Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

u mnie:

500

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@wfb-pol.org and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

co dziwne, ja nie moglem dostac sie na forum w czasie gdy raf pisal swojego posta,
cos nadal jest nie tak :/
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Cholera jasna :/
Jeszcze powalczę z tematem...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Była mała niekonsekwencja w konfiguracji domen. Z ciekawości - błąd Wam wyskakiwał przy próbach wejścia na adres forum.wfb-pol.org, czy wfb-pol.org/forum ?
Powinno już być lepiej, aczkolwiek nie mogę nic zagwarantować.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Mnie przy próbie wejścia przez ten: http://wfb-pol.org/forum/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

jak chcialem wejsc do konkretnego tematu (BP w przegladarce mam wlaczane prawie caly czas - zeby sie nie meczyc z wchodzeniem - jedno klikniecie mniej ;-) )

w tym przypadku bylo to: http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php? ... 377f#46349

moze cos pomoze, choc watpie by taka informacja sie do czegokolwiek nadawala :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

To mogła być przyczyna różnicy - w dużym skrócie, inna była konfiguracja php dla domeny forum.wfb-pol.org, a inna dla domeny wfb-pol.org - i, jak widzę, zabijany był głównie proces php chodzący dla tej późniejszej.
Różnice w konfiguracji już usunięte i teraz nie powinno być jaj. Zobaczymy. Oby :)

PS. Ja tam wszystkim polecam forum.wfb-pol.org, ładniej wygląda ;)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Gdzie jest opcja "zaznacz jako przeczytane"?

Bo mi się wszystkie tematy ustawiły jako nie przeczytane...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Katylina pisze:Gdzie jest opcja "zaznacz jako przeczytane"?

Bo mi się wszystkie tematy ustawiły jako nie przeczytane...
wchodzisz do subforum i w prawym dolnym rogu (gdzies na wysokosci ikony "Nowy Temat"
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Jakieś dziwne to było - zmieniłem sobie na stary layout.

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

fanatyk a moze te "nieprzeczytane fora" byly spowodowane tym, ze w nowym skinie nieprzeczytane zaznaczone sa na czerwono, a nowe na zolto. Moglo ci sie cos pojordolic

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Pojordolone są kolory oznaczeń - dlatego sobie wziąłem z powrotem na niebieski bo jest wygodniej (mi przynajmniej).

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

czym sie różni to oznaczenie przy temacie Obrazek od tego Obrazek ? bo wyswietlaja mi sie oba przy roznych tematach w losowch sekwencjach :)
(sprawdzalem - nie ma to zadnego zwiazku z przeczytanymi postami, czy udzielaniem sie w danym temacie).

czyzby cos sie lekko zepsulo?
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Potrzymaj mysz nad obrazkiem, będziesz miał dokładny opis w dymce :)
(podpowiedź: pomarańczowa kartka oznacza "popularny")

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

w takim razie pomarudze troche ;-) :

'popularny' to znaczy? bo jesli ta ikonka ma byc tylko po to by mi powiedziec ze dany temat ma wiecej niz jedna strone odpowiedzi to ja dziekuje za takie rozwiazania (wyglada tak jakby admin chcial zaszpanowac ze cos takiego potrafi - bo te pomaranczowe karteczki niczego nowego nie wnosza).
nie dosc ze widac na pierwszy rzut oka ktore tematy wiecej odpowiedzi a ktore mniej (->liczba stron, postów).. to jeszcze do tego zmiejsza czytelnosc forum.. i bez tego (po wprowadzeniu nowego wsytroju) odnajdywanie tematow z nowymi postami bylo dosc klopotliwe..

IMO chybiony pomysl - przy fukcjach czesto wykorzystywanych (np. odnajdywanie nieprzeczytanych tematow/postów) powinna panowac jak najwieksza przejrzystosc..a mnozenie symboli (i to jeszcze dosc podobnych do siebie) temu nie sluzy.

jesli chodzi o forum - to chcilabym by bylo ono najpierw czytelne a potem bajeranckie a nie na odwrot :)

pozdrawiam.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Prośba do wszystkich*:
Czy moglibyście sobie w panelu wyłączyć powiadamianie o nowych odpowiedziach w tematach przez e-mail? I czy moglibyście wyłączyć powiadamianie e-mailem o nowych PMkach?
Te wszystkie e-maile nie są do szczęścia potrzebne, a generują taki ruch, że przekraczamy godzinne limity ilości wysyłanych maili z konta. I nie starcza tych limitów na maile do nowych użytkowników z kodem potwierdzającym rejestrację :?

* - prośba typu "albo to zrobicie w co najmniej większości, albo jednolinijkową komendą SQL zrobię to na wszystkich kontach" ;)
---

Asasello: nie rozumiem o co Ci biega, poprzednio (w skinie subSilver) popularne tematy też miały pomarańczową kartkę.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tomash, prośba spełniona.
Acz teraz to nie wiem, kiedy się zorientuję, że przyszła jakaś PMka ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Na górze masz taki prostokącik, i tam czasem jest napisane "nie masz nowych wiadomości", a czasem "masz 1 nową wiadomość". ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:Czy moglibyście sobie w panelu wyłączyć powiadamianie o nowych odpowiedziach w tematach przez e-mail? I czy moglibyście wyłączyć powiadamianie e-mailem o nowych PMkach?
Te wszystkie e-maile nie są do szczęścia potrzebne, a generują taki ruch, że przekraczamy godzinne limity ilości wysyłanych maili z konta. I nie starcza tych limitów na maile do nowych użytkowników z kodem potwierdzającym rejestrację :?
to trzeba te limity zwiekszyc, a nie zabierac cos, co ludzie maja na kazdym innym forum :?
jestem na nie.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

ODPOWIEDZ