambicję, muszę przyznać :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Bardzo dobrze wyglądający oddział. W sumie nie będę powtarzał tego co było wyżej więc napiszę tylko, że podoba mi się i cała armia tak pomalowana będzie super :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dla mnie świetni długobrodzi ;) Miodzik ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

świetne podstawki!!! jakich komponentów używasz do ich tworzenia?

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Kefas pisze:świetne podstawki!!! jakich komponentów używasz do ich tworzenia?
Kaszka manna + korek sklejone dużą ilością wikola. Podstawka pod oddział ze starej okładki zeszytu (do analizy matematycznej ;) ), śliską stroną w dół, by oddział łato się przesuwał + blacha z Inposta (co przyczepiają do listów) by przytwierdzić wojaków magnesami.
Malowanie: akrylowa raw umber (umbra palona?) suchopędzlowana ocra gialla (może też być siena) i białym (wszystkie te farby ze sklepu dla plastyków, sprzedawane w tubkach), na koniec całość zalewałem rozwodnionym bestial brownem.
quidamcorvus pisze:A co do krwi, to pomaluj ją jeszcze jakimś błyszczącym lub półbłyszczącym lakierem, żeby wyglądała na 'mokrą' bo na zdjęciu jest 'sucha'.
Dobry pomysł! Użyłem "matowego" (tylko z nazwy) Humbrola, w końcu ten badziew na coś się przydał ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Legion pisze:
quidamcorvus pisze:A co do krwi, to pomaluj ją jeszcze jakimś błyszczącym lub półbłyszczącym lakierem, żeby wyglądała na 'mokrą' bo na zdjęciu jest 'sucha'.
Dobry pomysł! Użyłem "matowego" (tylko z nazwy) Humbrola, w końcu ten badziew na coś się przydał ;)
Hmm, a ja używam matowego Humbrola i działa ;) Elfy były nim zabezpieczane. Tylko fakt, trzeba go dobrze wymieszać.

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Jak dla mnie to świetny dobór kolorów, wszystko stonowane, sprawia wrażenie trochę brudnego no i nie wyglądają tak jak by ot była gwardia reprezentacyjna. :) Tak trzymać! Jedyne co bym może poprawił, to trochę rozjaśnień na brody, bo jak la mnie są troszkę za ciemne, ale to już zależy jak komu leży. ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

To chyba dobrze, że mają taki ziemisty kolor. Pasuje do krasnoludów. Pomysł z łepkiem to już po prostu mistrzostwo =D> . Ładnie pomalowane, zwłaszcza freehand na sztandarze. Jak malowałem swój, to przez dwa dni mnie jeszcze kark łupał :P .
(dobrze chociaż, że efekt był niezły)

Mają tylko jedną wadę: to są plastikowi długobrodzi. :mrgreen:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Klafuti pisze:Mają tylko jedną wadę: to są plastikowi długobrodzi. :mrgreen:
fakt, że niby gorzej wyglądają niż 6ed metale ale są 100x lepsi niż 6ed garbate plastiki :P

a co do masek to imo mogłeś je przykleić :P z maskami te figurki wyglądają imo lepiej

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Jak dla mnie świetne malowanie. Szacuneczek ;)

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Spod mojego rozczapierzonego pędzla wyszedł nowy krasnolud, stary dobry dowódca rangerów (bodajże), piękna figurka sprzed dekady, albo dwóch.
Obrazek
Zdjęcia, zwłaszcza w takim powiększeniu, mają tendencję do uwyraźniania niedoróbek, ale chyba wygląda ok, tak sądzę...
Vae victis!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Legion pisze:dowódca rangerów (bodajże)
Zgadza się. Również uważam że to piękny model, ma świetny klimat (szkoda że już takich nie produkują :cry: )

Malowanie nie powala, ale na pewno trzyma poziom. Figurka wygląda schludnie.

Pzdr.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

j.w.

nie ma co pisać tego samego ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Gdyby odbył się plebiscyt na najlepszego krasnoluda produkcji GW stawiałbym właśnie na niego .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

ODPOWIEDZ