Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
quas
Niszczyciel Światów

Re: Dyskusja o balancing patchu

Post autor: quas »

ost znalazlem nieotwarte pudeleczko...a w srodku nieskalane klejem 5 jazdy
:roll:
Oczywiście w połączeniu ze zmianami jakie już weszły, bo trzeba przyznać że ten stary quell i 2 charioty na slot to naprawdę udane zmiany.
quell byl naprawde potrzebny.
rydwany to chyba bardziej formalnosc,ich uzytecznosc jest zblizona do fastow (nie panikuja okolicy za to maja okazje skasowania wlasnch oddzialach w czasie "kontrolowanych odwrotow")
Jak widać szykują się zmiany w BP. W związku z tym mam pytanie, czy są szanse na zmianę kompozycji slotowej O&G wg schemtu który proponowaliśmy? (dla przypomnienia - sloty jak u HE, max połowa slotów na maszyny, mengile liczą się jako maszyna)
DoW ban rozszerzlbym na cannony. bez urazy ale wood cannon albo skonkcannon sa jakims nieporozumieniem.
demokratczny cannon dla kazdego (z pominieciem bretki)? <takie postekiwanie klimatczne>

sloty bylyby ok. przynajmniej jest na co wydawac punkty przy grach na 1999 cz tez 2350

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

quas pisze: DoW ban rozszerzlbym na cannony. bez urazy ale wood cannon albo skonkcannon sa jakims nieporozumieniem.
demokratczny cannon dla kazdego (z pominieciem bretki)? <takie postekiwanie klimatczne>
jaki dow ban?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nie ma żadnego bana,
po prostu obecnie tylko cannony są brane z DoW i ma je chyba już co trzecia rozpiska ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Shino pisze:
quas pisze: DoW ban rozszerzlbym na cannony. bez urazy ale wood cannon albo skonkcannon sa jakims nieporozumieniem.
jaki dow ban?
chodzi mu o dziala brane przez inne armie niz dow. imo tez bym zakazal w cholere;]

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Shino pisze:
jaki dow ban?

czesc jednostek DoW jest zbanowana poza armiami DoW
rozszerzylbym to albo na calosc albo na cannony

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

w czym wam te cannony przeszkadzają?
ani przegięte jakies nie sa, ani nie kazda armia je bierze.
ot, te kilka co maja rary niegrywalne.
mysle ze w bp jest pare pilniejszych rzeczy do zmiany

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Działa DoW są naturalną odpowiedzią na LTki, które występują niemal w każdej armii. Tekst o ich "nieklimatyczności" jakoś do mnie nie dociera. Klimat rzecz indywidualna i względna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Proponowałbym:
1. U demonów ward taki jak u driadek
2. U skavenów Abominacje zrobić że zajmuje dwa sloty rare na bitwy 2k+

Cannony i mengile właśnie urozmaicają rozpiski. Nie są jakoś mega przegięte i KAŻDA armia może sobie z nimi poradzić (nawet orki czy DoW lub Ogry ;p). A jednolitości armii demonów to jakoś nie widać bardziej niż w innych armiach... zauważyłem to sprawdzajac teraz 10armii masterowych demonów - każda inna ;p Jedne z bloodziem, inne z keeperem, inne z wroną, jedna z nurglitami, jedna z mengilami, w jakiejś nawet cannon DoW sie znalazl, w innej cyckowęże... W jednych klocki horrorów po 10szt, w innych po 29...
Ostatnio zmieniony 8 gru 2009, o 16:52 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Na kiedy szacowana jest data premiery nowej wersji BP? 1.5?

Jeśli chodzi o armatki z DoW i argumenty że są one nie klimatyczne. Jak dla mnie to najgorszy argument. W polsce na turniejach nie ma pojęcia klimatycznej rozpiski. Klimatyczną rozpe można sobie zrobić w AB na kompie i zagrać z kolegą.
Taki jak w 6ed. booku do hord. Nigdy w życiu :!:

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

karlee pisze:Proponowałbym:
Tak i słonia w karawce :roll:

Ja proponuje słabym armią dac bonus taki jak DoW, z wybieraniem itemów z innej armii. To by było naprawdę fajne. Tylko czy realne?

EDIT
Arbiter Elegancji pisze:
karlee pisze:mengile właśnie urozmaicają rozpiski. Nie są jakoś mega przegięte i KAŻDA armia może sobie z nimi poradzić
sorry, ale z tym się nie mogę zgodzić. mengile na bialym hardkorze byly na co czwartym stole, nawet imperium bylo z mengilami :roll: nie wiem co to urozmaica. nie zgodę się również z tym że każda armia sobie z nimi poradzi; dwarfy np. nie mają szans zrobić niczego mengilom (teoretycznie są organki, ale jest to pierwsza rzecz która schodzi ze stolu; najpierw nie mają zasięgu potem dostają caly ostrzal wroga+ mengili i pozamiatane :roll: ).
IMO oddzial DOW i ROR powinny być dostepne jedynie w DOW.
POPIERAM W 100% !
Ostatnio zmieniony 8 gru 2009, o 20:42 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

karlee pisze:mengile właśnie urozmaicają rozpiski. Nie są jakoś mega przegięte i KAŻDA armia może sobie z nimi poradzić
sorry, ale z tym się nie mogę zgodzić. mengile na bialym hardkorze byly na co czwartym stole, nawet imperium bylo z mengilami :roll: nie wiem co to urozmaica. nie zgodę się również z tym że każda armia sobie z nimi poradzi; dwarfy np. nie mają szans zrobić niczego mengilom (teoretycznie są organki, ale jest to pierwsza rzecz która schodzi ze stolu; najpierw nie mają zasięgu potem dostają caly ostrzal wroga+ mengili i pozamiatane :roll: ).
IMO oddzial DOW i ROR powinny być dostepne jedynie w DOW.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Arbiter Elegancji pisze:IMO oddzial DOW i ROR powinny być dostepne jedynie w DOW.
IMO nie. I co?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ja proponuje słabym armią dac bonus taki jak DoW, z wybieraniem itemów z innej armii. To by było naprawdę fajne. Tylko czy realne?
To się namnoży Pendantów z De i tym podobnych potworków...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

swieta_barbara pisze:
Arbiter Elegancji pisze:IMO oddzial DOW i ROR powinny być dostepne jedynie w DOW.
IMO nie. I co?
jajco :roll: . to jest moje zdanie i mam prawo je wyglosić :wink: .
chodzi tylko o to że te jednostki nie urozmaicają armii skoro się znajdują w co drugiej.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Occ pisze:
To się namnoży Pendantów z De i tym podobnych potworków...
Gram Psami i wiem, że akurat pedant to słaba opcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

A może sloty hajelfickie dacie też w Ograch? Z zastrzeżeniem że np. max. 2 można przeznaczyć na dogsów? 8)

Proszę twórców bp o uwzglednienie wspomnianych wcześniej sugestii co do ogrów:
- możliwość mianowania butchera generałem
- możliwość brania 2 gorgerów na 1 slot

O nic wiecej nie proszę :P

Pomóżcie Ogrom cisnąć demony :twisted: :wink:
Obrazek

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

podpisuje się pod tym obiema rękami i nogami

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dwarfy vs Mengile ? Oganki, katapki, cannony, żyrokopter, kowadło... Jak ktoś nie umie użyć tych narzędzi przeciw mengilom to jest po prostu słabym graczem, i zamiast marudzić powinien poćwiczyć ;-p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ile razy grales dwarfamivs Mengile, Karol? Katapki i cannony sa kiepskie, bo to skirmish i malo co zahaczysz, organy dobre, ale raczej Cie wystrzelaja strzelajac multiplem po ruchu. zostaje tak naprawde kowadlo i thundzi.

ja akurat grajac z dwarfami z MMM nie mam problemu, ale mocno tu zahaczasz o demagogie ;).
Ostatnio zmieniony 8 gru 2009, o 23:46 przez CzarnY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

CzarnY pisze:zostaje tak naprawde kowadlo i thundzi.
.
Noooo... to mało?! 6 razy duża kuźnia a z elfików nawet kapcie nie zostaną. ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ