Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Tak naprawdę to Shino bardziej żartował niż mówił serio z tym wypadającym dzwonkiem/furnacem z oddziału
Lubi podnosić ludziom ciśnienie, a wy pelikany to łapiecie
Lubi podnosić ludziom ciśnienie, a wy pelikany to łapiecie
To zobacz sobie głosowanie na ten temat na podforum LS.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
ważne pytanie przed jutrzejszą bitwą - ile armour save'u mają weapon teamy??? Czy 4+ (ciężka zbroja + kawaleryjska podstawka)? czy jakoś inaczej? w pliku Shina mają 6+ - ale ta wartość nie uwzględnia nawet ich ciężkiej zbroi, więc wydaje mi się spuścizną po 6 edycji...
I do drugie - czy dzwon i furnace mają jakiś armour save?
I do drugie - czy dzwon i furnace mają jakiś armour save?
nikt mi wczesniej nie mowil, ze tam nie zmienilem wartoscigervaz pisze:czy jakoś inaczej? w pliku Shina mają 6+ - ale ta wartość nie uwzględnia nawet ich ciężkiej zbroi, więc wydaje mi się spuścizną po 6 edycji...
kawaleria nie sa juz z tego co wiem. Maja wiec 5+ save (chyba, ze przeoczylem ten fragment i caly czas sa kawaleria wtedy 4+)
Mają ciężkie zbroje.
rawowo są kawalerią, ale zasada doomflayera "best defence" sugeruje że nie powinny dostawać +1 do save za stanie na podłużnej podstawce.
rawowo są kawalerią, ale zasada doomflayera "best defence" sugeruje że nie powinny dostawać +1 do save za stanie na podłużnej podstawce.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
"mounted on a single base and treated as a single model"
rawowo to moge wystawic model nawet na 20x20 i miec 360 widzenia doomflayerem i -1 do hita od przeciwnika
rawowo to moge wystawic model nawet na 20x20 i miec 360 widzenia doomflayerem i -1 do hita od przeciwnika
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, o 00:18 przez Morrok, łącznie zmieniany 1 raz.
nie chyba, ze bedzie nowy base chart...Lava pisze:"mounted on a single base and treated as a single model"
Czyżby w takim razie, weapon team mógł być wystawiony na podstawce 20x20? ciekawie
w inym wypadku bylo by duzo niecodziennych modeli jak np. mumia z kosiarka na podstawce rydwanowej (lekko zmodyfikowanej zeby front miala szerszy)
Shino, to wyszukiwanie przeze mnie dziury w całymShino pisze:nie chyba, ze bedzie nowy base chart...Lava pisze:"mounted on a single base and treated as a single model"
Czyżby w takim razie, weapon team mógł być wystawiony na podstawce 20x20? ciekawie
w inym wypadku bylo by duzo niecodziennych modeli jak np. mumia z kosiarka na podstawce rydwanowej (lekko zmodyfikowanej zeby front miala szerszy)
weapon teamy i tak są słabe, ale nie mają modeli, co daje pewną dowolność.
Mumia ma ;p
to chyba dobrze nie oberwałeś z moździerza, że tak mówisz jak dla mnie weapon teamy są teraz bardzo dobre (nie licząc ratlinga niestety, a warp-grindera nie zaliczam do weapon teamów), większe możliwości dopasowania do stylu gry.Morrok pisze: weapon teamy i tak są słabe
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"