VC na patrol 600pts

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

VC na patrol 600pts

Post autor: Izwor »

Necromancer general 1mlvl 105pts
Black Periapt, Book of Arkhan

Necromancer 1mlvl 105pts
Staff of Domnation

5 Ghouls 40pts

5 Ghouls 40pts

10 Skeleton Wariors 105pts
light armor, shield, hand weapon, champion

6 Black Knights 205pts
FCG War Banner, lance, shield, nightmare, barding

Mam więc:
4 Power Dice + 2 bound spelle
4 Dispell Dice

Myślę, że jak na armię na 600ptk to nawet sporo...
Proszę o komentarze!
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, o 12:48 przez Izwor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

nie wiem czy na takie mała pkt ktoś Ci pozwoli wystawic dwóch herosów...Drugiego herosa na turniejach dopuszczają zwykle od 900-1000.

A tak pozatym to całkiem fajne, choc ja bym wrzucił wilczki jakoweś, bo nie ma co wspierac BK.

Awatar użytkownika
Wściekły Pies
Warzywo

Post autor: Wściekły Pies »

Nie mozesz miec periapta i arkhanu na jednym nekro bo to arcany sa. I wogole mi sie nie podoba. Te BK nie pasuja na takie punkty.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak na normalne zasady to jeszcze by uszlo - poza tymi dwoma arkanami na jednym magu :/
ale na border patrol juz nie - nie mozesz miec dwoch herosow, sztandary magiczne tez odpadaja.

jak dla mnie to rozpiska slaba - 6 BK moze spasc od czegokolwiek..a jak sie nie przebijesz magia to bedzie jeszcze gorzej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Jak widać nie znam dokładnie zasad patrolu...
W takim razie rozpa do przeróbki.

P.S.
Czy na border patrol obowiązuje także to, że trzeba mieć generała - maga czy nie??
(bo słyszałem, że na jakimś tam turnieju na małe ptk w armi VC nie trzeba było mieć maga)

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Izwor pisze:Jak widać nie znam dokładnie zasad patrolu...

P.S.
Czy na border patrol obowiązuje także to, że trzeba mieć generała - maga czy nie??
(bo słyszałem, że na jakimś tam turnieju na małe ptk w armi VC nie trzeba było mieć maga)
Z magiem generałem to jest zasada armii. Ktoś twoje trupy musi utrzymywać na nogach (żeby nie powiedzieć przy życiu ;) ).
A że na jakimś turnieju organizator (ciekawe czy grał VC :roll: ) dopuścił żeby mały Vampir mógł być gienkiem to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Borysss pisze:
Izwor pisze:Jak widać nie znam dokładnie zasad patrolu...

P.S.
Z magiem generałem to jest zasada armii. Ktoś twoje trupy musi utrzymywać na nogach (żeby nie powiedzieć przy życiu ;) ).
A że na jakimś turnieju organizator (ciekawe czy grał VC :roll: ) dopuścił żeby mały Vampir mógł być gienkiem to już inna sprawa.
kurcze..

ludzie poczytajcie zasady Border Patrolu - moze i sa po angielsku..ale to tylko jedna strona - poza tym dostepna w necie.
Tu macie zasady Border Patrolu, sciagnac plik PDF i doczytac co potrzeba...

... generalem armii VC na BP nie musi byc necro...
Obrazek

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Dzięki za linka. Na pewno się przyda...

cytat: The army must consist of at least two units and no more than four units (excluding the Hero).

Znaczy się, że można mieć 4 unity + hero??

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

znaczy to, że najmniej możesz miec dwie jednostki, a najwięcej cztery, przy czym heros nie liczy się jako jednostka.

ODPOWIEDZ