Kohortex: DE czy Empire?
Kohortex: DE czy Empire?
1 Sorceress @ 180 Pts
General; Magic Level 2
Seal of Ghrond [30]
Tome of Furion [15]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
2x10 Crossbowmen @ 120 Pts
Shield; Musician
Guardmaster
2x5 Harpies
2xReaper @ 200 Pts
10 Shades @ 170 Pts
2ndWeapon;
9 Shades @ 153 Pts
2ndWeapon;
5 Dark Riders @ 110 Pts
Repeating Crossbow;
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 62
Total Army Cost: 1348
czy
1 Battle Wizard @ 160 Pts
General; Magic Level 2; Warhorse
2xDispel Scroll [25]
Magic Level 2; Warhorse
Rod of Power [30] - przechowywanie kostek
Ring of Volans [20] - bound spell one use only
6 Knightly Orders @ 192 Pts
Standard; Musician;
Banner of Valour [30] - immune to panic
1 Steam Tank @ 300 Pts
2x Great Cannon
5 Pistoliers @ 107 Pts
Outrider + Repeater Pistol
2x5 Knightly Orders
Dispel Pool: 4
Models in Army: 32
Total Army Cost: 1349
Nie mogę się zdecydować. Jak myślicie ? Proszę o rady doświadczonych masterowych graczy. Nooby niech nie zaśmiecają tematu ;p
General; Magic Level 2
Seal of Ghrond [30]
Tome of Furion [15]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
2x10 Crossbowmen @ 120 Pts
Shield; Musician
Guardmaster
2x5 Harpies
2xReaper @ 200 Pts
10 Shades @ 170 Pts
2ndWeapon;
9 Shades @ 153 Pts
2ndWeapon;
5 Dark Riders @ 110 Pts
Repeating Crossbow;
Dispel Pool: 5
Models in Army: 62
Total Army Cost: 1348
czy
General; Magic Level 2; Warhorse
2xDispel Scroll [25]
Magic Level 2; Warhorse
Rod of Power [30] - przechowywanie kostek
Ring of Volans [20] - bound spell one use only
6 Knightly Orders @ 192 Pts
Standard; Musician;
Banner of Valour [30] - immune to panic
1 Steam Tank @ 300 Pts
2x Great Cannon
5 Pistoliers @ 107 Pts
Outrider + Repeater Pistol
2x5 Knightly Orders
Dispel Pool: 4
Models in Army: 32
Total Army Cost: 1349
Nie mogę się zdecydować. Jak myślicie ? Proszę o rady doświadczonych masterowych graczy. Nooby niech nie zaśmiecają tematu ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
W pierwszej rozpie fajnie złożyłeś magiczki. Masz też bardzo dużo strzelania. Osobiście wrzuciłbym jednak 13 BG kosztem jednych shadów i DR.
Empire też fajnie złożone. Jeżeli miałbym doradzać to graj emp. Mało się widzi ostanio empire na stołach, a takie zestawienie jak masz jest bardzo mocne na te punkty.
Empire też fajnie złożone. Jeżeli miałbym doradzać to graj emp. Mało się widzi ostanio empire na stołach, a takie zestawienie jak masz jest bardzo mocne na te punkty.
Na nastepny Kohortex zrobimy ograniczenie liczby modeli strzelajacych, bo to co DE moga wykrecic na te punkty to mozg sie lasuje
1: Straszna Gejwizna, jednak naprawde mocna. jedynym mankamentem jest to ze jak cos dojedzie to Cie przejedzie.
2: Również wymaskowana rozpa, magowie roumiem ida do Knightów? Zdecydowanie wziął bym Imperium z racji tego ze tą rozpiską mozesz przejechać te DE a gejowskich DE będzie dużo.
2: Również wymaskowana rozpa, magowie roumiem ida do Knightów? Zdecydowanie wziął bym Imperium z racji tego ze tą rozpiską mozesz przejechać te DE a gejowskich DE będzie dużo.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- swieta_barbara
- habydysz
Wywal tome of Furion i dorzuc 1 shada i dorzuc DR zamiast 1 kuszoli i masz moja rozpe :]
Gniecie moszne.
Gniecie moszne.
Cieszę się, że Twoja rozpa będzie słabsza od tej Karleegoswieta_barbara pisze:Wywal tome of Furion i dorzuc 1 shada i dorzuc DR zamiast 1 kuszoli i masz moja rozpe :]Gniecie moszne.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja i tak nie jadeFurion pisze:Cieszę się, że Twoja rozpa będzie słabsza od tej Karleegoswieta_barbara pisze:Wywal tome of Furion i dorzuc 1 shada i dorzuc DR zamiast 1 kuszoli i masz moja rozpe :]Gniecie moszne.
Ale ssiesz.
To na jakim masterze będziesz w tym sezonie? Bazyliszek?
To na jakim masterze będziesz w tym sezonie? Bazyliszek?
- swieta_barbara
- habydysz
Jako sedzia :]Furion pisze:To na jakim masterze będziesz w tym sezonie? Bazyliszek?
mi się lifetaker zwykle nie spłaca przynajmniej raz na gre rzucam 3x1 na kościach na trafienie
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Jak w DE to faktycznie brakuje mi Lifetaker'a, idealny jak chcesz cos skrócić przy StormBannerze (wiem, ze to tylko 3 strzały,ale zawsze można je posłac tam gdzie udało się coś trafić)
IMO jednak EMP wydaje się być mocniejsze na ten format...znaczy się, masz jakąs kontre możesz troszkę postrzelac...a czołg jest imba, nieweiele armi ma jak go na takich punktach rozkręcić.
IMO jednak EMP wydaje się być mocniejsze na ten format...znaczy się, masz jakąs kontre możesz troszkę postrzelac...a czołg jest imba, nieweiele armi ma jak go na takich punktach rozkręcić.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Osobiście uważam, że DE są lepiej złożone. Taki spam strzelania i to w dodatku mobilnego to wgniata w ziemię. Jeszcze do tego spoko magia Chętnie bym widział Ciebie grającego DE, bo jestem ciekawy które miejsce byś zajął. Co do imperium to też świetnie złożona rozpa i pewnie tylko nieliczne osoby będą grały tą armią więć byłbyś rodzynkiem Zagraj tym z czego będziesz miał większy fun, bo potencjał jest porównywalny.
moim zdaniem dobry wybór