Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Rozpiski WE

Post autor: Kalesoner »

A co mam napisać, że ktoś wrzucił moją rozpę z Jankielowym nobelkiem i pisze "stworzyłem coś takiego"? :D
To już lepiej napisać "Taaa." :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

To jak ma wyglądać rozpa, która nie jest podobna do Twojej?
lord na jeleniu, 3x branchwraith, tree kiny, eternale??
Tylko, że jak wyskoczę z taką rozpą to dostane 10 postów krytyki.
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz z całym szacunkiem do Ciebie, bo masz dużo większe doświadczenie ode mnie.

Kalesoner
Szczur Królów

Nie odpowiadałem Tobie, tylko Piotrasowi.
Graj sobie moją rozpą, tylko nie pisz bzdur, że nie da się złożyć żadnej innej. :)
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

o kurwa Twoja rozpa! Łaaa....

PATHETIC

Rozpa jak rozpa, raz jest gejowska raz nieumarła... o kurwa mój patent. Daruj sobie tak to TY (fuck no?) odkryłeś?

Pozdro
Gremlin

Reasumując? - to TYLKO pacyny... ŻAL?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Kalesoner - tak ja się generalnie wyłamuje, nie gram niczyim standardem, gram swoim. Ale tak dorzuce tylko, że to jest non sensowne gadanie "moja rozpa", "Jankielowy heros" itp. Nie ma nieskończonej ilości kombinacji.
Nie jestem nawet dobrym graczem, ale chociaż mogę powiedzieć, że nikt nie gra na takim herosie jak ja etc.
A na takim czymś mógł ktoś dużo wcześniej grać, ale nie publikować tego na forum.

Dobra, nie będę więcej komentował, bo to temat studnia. Co do rozp, ja ogolnie odsuwam się w cień, bo i tak ostatnimi czasy mało, bardzo mało gram.

Dlatego dyskutujcie sobie co do składnia rozp z czyiś bohaterów, jednostek. Ja zawsze myślałem, że rozpy dzieli się na klimatyczne, efektywne i "efektowne". Jak wdać, znów się myliłem (co za paradoks).
Trzeba zadać sobie pytanie czy granie na czymś co nie ma sensu można nazwać swoim? Mega cool... Ehh.

Pozdro mistrze, miszcze i początkujący. Idę w cień, bo jesteśmy tylko prochem na wietrze.

edit: @ Gremlin: po raz pierwszy się z Tobą chyba zgadzam, +1

Kalesoner
Szczur Królów

Myślę, że granie tym co opublikował ktoś inny nie jest niczym złym. Złe jest wrzucenie rozpy na forum i pisanie "zobaczcie co stworzyłem", kiedy faktycznie sam nie stworzył nic, zwłaszcza jak gra krócej w batla niz ta rozpa funkcjonuje turniejowo. Jak mnie ktoś na turnieju na którym gram TK pyta jaką gram rozpą, bez wahania mówię, że gram rozpą Shino, albo podobną do rozpy Shino i nikt nie robi z tego żadnej tragedii, może dlatego że nie twierdzę, że jestem jej autorem? :D
Śmieszne jest też to, że Gobbos patrząc na rozpiski Trolla vel Gremlina, czy też Kal Toraka, czy też Piotrasa, które są innowacyjne i całkiem niezłe, wrzuca rozpę "podobną do mojej" i pisze, że na niczym innym nie da się zrobić wyników WE. To troszkę przykra ocena dla waszych rozpisek, ale może są zbyt trudne do prowadzenia czy coś.
Dobrej nocy. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

myślę że kalesonerowi po prostu chodziło o to tylko czy sensem jest pokazywanie rozpisek które są połączeniem kilku innych (dla mnie nie ma sensu bo niektóre style ropzy gejownie rozpa cc itp. potrzebują swoich poszczególnych herosów czy konkretnych oddziałów).

mówiąc krótko róbcie takie rozpy aby można było zobaczyć tam eternali smoki czy treekiny i móc powiedzieć TO JEST MOCNA ROZPA

ps. przestańcie być tacy nerwowi bo wiadomo że to ja jestem mistrzem leśnych smerfów ^^

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nikt nie jest nerwowy. :)
Dla mnie po prostu nie ma sensu o spinanie się, kto to wymyślił i czyje to... De facto najlepsze rozpy wymyślają po prostu dobrzy gracze. Nie ma w tym żadnej filozofii. Kal Torak, jak i ja, gramy czymś innym niż spora część generałów WE. Jakoś tam dajemy radę, nie na miarę Pasiaka, ale coś tam walczymy.
Może o to chodzi, non sens się spierać o takie coś.

A po prostu złożenie na treekinach, eternalach, smoku jest mniej efektywne, niż to co przedstawiamy... Ale nie ważne. Ja już się nie wypowiadam, bo jeszcze mnie od trolli wyzwą, zacznę się bać publicznego bojkotu...

Dobrej nocy Wam również :)

edit: Kalesoner, sam sobie zaprzeczasz (ja tak to widzę). Skoro początkujący gracz, nie czyta zbyt dużo, dlatego pisze, że wymyślił coś nowego. ;) To chyba nic złego. Lepiej być choć trochę twórczym, niż kopiuj - wklej...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Kalesoner pisze:Myślę, że granie tym co opublikował ktoś inny nie jest niczym złym. Złe jest wrzucenie rozpy na forum i pisanie "zobaczcie co stworzyłem", kiedy faktycznie sam nie stworzył nic, zwłaszcza jak gra krócej w batla niz ta rozpa funkcjonuje turniejowo.
Wybacz, ale ta armia ma juz kilka dobrych lat więc naprawdę cieżko jest cokolwiek "innowacyjnego" wymyslić, poza tym forum słuzy do pisania, a nie wywyższania się nad innymi - tak zachowałeś sie jak gbur, stad taka moje reakcja taka, a nie inna. Możesz mnie nazywac "trollem" Twóje prawo, ale czy to sie w jakikolwiek sposób ma do rzyczywistość?
Co do Pasiaka to poprostu jest bdb ograny, i kmini - czyt. jest lepszy. Ot tyle całej filozofii.

Mnie sie rozpa gobossa nie podoba, bo poprostu nie lezy mi to optycznie na stole, taki defens, jak dla mnie, to za mało mobilne : )
Miłego dnia, Our Pro
Pozdro

p.s. Jak pije nie pisze więcej postów na forum bo się jakies chore akcje późneij wywiązuja. koniec off`u z mojej strony

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Powstał mały chaos na naszym forum.
goboss pisze:Szukam jakichś nowych rozwiązań. Wszyscy grają na podobnych rozpach. Stworzyłem coś takiego, jest podobna do standardów, ale jednak się różni.
Powinienem to trochę inaczej sformułować. Znudziła mi się stała podobna do Kalesonowej:D rozpa.
Dlatego próbuję grać czymś innym (4x tancerze, branchwraith).

Następnym razem nie będę pisał, że to moja rozpa, bo zaraz ktoś powie, że ktoś już na czymś takim grał^^.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Gremlin pisze:
Kalesoner pisze:Myślę, że granie tym co opublikował ktoś inny nie jest niczym złym. Złe jest wrzucenie rozpy na forum i pisanie "zobaczcie co stworzyłem", kiedy faktycznie sam nie stworzył nic, zwłaszcza jak gra krócej w batla niz ta rozpa funkcjonuje turniejowo.
Wybacz, ale ta armia ma juz kilka dobrych lat więc naprawdę cieżko jest cokolwiek "innowacyjnego" wymyslić, poza tym forum słuzy do pisania, a nie wywyższania się nad innymi - tak zachowałeś sie jak gbur, stad taka moje reakcja taka, a nie inna.

Tak jak napisał Gremlin. Zluzuj Kaleson. Koniec tych szturchanek. To nie forum orków, żebyście oblewali animozję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To jak ma wyglądać rozpa, która nie jest podobna do Twojej?
Pieprzenie.
Jakoś pół roku temu takie rozpiski się nie pojawiały. Za to były załosne tematy w stylu "z WE już nic nie da się wyciągnąć". Po DMP jakoś okazało się, że jednak da się wyciągnąć. Teraz znowu mamy etap ctrl+c, ctrl+v bo już nic lepszego nie da się wymyślić. Potrwa to pewnie z rok, dopóki ktoś w miarę ogarnięty nie usiądzie nad armybookiem i zada sobie trudu wymyślenia czegoś nowego.
To nie jest tylko przypadłość WE - w DE jest dokładnie to samo. Nic lepszego od Żabowej czy mojej rozpy z DMP oczywiście nie da się wymyślić, więc wszystkie wyglądają tak samo. I mam podobne odczucia do Kalesona, gdy czytam rozpy DE opatrzone komentarzem "moja rozpa, myślicie, że da radę"?
We wszystkich armiach jest cała masa kombinacji, ale graczom nawet się nie chce wysilać by spróbować czegoś nowego, lepiej skopiować inną rozpę, bo przecież "nie ma alternatywy".
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Pojawiły sie po BP+R, i wciąż są rozwijane o pewne dodatki. Poza tym ewolucja rozpiskek wymuszona jest przez kolejne wychodzace armie nowej edycji, wtedy kazdy siega do booka i próbuje wykminic jakas kontre na nowe przegiete komba, a przy okazji nie tracac za bardzo na sile przeciwko dotychczasowym armia, taki balans? Poza tym, nowych graczy WE jest jak na lekarstwo, a starsi są coraz bardziej obyci i doświadczeni, stąd "wychodza" nowe rzeczy, czasami lepsze, czasami gorsze jak wspomniany juz "twój noble z hoda"(imo, ofc). Ot, takie pieprzenie na temat naturalnej ewolucji...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nawet nie chcę mi się na ten temat dyskutować. Jeśli Jankiel twierdzisz, że wstawienie podobnej rozpiski to zbrodnia, to ja nie widzę w ogóle sensu takiego tematu jak rozpiski WE (czy DE czy czegokolwiek innego).

Bo po co? Zaraz się odezwie chór głosów, że to już było, że to wymyślił iksiński, igrekowy itd.
No i chyba najważniejsze - kto gra na swojej rozpie ten gra. Ja się wyłamuje i gram zgoła czymś innym, ale to już pominę.

Zaczynam się bać "zagrać" czyjąś rozpą. Jeszcze mnie przed sąd wezwiecie, bo złamie prawa autorskie. :roll:
Kiedyś czegoś takiego nie było, a teraz jak ktoś coś fajnego (nowego) i użytecznego wymyśli, to zaraz włoh i pożoga...

Dobra, więcej się nie wypowiadam.
Nullum est iam dictum, quod non sit dictum prius....

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

a forum to nie jest po to, żeby się wypowiadać, czy to co ktoś ma do zaproponowania jest ok, czy nie ? i nie po to są też te rozpiski, żeby newbies mogli sobie zobaczyć, jak grają pr0, a w drugą stronę pr0gejmerzy pomogli nowuryszom? tak więc imo chyba jechanie tekstami, że to już było to bez seksu, ale rzeczowe zjechanie już tak :) a co do wyciągania, to z każdej armii da się zawsze coś jeszcze wyciągnąć, chociaż jak sobie porównam imperialne i we jednostki, to jednak w tym pierwszym wypadku jest jednak więcej pola do manewru (bo można zagrać jak najbardzie fluff), w tutejszym przypadku trochę mniej, ale jednak. ja na ten przykład coraz bardziej się skłaniam do wystawiania tylko i wyłącznie pieszych oddziałów opartych na trójce gg, driadki i wd, w dowolnych konfiguracjach i ilościach :)
pozdr. i peace :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

oczywiście że i u nas jest fluffowe granie - treekiny, eternale i warhawki - może nawet skuteczniejsze niż imperium...

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

no nie wątpie, patrząc na statsy ;)
Obrazek

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

ale nie chodzi o to ze nie mozna grac czyjas rozpa ale o to ze gobos napisal "Szukam jakichś nowych rozwiązań" a prawie wszystko jak z szbalonu, potem kolega gobos napisal o co mu chodzilo z ta nowoscia, wiec chyba nie ma co tego drązyć ;]

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

tutaj powinniście wprowadzić podział na
1. ludzi, którzy samodzielnie doszli do czegoś wrzucili na forum i okazało się, że było
2. ludzi, którzy skopiowali cudzą rozpiskę i "nieopatrznie użyli słowa moja"

Ad.1 Dajcie spokój tu się nie ma o co spinać, wystarczy napisać "Było. Kiedyś wymyślił to gracz X" i koniec.
Ad.2 Możecie się spinać dalej ale najpier upewnijcie sie, że rozpiska była kopiowana

Pozdrawiam i sugeruję uspokojenie się

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jeśli Jankiel twierdzisz, że wstawienie podobnej rozpiski to zbrodnia
To nie zbrodnia, ale zupełnie niepotrzebny spam. Podobnie nie jest zbrodnią napisanie "Taaa..." co jest w sumie najtrafniejszym komentarzem do rozpiski, która została wklejona x razy. Są posty dotyczące tych rozpisek, można kontynuować wątek, opisać jakiej modyfikacji się dokonało i jak to się sprawdziło w bitwie. Choć na to ostatnie już nie liczę, bo normą jest wrzucanie rozpisek nietestowanych, bez komentarza i w dodatku niespecjalnie nowatorskich. Co nam to daje? Zupełnie nic. Więc imo "Taaa..." wnosi do dyskusji równie wiele, a co ważniejsze, zajmuje dużo mniej miejsca.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Zablokowany