Hejka zaczalem niedawno skladac sobie armie brodatych pijakow, i strasznie mi sie podoba model Torgrima na tronie, jako ze w armii brakuje ciut takich cudeniek jak szefowie na smokach czy innych harpiach powaznie zastanawiam sie nad zakupem do czysto funowego grania, tylko mam pytanie (bo w materii krasnali jestem zielony). waszym zdaniem na jakie punkkty najfanie by sie gralo towarzysko z tym bydlakiem za 780 pkt?
pozdro
Torgrim na jakie punkty najfajniej
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
pamietaj, ze torgrim jest "special charakterem" i nie mozesz go wystawic dopoki z druga osoba nie uzgodnicie, ze gracie na speciali.
a kiedy wystawiac? imho thorek jest lepszy - starozytna moc runy wchodzaca na 3+ a nie 4+ z mozliwoscia przerzutu
ja osobiscie bym wystawial "straznika uraz" dopiero na 3k, jak by mozna wystawiac dwoch lordow.
--- edit ---
literowka
a kiedy wystawiac? imho thorek jest lepszy - starozytna moc runy wchodzaca na 3+ a nie 4+ z mozliwoscia przerzutu
ja osobiscie bym wystawial "straznika uraz" dopiero na 3k, jak by mozna wystawiac dwoch lordow.
--- edit ---
literowka
Ostatnio zmieniony 7 gru 2009, o 15:24 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
A pewnie, że bym chciał (-: W końcu to 780 punktów to wybitnie niemało.
Nie nazwałbym bitwy na 3k grubą. Zwłaszcza w przypadku wystawienia bohatera za 780punktów. Jeden model zeżarłby Ci prawie 1/3 punktów armii czyli wyszłoby, ze grasz na ok 2250 +Torgrim. Grazbird ma rację. 5k to minimum jeśli myślimy o jakiejś sensownej armii, którą wielki król mógłby dowodzić
Chyba, że takie względy Ci wiszą. Wtedy bierz go śmiało nawet i na 2k W końcu najważniejsza jest zabawa
Chyba, że takie względy Ci wiszą. Wtedy bierz go śmiało nawet i na 2k W końcu najważniejsza jest zabawa
No więc tak wygląda:
2000: lord na tarczy/kowadło (Thorek(?))
3000: lord na tarczy i kowadło ew. demoniarz
4000: dochodzi demoniarz lub Torgrim
5000: Torgrim może przybyć
Tak więc 5000, to armia jaką wielki król może zaszczycić swą obecnością
2000: lord na tarczy/kowadło (Thorek(?))
3000: lord na tarczy i kowadło ew. demoniarz
4000: dochodzi demoniarz lub Torgrim
5000: Torgrim może przybyć
Tak więc 5000, to armia jaką wielki król może zaszczycić swą obecnością