Hammer of judgement a pendant of Khaleth
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Hammer of judgement a pendant of Khaleth
czy pendant daje warda przed raną zadaną w wyniku oblania testu wt, który poprzedza normalną procedurę zranienia młotem sądu?? Teoretycznie wg Faq-a do Delfów nie powinien chronić, ale z drugiej strony jest to cios, który potem ma określaną siłe???
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Pendant chroni tylko przed czymś co bije z określoną siłą. Jeżeli ten wound jest z powodu oblania np. testu T to nie chroni. Niestety dokładnie Ci nie odpowiem bo nie wiem jak działa w/w broń. POZDRO
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Dziwna sprawa - trzeba byłoby określić czy w momencie kiedy ranisz automatycznie to wykonujesz to wciąż ze swą siłą (znaczy się czy jest ona jakkolwiek brana pod uwagę)...Hammer of Judgement - 25 points
Models hit by this hammer must take Toughness test
for every hit suffered. If the test is failed, the hit
wounds automatically and no armour save is allowed.
If the test is passed, roll to wound and take armour
saves as normal.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
sprawa w cale nie dziwna.
Jak nie zda się testu T to pendant nie działa.
Jak nie zda się testu T to pendant nie działa.

Tak samo jest z blade of realities
Tak jak piszą powyżej, pendant działa tylko na ataki z siłą, a tu nie ma siły tylko test. Dlatego Globki i Censerzy (na 6 ed) a teraz jeszcze moździerzyk i katapulta szczurza są najlepsi na elfy z pendantem.Mac pisze: Dziwna sprawa - trzeba byłoby określić czy w momencie kiedy ranisz automatycznie to wykonujesz to wciąż ze swą siłą (znaczy się czy jest ona jakkolwiek brana pod uwagę)...
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...