Hem hem.... nowe skaveny!
Plague priest@ 339 pkt.
Dispel scroll, Warp Scroll, Flail, Furmanka
Elektryk@ 150
Warp-Energy Condenser, Warpstone x1, 2 mag. lvl
Slaves 2x20@ 100
Shields
Clanrats x 20 160
Warpstone thrower, shields
Ratotorpeda 38
10x szczur, poganiacz
30x Plague Monks @ 230
Banner, champ
Hell's Pit abomination@ 250
Warpstone spikes
Total: 1263
Wychodze, nie wiem co usunąć, chyba pierwsza jest Torpeda ale aż mi zal...
Zastosowanie ratów:
Ustawieni w kolumne 1x11 tak, aby pierwszy stał poganiacz. Pomagają np. plague monkom- szarzują we wroga, z którym ci ostatni są w CC od boku, zabierają mu szeregi, dają pewną przewagę liczebną, +1 za flankę, dodatkowy oddział do gonienia, ew. screen... a to wszystko za jedyne 38 pts Prawie jak w Tesco!
Jestem sceptyczny wzgledem Storm Bannera, 50 ptk które może sie skonczyc w turze przeciwnika... (chyba ze sie moze "przeładować"- wtedy inna sprawa, ale nie ma narazie uscislen zadnych....).
Z checią wrzuciłbym też Censerów- ale za co?
Prosze o konstruktywną krytykę, nie jechanie nooba.
Adurell
P.S Nie ma to być, na razie, na turniej, ale nie uznaję półproduktów- chce zrobic dobrą rozpiskę a nie taką, która "ujdzie w domowych bitwach". Gram z kilkoma osobami, wiec musi byc dosyc wszechstronna.
Skaven 1250
Gigant raty sa nie legalnei zlozone bo potrzebujesz jednego packmastera na kazde 5 szczorkow. plagmonki jka dlamnie za duze jak tam wsadzisz furmanke to bedziesz mial jednostke na 45 podstawek smialo bym ich zmniejszyl do 20-25. clanraty w ilosci 20 to tez za malo minimyum 25. w slavach tarcze zamienil bym na muzyka imo duzo bardziej przydatny. no i obowiazkowo na plagmonkach muzyk
Ja bym rozbił raty na dwa oddziały. Zaszwe masz dwie jednostki zamiast jednej -> na małe pkt. często oznacza to przewagę na etapie rozstawienia.
Bo tutaj istotne dla mnie jako potencjalnego przeciwnika, są dwa oddziały monkowie i abominacja i to na nie czekam zanim skompletuje cały plan gry.
Bo tutaj istotne dla mnie jako potencjalnego przeciwnika, są dwa oddziały monkowie i abominacja i to na nie czekam zanim skompletuje cały plan gry.
-
- Masakrator
Hah.
Widzę,że nie tylko ja próbuję wcisnąć Furnace na format 1250pkt.
Inaczej trochę składam Priesta:
-Albo Foul Pendant i Flail
-Ekonomiczniej:Scrying Orb i Flail
Elektryka też biorę zazwyczaj
-z Condenserem i Scrollem
-lub z Condenserem i Doomrocketem.
Nie gram na Hellpicie, tylko na doomwheelu, za te 100pkt można wcisnąc paru Censerów(6ciu za 96pkt).
Storm Banner to mus, wciśnij go jakoś do monków.
Każdy teraz jest noobem, jeśli chodzi o szczury, przez najbliższe 2-3 miesiące. Nie ma się czegokolwiek wstydzić.
Widzę,że nie tylko ja próbuję wcisnąć Furnace na format 1250pkt.
Inaczej trochę składam Priesta:
-Albo Foul Pendant i Flail
-Ekonomiczniej:Scrying Orb i Flail
Elektryka też biorę zazwyczaj
-z Condenserem i Scrollem
-lub z Condenserem i Doomrocketem.
Nie gram na Hellpicie, tylko na doomwheelu, za te 100pkt można wcisnąc paru Censerów(6ciu za 96pkt).
Storm Banner to mus, wciśnij go jakoś do monków.
Każdy teraz jest noobem, jeśli chodzi o szczury, przez najbliższe 2-3 miesiące. Nie ma się czegokolwiek wstydzić.
Doomwheel jest nieco mniej kuszacy niż Hellka, te 3d6 ataków z s6...mmmm. A censerzy giną szybko. Nie wiem, czy nie lepsza jest góra mięsa z regenką.
Warp Scroll- gdy sie zastanowiłem, to i tak nie mam problemu z pancernymi wrogami. Niemniej nie wierze w warda na 5+ (to takia osobista animozja). Ale wypróbuje i to i scrying orba, choć oba wydają mi sie kiepawe. A doomrocketa nie zauważyłemwczesniej i wygląda spoko
Wiec.. torpeda out, 5 monków out, team out, W zamian za to na maxa censerów (chyba wyjdzie ich z 8, jesli dobrze licze).
Warp Scroll- gdy sie zastanowiłem, to i tak nie mam problemu z pancernymi wrogami. Niemniej nie wierze w warda na 5+ (to takia osobista animozja). Ale wypróbuje i to i scrying orba, choć oba wydają mi sie kiepawe. A doomrocketa nie zauważyłemwczesniej i wygląda spoko
Wiec.. torpeda out, 5 monków out, team out, W zamian za to na maxa censerów (chyba wyjdzie ich z 8, jesli dobrze licze).