Demony Arbaal'a :)
Moderator: KrzysiekW
Myślę że problem polega na tym że nie potrafię odpowiednio oświetlić figurki. Na monitorze LCD zdjęcia osobiście widzę ok, a na monitorze zwykłym/wypukłym(nie pamiętam nazwy ) są dość ciemne.
Zdjęcia w pierwszym poście
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, o 16:41 przez Arbaal, łącznie zmieniany 1 raz.
Ekspertem od robienia zdjęć nie jestem więc zamiast stwierdzać fakt zapytam. Robiłeś te zdjęcia z lampą? Tak wyglądają.
Z powodu lampy (bądź innego...) na figurkę pada światło o zbyt dużym natężeniu. Zdecydowanie potrzebne jest rozproszenie światła. Rób zdjęcia bez lampy błyskowej lub jeśli jej nie używałeś to odsuwaj od modelu to źródło światła, które wykorzystałeś.
Z powodu lampy (bądź innego...) na figurkę pada światło o zbyt dużym natężeniu. Zdecydowanie potrzebne jest rozproszenie światła. Rób zdjęcia bez lampy błyskowej lub jeśli jej nie używałeś to odsuwaj od modelu to źródło światła, które wykorzystałeś.
w pytę jaskrawe kolory ale mi również się podobają
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
bloodki- jakoś nie przemawiają do mnie białe pół twarze choć jest to jakaś odmiana w porównaniu do innych blodków
jager czerwony wygląda na nie cieniowany, kościste elementy jakieś słabe może zwashu je gryfon sepia na pewno poprawi to ogólny wygląd modelu
findy spoko tylko te rogi trocho wycieniuj bo są słabe
demonetki nie pocieniowane te smukłe ciałka i mogłeś inny kolor dać na "włosach"
generalnie fajnie sie prezentują taki TT, popraw i będzie jeszcze lepiej
jager czerwony wygląda na nie cieniowany, kościste elementy jakieś słabe może zwashu je gryfon sepia na pewno poprawi to ogólny wygląd modelu
findy spoko tylko te rogi trocho wycieniuj bo są słabe
demonetki nie pocieniowane te smukłe ciałka i mogłeś inny kolor dać na "włosach"
generalnie fajnie sie prezentują taki TT, popraw i będzie jeszcze lepiej
Herlak Nurgla w oddziale 12 Plaguebearerów (4 muszę dokupić). Grupę dowodzącą (oprócz champion bo nie mam pomysłu) w tym oddziale zrobiłem sam jak widać.
15 Furii. 10 było gdzieś wcześnie. Jest 5 nowych w innych kolorach.
Beast of Nurgle (Podstawki nie gotowe)
Ciekawostki czyli WIP'y Herlak Slaanesha. Bestyjka skończona a z jeźdźcem coś jeszcze zrobię.
15 Furii. 10 było gdzieś wcześnie. Jest 5 nowych w innych kolorach.
Beast of Nurgle (Podstawki nie gotowe)
Ciekawostki czyli WIP'y Herlak Slaanesha. Bestyjka skończona a z jeźdźcem coś jeszcze zrobię.
tak jak koledzy wcześniej napisali, ładny TT, chętnie bym zagrał przeciw tak pomalowanej armii
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2010, o 17:35 przez Arbaal, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie gniewaj się - nie podoba się. Pisze z bólem, bo dotychczasowe dzieła podobały mi się bardzo - zwłaszcza herald na wężu.
Wygląda trochę jak głowa smoka na patyku. Mimo wszystko wolę oryginalne "płaszczki". Nie bardzo umiem nawet doradzić, co mogłoby je jakoś uatrakcyjnić. Może dłuższe ogony, z jakimiś "płetwami" itp.?
Wygląda trochę jak głowa smoka na patyku. Mimo wszystko wolę oryginalne "płaszczki". Nie bardzo umiem nawet doradzić, co mogłoby je jakoś uatrakcyjnić. Może dłuższe ogony, z jakimiś "płetwami" itp.?
Ja bym jeszcze dodal cos ala skrzydla, ale nie zyby wygladaly badziewnie(pseudo wazki)
Rozumiem że ten banalny i groteskowy kształt nieco odrzuca Mnie na przykład znudziły się płaszczkowate screamery ponieważ już kiedyś miałem te modele i może trochę żałuje że się ich pozbyłem Jednak gdybym tego nie zrobił to nie było by teraz tych konwersji. Głowa i ogon to resztki które zostają po nowym smoku elfów. Dla mnie te resztki to nowa figurka do tego jeszcze troche gs'u na ewentualne rogi i język. Zastanawiałem się przy ich tworzeniu nad czymś w rodzaju skrzydeł dzięki którym mogły by latać ale nie mogłem wyobrazić sobie odpowiedniego kształtu który mógł by tu pasować do ich ciała. O długość ogona nie chce się martwić bo i tak są dłuższe niż normalne modele. Jednak jakaś ozdoba na końcu ogona by mogła się znaleźć... Może właśnie taka rybia płetwa Zastanowię się rzeczywiście nad końcówką ogona, może coś zaprojektuje i zrobię z gs'u albo innego materiału
Mam bitsy głowy smoka z tym że prawa strona jest bez hełmu a lewa z hełmem. Będe musiał amputować ten hełm tak że screamer nr.3 będzie latał z otwartą głową Brakuje tylko ogona.
Mam bitsy głowy smoka z tym że prawa strona jest bez hełmu a lewa z hełmem. Będe musiał amputować ten hełm tak że screamer nr.3 będzie latał z otwartą głową Brakuje tylko ogona.