Ludwig Schwarzhelm

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Ludwig Schwarzhelm

Post autor: Szary »

Nowy bohater specjalny armii Imperium - Ludwig Swarzhelm z osobistym sztandarem Karla Franza. Klient prosił o kolorystykę żółto-czerwono-niebieską, więc wspólnie zdecydowaliśmy się na kolorystykę wg Eavy Metalu. Zgodnie z prośbą zamawiającego spiłowałem z pancerza konia napis "Sigmar" na froncie i zastąpiłem go napisem "Imperium" oraz dodałem łacińską sentencję "Deus vincit" z tyłu sztandaru.
Pomimo wielu niedoróbek jestem całkiem zadowolony, bo model jest wg mnie przynajmniej, bardziej wymagający niż by się początkowo wydawało.

Obrazek
(Kliknij zdjęcie by powiększyć)

Wszelkie uwagi mile widziane.

Pozdrawiam,
Szary

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Bardzo ładnie i czysto pomalowana figurka. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Czekam na więcej Twoich prac ;)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Co do jakości malowania bardzo git. Sam model jest bardzo git.....

Ogólnie jednak nie jest to "rewelacja na bałtyku".. bo wszysyc co mają podręcznik do Imperium, widzą ten model tak pomalowany za każdym razem jak zatrzymają się na stronie 82 ;/

No ale skoro ktoś tak chciał...
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

pmalowany naprawde super :)
podoba mi sie i to bardzo

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

glupio mi pisac taki bezkonstruktywny komentarz - ale model robi naprawde swietne wrazenie ; )

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

naprawde świetny model. Ma mase detali, a mimo to nie wygląda jak klown w kolorowych ciuszkach :wink: Gratulacje :)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Model ładny i świetnie pomalowany.Ale ja zawsze miałem wstręt do tego herosa(jego głowa i hełm mnie po prostu odstraszają).

Podaj kolorki jakich użyłeś na koniu(nadal mam problemy z malowaniem jasnych koni-ok wszystkich koni).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

Extra superowe metaliki

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Dobry Boże, gdybym ja tak potrafił malować ... [-o<

PS. Tylko dlaczego na sztandarze jest napisane "Deus vincet", a nie "... vincit" ?

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

metaliki (złote) troche kuleją. ale figurka wrazenie robi swetnie.
sweitna robota. gratuluje :)

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Przesada :)
Właśnie takie figurki dawno temu spowodowałem że gram w WFB :)

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

O ile sam model mi się nie podoba w ogóle (taki przebajerowany trochę) to malowanie jest bardzo ładne. Szczególnie podoba mi się koń- to naprawdę ładny koń :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

wytlumaczcie mi tylko jedno... czemu on sie nazywa Schwarzhelm [czarny helm] a ma zloty? i to szczegolnie w army booku? a potem i w pracach na podstawie jego robionych...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

A dlaczego Bloodthirster nie biega z kanistrem krwii na plecach ??

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bigpasiak pisze:wytlumaczcie mi tylko jedno... czemu on sie nazywa Schwarzhelm [czarny helm] a ma zloty? i to szczegolnie w army booku? a potem i w pracach na podstawie jego robionych...?
bo to jest nazwisko a nie ksywka ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

moze dlatego ze na kazdej ilustracji Ludwig ma czarny helm? a Bloodthirster chleje ja z zabitych wrogow? odrobina wyobrazni Muk? za co mozna dostac taki przydomek? za noszenie zlotego helmu?

[ oczywiscie Szary nic a nic do Ciebie nie mam. figs pomalowany jak zwykle bardzo ladnie to raczej spor filozoficzny ;) ]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

thurion pisze:
bigpasiak pisze:wytlumaczcie mi tylko jedno... czemu on sie nazywa Schwarzhelm [czarny helm] a ma zloty? i to szczegolnie w army booku? a potem i w pracach na podstawie jego robionych...?
bo to jest nazwisko a nie ksywka ;)
czepiasz sie ;P
a Thorgrim Grudgebearer? w warhamcu nazwisko/przydomek mowia nam o posiadaczu dosc sporo nie? ;P

Abandoned

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bigpasiak pisze: czepiasz sie ;P
a Thorgrim Grudgebearer? w warhamcu nazwisko/przydomek mowia nam o posiadaczu dosc sporo nie? ;P
a co mowi o posiadaczu Scyla Anfingrimm, albo Egrim van Horstman :) ? ;)

ale to chyba dyskusja nie na tutaj :P

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Van Horstman to ten co wynalazł Van horstman speculum(w polskim tłumaczeniu "wziernik pochwowy van Horstmana").

Nie kłóćcie się o nazwiska.
Zapewne wiecie co to słowotwórstwo.
W szkole podstawowej(oj jak dawno to było), na lekcji polskiego nauczycielka opowiadała nam jak powstawały nazwiska w naszym kraju.
Ilość ludni w wioskach się powiększała a ilość imion była niestety ograniczona.Trzeba było nadawać przydomki.
I tak np.Jan który zajmował sie wypiekiem chleba nie był juz mylony z Janem zajmującym się zbieraniem miodu.Obaj dostali przydomki,które przerodziły się w nazwiska i tak powstał Jan Piekarz i Jan Bartnik.Później to się rozwijało i byli Jan Piekarski,Jan Batrczak itd.

Taki przykład.

Wyobraźcie sobie że biega po Twierdzy krasnoludzkiej 5 Thorgrimów i 10 Thoreków.Który z nich to ten słynny?
W Imperium Ludwików też pewnie jak "mrówków"(tutaj wchodzi jeszcze aspekt kolekcjonerski-malowanie hełmu na złoto ogólnie jest słabym pomysłem),ale ten jeden jest rozpoznawany przez swój hełm(jakoś tak).

Wyjątkiem jest oczywiście gubernator Kalifornii Arnold (w wolnym i bardzo luźnym tłumaczeniu-Czarnymurzyn).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Model ślicznie pomalowany, ale sama figurka- Ludwiś ładny, sztandar też, tylko na chorobę ten amorek w stylu roko(ko:)ko...:((

ODPOWIEDZ