Bitwa 2 na 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Bitwa 2 na 2
Czy ktoś mógłby mi w miare szybko podać zasady bitwy 2 na 2 ??Bo chciałem takową zagrać dziś o 12 ale teraz się zorientowałem że niewiem jak działa kwestia wystawiania oddziałów,rozgrywania faz i podziału DD i PD.Byłbym wdzięczny.
zasad do takich bitew z ogolu nie ma.. jesli sa turnieje to regulamin precyzuje jakie sa zasady o ktore pytasz.
Wy mozecie sie umowic na swoje wlasne tuz przed gra.
ale typowe odpowiedzi na twoje pytanie to:
- wystawiacie sie normalnie - tylko kazda strona wystawia po 2 oddzialy (po jednym od jednej osoby)
- fazy tez sie rozgrywa normalnie - obaj macie jedna faze ruchu, jedna faze magii itp..(wykonujecie swoje dzialania naraz)
- kazda strona generuje 2 DD i PD - ktore sa wspolne dla obu armii - tu musicie sie nim ijakos podzielic
z dodtakowych to:
- nie mozna rzucac wlasnych czarow na wojska drugiej osoby w parze
- uciekajace jednostki partnera nie powoduja panik w twoich jednostkach (choc to sie czesto zmienia i czasem sie gra ze te paniki powoduja - ustalcie to przed gra)
jesli nadal bedziesz mial kwestie ktore cie trapia to najlepiej pogadaj z kumplami przed sama gra i ustalcie jedna wspolna wersje
pozdrawiam
Wy mozecie sie umowic na swoje wlasne tuz przed gra.
ale typowe odpowiedzi na twoje pytanie to:
- wystawiacie sie normalnie - tylko kazda strona wystawia po 2 oddzialy (po jednym od jednej osoby)
- fazy tez sie rozgrywa normalnie - obaj macie jedna faze ruchu, jedna faze magii itp..(wykonujecie swoje dzialania naraz)
- kazda strona generuje 2 DD i PD - ktore sa wspolne dla obu armii - tu musicie sie nim ijakos podzielic
z dodtakowych to:
- nie mozna rzucac wlasnych czarow na wojska drugiej osoby w parze
- uciekajace jednostki partnera nie powoduja panik w twoich jednostkach (choc to sie czesto zmienia i czasem sie gra ze te paniki powoduja - ustalcie to przed gra)
jesli nadal bedziesz mial kwestie ktore cie trapia to najlepiej pogadaj z kumplami przed sama gra i ustalcie jedna wspolna wersje
pozdrawiam