Smok WE na stol ;)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Smok WE na stol ;)

Post autor: dead »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Smoczysko ktore dostalem do pomalowania ;) Stwierdzilem ze i tak jest malo WE to przynamniej jakos je potne i skrece w cos ciekawszego i tak oto troche sobie brzuchola pocialem conieco podnioslem do gory i dokleilem pare fragmentow ... Smok mialbyc malowany jako TT w sumie dodalem pare elementow ktore go pewnie uplasuja minimalnie ponad to ale zamierzenie - smokdo grania ;) uwagi mile widziane - PS w sumie nawet wzglednie jestem zadowolony z ostrzy srebrnych jakos nie sa tak kiczowate ja kwiekszosc moich srebrnych mieczy ^^"

komenty mile widziane :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

O_O co on ma w lewej lapie? sztandar elfi? tylko czemu zakrwawiony? w prawej chaosowy ale w lewej???
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No pięknie :D Świetne kolory, dużo kontrastów, bardzo ładne skrzydła i łuski na grzbiecie. Podoba mi się zielony kolor, nie jest ani jaskrawy, ani ciemny :) Sztandary też są bardzo dobre, malowane z dużą dbałością o szczegóły. Jedyne, co trochę odstaje od reszty modelu, to wszystkie pazury i kolce ;) Proponowałbym dodanie jednej warstwy brązowej farby (przyciemnienia), gdzieś u nasady, ale ogólnie ładnie się prezentują. Podobną opinię mam, jeśli chodzi o żółte rozjaśnienia (żyły też mogłyby mieć delikatne rozjaśnienia wokół ;)), zbyt ostre te krawędzie, ale w końcu to smok na stół, więc i tak jest dobrze pomalowany i na stole będzie świetnie wyglądać :)

Podstawka bardzo bogata, kolorowa i pasująca do modelu, jak i klimatu armii. Sama konwersja modelu wydaje się być bardzo przemyślana, gdyż nie widzę tu żadnych "nietrafionych" pomysłów. Jest tak, jak być powinno w tym przypadku :) Bardzo ładna kompozycja całości!

Dobra robota!

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Śliczny model i śliczne malowanie- nic dodać nic ując...!!!

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Wszystko gt, fajne malowanie.. ale bym wyrzucił tego marudera.. jakos tak sztucznie wyglada... niczym dmuchana lala :P
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
krogulec3000
Warzywo

Post autor: krogulec3000 »

mi tez ten typ z toporem tam niepasuje. czystrzy model bedzie wyglądał imo lepiej

Awatar użytkownika
Grzelak
Wodzirej

Post autor: Grzelak »

To nie maruder tylko Gor czy tam Ungor i rzeczywiscie wyglada jak dmuchana lala, z tego co widze to jest model który przykleiłeś dołapy ;/
Fajnie by wygladałol gdyby był przebity przez pazury.

Malowanie całkiem cakiem jakiś super ekstra rzeczy to nie widze ale skoro to ma byc do grania to jest spox

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Malowanie bardzo w porządku, kolorki ciekawie dobrane, ładny zielony :)
Jedyne, do czego bym się przyczepił (nie będę tu oryginalny) to ten Gor-Dmuchana-Lala. Jeżeli już koniecznie ma tkwić w smoczych pazurach, to powinien być w innej, bardziej naturalnej pozie, a nie taki "sztywny".
Pozdrawiam

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

Nooo Ded, wreszcie można Ciebei pochwalić :) Smoczek bardzo fajny, ładnie dobrane kolorki i nie tak mdłe jak u większości Twoich prac. Jak na poziom TT to naprawdę trudno mi się do czegokolwiek doczepić, choć faktycznie pozbyłbym się tego Gora bo troszkę kiczowato wygląda no i rogi z pazurami do niewielkiej poprawki. Generalnie bardzo miło się go ogląda :wink:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no i super wyglada ale ja bym poprawil ta biel na czaszkach na sztandarze

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

no w sumie neinajgorzej. ale niepodoba mi sie konwersja. jak na TT to niemam do czego sie przyczepic.

tylko tlo. do tego sie bardziej przyloz :P

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Ja tam sie moze na smokach nie znam ale nie wiem czemu mi ten nie podoba sie...własnie jakis taki dziwny ten dobor kolorow no i rekwizyty takie średnio na jerza;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

No dzieki ludziska ... czlowiek dla ktorego robione jest zadowolony wiec praktycznie nic nie zmienie - najwyzej dodam krwi i utne noge ;) kozla ofiarnego - zesztywnialy jest bo jakbyscie sie czuli podniesieni do gory ... - tylko wlasnie mi ta 2 noga prawa gorowa nie pasi a tak to jak sie z nia uporam bedzie gitara ;) kolce moze i do poprawy ale mi sie nie chce za duzo ich i za duzo czasu bymi zajelo ich malowanie a mial byc to stolowy smok a nie jakies cudo ... Tak swoja droga wszystkie kamyki ten milowy tez to tylko "niezbedne" dodatki ;) - wywazenie tego wymagalo ogon jest metalowy a jakoze jest strasznie do tylu a figs jest pod skosem to trzeba bylo tak zrobic aby sie nie prezwracal tak wiec kamyk i ten milowy i zwykly sa z olowiu - milowy troche potraktowany gsem tamto czysty przetopiony olow lekko obciosany ... to chyba wszystko dzieki za komenty - mnie sie skrzydla osobisice najbardziej podobaja ;) choc sa smugowate jak to zauwazono na innym forum ;) to i tak trzymaja poziom - wg mnie ofc (tylko wyglazdic lekko je i bylbym po prostu mega zadowolony) ... pozdrawiam

Niedlugo banda latajacych kurczakow ^^"

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Świetny smok, naprawdę ładne kolorki, no i sama konwersja fajna... Wywaliłbym te sztandary bo IMO nie pasują ale i tak chciałbym mieć takiego smoczura :D

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

Figurka jest ladna sama w sobie a dodajac malowanie i konwersje jest zajefajna

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Bardzo ładnie się prezentuje, aczkolwiec ten gor/ungor cokolwiek to jest, wyglada za statycznie w tej łapie.

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ale aż się ucieszyłem jak go zobadczyłem taki sympatyczny.

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Ten łucznik też tak jakoś sztywno wygląda.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Kacper pisze:Ten łucznik też tak jakoś sztywno wygląda.
a gdzie Ty tam lucznika dojrzales??? bo ja widze kolesia na smoku [ miecz, wlocznia i tarcza] smoka [ pazury i kly ] i ungora [ topor ] ;)

ps oczywiscie wiem ze ten kolo to z komponentow GG ale luku to ni chuja tam nie widze ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Łuk jest - na zdjeciu go widac - 3 zdjecie ;) za łapa smoka ;) pod pacha tak jakby ;) jest on umocowany do siodla po prostu ... Ale swoja droga jak ma wygladac ten elf ?? Lord na smoku to chyba kija od szczorki zawsze polknie coby dostojnie wygladac ;) glowke ma lekko prezksrzywiona aby nie trzymala ona linii reka z tarcza i wlocznia jest normalnie umocowana miecz uniesiony w gore w gescie zwyciestwa i gdzie tu sztywnosc ;) po prostu normalna poza :D - lekki modyfikacje modelu nastapily teraz jest juz lepiej ... Co do komentow ze brak sztandarow itp ... uwazam ze jednak dodaja one czegos temu modelowi ... (jakoze nie jest to orginalny WE dragon to wlasnie takie dodatki mysle ze sprawiaja ze jest to w jakims stopniu unikatowy model przy okazji smok jest na prawa czesc podstawki prezkrzywiony patrzac od czola i ten baner troche preznosi ciezar figurki na lewo nie sprawiajac wrazenia pustki powietrznej i glownie dlatego to zastosowalem ;) pozdrawiam

ODPOWIEDZ