Play Mini of the Month 24 XXIV - Nowy temat

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Play Mini of the Month 24 XXIV - Nowy temat

Post autor: Fanatyk »

Witajcie,

Pomyślałem że świąteczny temat będzie do dupy, jako że mało osób u nas chciałoby się robić specjalnie figurki pod to. Zatem, temat który KAŻDEMU podejdzie.

Podstawki.

Chodzi o podstawki pod modele, ale także o dioramki, podstawki pod armie, traye - jeden warunek. Praca musi zawierać pomalowany model i ukończoną podstawkę* tego modelu - i musi ona być grywalna, czyli np. ork na podstawce 40x40 odpada. To co ktoś dołoży do tego, czyli dioramkę, traye pod regon czy podstawkę pod całą armię, to już jego sprawa - sami ocenicie czy się podoba.

* - rozumiem przez to piasek/granulat lub jakąś maź (jeżeli robiona jest woda lub bagno), lub śnieżek, lub trawa - ale musi być podstawka zrobiona, gołe plastiki z niewidzialną trawą nie przejdą.

Pytania zadawać tutaj proszę, termin składania prac do końca grudnia.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Czy mogę zglosić bejcowane modele na "normalnie" malowanych podstawkach?
Chodzi mi o to że PMOTM jest zabawą malarską i nie jestem pewien czy bejca podchodzi stricte pod technikę malarską.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Jak najbardziej podchodzi, i nie ma tutaj znaczenia że moje skaveny są bejcowane :P

Bejca jest dobrą techniką malowania figurek.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

W zwiazku z tym, ze chodzi glownie o podstawke - mam bohatera na Co , ktory wymaga odnowy przemalowania kilku elementow , no i zmiany podstawki na masowa - czyli tutaj jest calkowita zmiana i wszystko od zera , moge startowac?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Tak.

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Post autor: Flo »

robię sobie żyrokopterek, on też ma podstawkę :P
moge tym wystartować ?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Pewnie - tylko podstawka nie może być goła plastikowa :)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

A może być figurka w połowie pomalowana w poprzednim miesiącu ale podstawka zrobiona w tym?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Zgoda.

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Post autor: Flo »

a moge dodać dioramkę jeżeli model pod który została zrobiona nie jest jeszcze skończony ? :D

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

figurke dokładnie bolec he skończyłem 9 grudnia można sie zgłosic ?

ODPOWIEDZ