[DE] Dark Ridersi w nowym wydaniu by Rasti (UP 10.11.09)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: [DE] Dark Ridersi w nowym wydaniu by Rasti
Polecam pro create zamiast GS - dużo wygodniejsze w rzeźbiniu, nie przykleja się do narzędzi przez co dużo wygodniej się prasuje.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Rasti pisze: Plan wykonania jest prosty:
-konie od GR z WE.
-nogi także od GR z WE.
-korpusy HE łuczników.
-Głowy GG z WE te zakapturzone.
-kusze z części które mi zostały po batalionie.
-ręce także od DE, korsarze lub wojownicy.
-włócznie od warriorów DE.
-płaszcze od GR z WE lub ulepione przeze mnie.
-Użycie poxiliny to poprawek.
@smigol
Mi się podobają... Ja na razie nie mam motywacji (i kasy ) do zrobienia moich yeomanów ;]Rasti pisze:Na razie mam koniki. Pożyczyłem jednego od kolegi, no i zrobiłem silikonową formę. Następnie go odcisnąłem
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
A więc wszyscy już są gotowi. Teraz tylko pomalować. Przedstawiam Wam fotki pierwszego DR-a, za którego się wziąłem. Brakuje mu jeszcze pomalowania kuszy i bukłaka. Kolorystyka taka w miarę jasna, gdyż podstawki będą śniegowe, no i miały fajnie będzie do nich pasował
Czekam na wasze komentarze!
Enjoy!
Czekam na wasze komentarze!
Enjoy!
Fajnie, że cieniujesz, ale pracuj nad płynnością przejść. Z czernią jest tak, że cienie są jaśniejsze po wyschnięciu. Dlatego trzeba bawić się w jasnowidza i nie oceniać rozjaśnienia po tym jka wygląda mieszanka, ale ufać sobie i nakładać systematycznie zwiększaną proporcję tonu jasnego do ciemnego na coraz mniejszej (wyższej) powierzchni. Przykład realizacji tego masz w mojej galerii patrz goblinek czif.
Plynnosc plynnoscia - popracuj bardziej nad schludnoscia i dokladnoscia.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Z podstawką wygląda dużo lepiej No i ćwicz jak Ziemko napisał