Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Wg balancing pacza czy tam uściśleń muszą.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Zdaje sie, ze nie musza, ale wszelkie spory przy mierzeniu zasiegow, rozstrzygane sa na korzysc gracza majacego podstawke. Tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic. A rozmiar podstawki kotla chyba nie jest nigdzie okreslony. Ja swoj robie na 40x40. Jak ma ktos jakies konkretne informacje na ten temat, to uprasza sie o ich zamieszczenie!
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Kociołek ma wymiary mniej wiecej 40x80.
Można dać inną podstawkę tylko zapamiętać trzeba to że dasz za dużą to taki kocioł może zasłaniać dla ciebie widok, przeszkadzać w przemieszczaniu innych jednostek, duża podstawka również ma to do siebie że łatwo takie coś zdjąć bo niczym tego za bardzo nie zasłonisz z wszystkich stron oraz co dobrego to, to że mamy większy zasięg rzucania blesów z racji że liczymy odległość od podstawki kociołka.
Mała podstawka może i mobilna ale tak jak wyżej wymieniłem mniejszy zasięg blesowania niby te 1-2 cale mniej ale czasami to wiele znaczy hehe
Druga wada to że nie zasłonisz za bardzo inny unit a z doświadczenia wiem że czasami jest to przydatne bo przeciwnik np. boi się overruna z racji nadziania się na kocioł który nie jest taki słaby jakby się zdawało
Więc chyba wymiar podstawki który teraz posiada jest optymalny nie za duży i nie za mały hehe
Co do maszyn, według uściśleń sędziowskich:
Podstawki.
a) Rozmiary podstawek:
Giganta można wystawiać na podstawce 50x50mm lub 75x50 mm
Giant Cave Squig ma podstawkę 40x40 mm
Czołg może być wystawiany na podstawce 50x100 lub 80x120.
b) Pod maszynami wymagana jest podstawka. Może to być kwadratowa 40x40 lub 50x50
mm lub okrągła o podobnych rozmiarach (za wyjątkiem ST, hellcannona) Jeśli nie
masz odpowiedniej podstawki, wszelkie wynikające z tego wątpliwości są
rozstrzygane na korzyść przeciwnika.
c) W trakcie turnieju zabronione jest zmienianie rozmiaru podstawek pod modelami (i
np. przeniesienie star dragona z podstawki 100x50 na podstawkę 50x50.
Można dać inną podstawkę tylko zapamiętać trzeba to że dasz za dużą to taki kocioł może zasłaniać dla ciebie widok, przeszkadzać w przemieszczaniu innych jednostek, duża podstawka również ma to do siebie że łatwo takie coś zdjąć bo niczym tego za bardzo nie zasłonisz z wszystkich stron oraz co dobrego to, to że mamy większy zasięg rzucania blesów z racji że liczymy odległość od podstawki kociołka.
Mała podstawka może i mobilna ale tak jak wyżej wymieniłem mniejszy zasięg blesowania niby te 1-2 cale mniej ale czasami to wiele znaczy hehe
Druga wada to że nie zasłonisz za bardzo inny unit a z doświadczenia wiem że czasami jest to przydatne bo przeciwnik np. boi się overruna z racji nadziania się na kocioł który nie jest taki słaby jakby się zdawało
Więc chyba wymiar podstawki który teraz posiada jest optymalny nie za duży i nie za mały hehe
Co do maszyn, według uściśleń sędziowskich:
Podstawki.
a) Rozmiary podstawek:
Giganta można wystawiać na podstawce 50x50mm lub 75x50 mm
Giant Cave Squig ma podstawkę 40x40 mm
Czołg może być wystawiany na podstawce 50x100 lub 80x120.
b) Pod maszynami wymagana jest podstawka. Może to być kwadratowa 40x40 lub 50x50
mm lub okrągła o podobnych rozmiarach (za wyjątkiem ST, hellcannona) Jeśli nie
masz odpowiedniej podstawki, wszelkie wynikające z tego wątpliwości są
rozstrzygane na korzyść przeciwnika.
c) W trakcie turnieju zabronione jest zmienianie rozmiaru podstawek pod modelami (i
np. przeniesienie star dragona z podstawki 100x50 na podstawkę 50x50.
Daemons, X-Wing & Black Tea
Zebys mogl cos pojechac przy magii i strzelaniu, musisz miec jakas kontre. Najlepiej zainwestuj w black guardow. Na pewno nie bedzie to oddzial, ktory po jednej bitwie wyladuje na polce i tam zakonczy kariere.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Andronicus
- Chuck Norris
Naprawdę trudno mi sobie wyobrazić trudność w graniu BG z ASFem. To chyba najbardziej no brainowy oddział w armii
- Andronicus
- Chuck Norris
Ta gra straciła by jakikolwiek sens gdyby bez problemu dochodzili, z drugiej strony i tak mają większe szanse niż jakakolwiek inna piechota walcząca w naszej armii
- Andronicus
- Chuck Norris
I żeby zrealizować ten pomysł musisz w nich trzymać 2 herosów za pierdylion pkt. IMO gra nie warta świeczki.
No faktyczniekanister pisze:I ten master nawet nie może tam wejść.
To Tą królową czarownic :F A, ona chyba też nie może :F Plan spalił na panewce.
[...]
kurde, Exeki mogą mieć sztandar tylko odo 25 punktów. Chyba już wiem, czemu są tak niegrywalni...
na szczęście, chyba bym się załamał gdyby z hydry tak jak z dzwonu i plague furnace-a zrobili tandetny plastik
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Lepiej zaiwestowac w konwersje 8 DR (nie chece mi sie czekac na plastiki ) czy 10 harpii z demonetek ???
Nie mam jeszcze ani harpi ani DR a chiałbym grać na grywalnej rospie ( i moze pojechac zagrać z czyms nowym )
Nie mam jeszcze ani harpi ani DR a chiałbym grać na grywalnej rospie ( i moze pojechac zagrać z czyms nowym )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...