Rozpiska na mikołajkowy turniej:D. Postanowiłem się pobawić oddziałami których nigdy nie wystawiam. Ale wszelakie sugestie jak by to polepszyć nie zmieniając ogólnego zarysu chętnie przyjmę:)
- Dredlord, generał, full pancerz, Black dragon hydra blade, potion of strength, pendant
- Haga, kocioł , bsb
- 3x5 harpii
-5 Dark riderów z kuszami
- 20 korsarzy FCG Sea Serpent standard (frenzy)
- 10 kuszników
-12 BG, Sztandar, champion, hotek ASF,
- 12 exekutorów , czampion, muzyk
-15 witch elfek FCG
- 6 cok-ów
-hydra
zastanawiam sie jeszcze czy tych 6 cok-ów nie zamienić np na 9 shade-ów z 2 weaponami. Albo czy nie wykombinować punktów( np -1 cok) i nie dać sztandaru na exekach? Albo czy nie wymienić ringa na Crimson Death-a?
DE 2350 dla funu
Hehe już pograne:) Grało się nader przyjemnie Kilka spostrzeżeń:
-przestałem uważać egzekutorów za Plewną jednostkę a zacząłem uważać za jednostkę która po prostu przegrywa konkurencje o slot z innymi-lepszymi. Z kotłem w rozpisce, odpowiednią liczbą "śmieci" uważam że naprawdę dają radę.
-Witchki to w zasadzie najtańszy oddział do blokowania w tej armii- to w końcu 15 woundów na stubbornie było i mogą przyjąć cokolwiek bez fear-a lub coś z fearem co im nie zrobi outnumbera. Poza tym sklepały połowę szczurowej abominacji
-hero of the tournament to zdecydowanie harpie które w 1 bitwie rozwaliły klocek slavów od boku a w drugiej zaszarżowały krasnoludzki bolec, po czym dostały od boku klocek warriorów i utrzymały go 3 tury walki
-przestałem uważać egzekutorów za Plewną jednostkę a zacząłem uważać za jednostkę która po prostu przegrywa konkurencje o slot z innymi-lepszymi. Z kotłem w rozpisce, odpowiednią liczbą "śmieci" uważam że naprawdę dają radę.
-Witchki to w zasadzie najtańszy oddział do blokowania w tej armii- to w końcu 15 woundów na stubbornie było i mogą przyjąć cokolwiek bez fear-a lub coś z fearem co im nie zrobi outnumbera. Poza tym sklepały połowę szczurowej abominacji
-hero of the tournament to zdecydowanie harpie które w 1 bitwie rozwaliły klocek slavów od boku a w drugiej zaszarżowały krasnoludzki bolec, po czym dostały od boku klocek warriorów i utrzymały go 3 tury walki