WoCh 1350
WoCh 1350
Na format kohortexowy
195- exalted, MoS, steed of slanesh, shield, flail lub biting blade, golden eye of tzeenth, bloodcrudling roar
200- exalted, MoS, steed of slanesh, BSB, enchanted shield, sword of might
30- 5 psow
30- 5 psow
91- 5 marud, MoS, flail, muzyk
230- 5 knights, MoN
275- 5 knights, MoN, warbanner
205- helenka
Zastanawiam sie nad wyrzuceniem heleny, muzykow i roara na rzecz 3 d.ogrow z GW. Taktyka prosta, idziemy, skrinujemy i bijemy, 2och szybkich bohaterow na to co nas boli czyli maszyny i strzelcow, przy ofensach bohaterowie wybieraja gdzie sie zaczynamy bic, boli magia, ale z ograniczeniem do 6/7 pd moze nie bedzie az tak zle. Czekam na uwagi.
Pozdro Azz
195- exalted, MoS, steed of slanesh, shield, flail lub biting blade, golden eye of tzeenth, bloodcrudling roar
200- exalted, MoS, steed of slanesh, BSB, enchanted shield, sword of might
30- 5 psow
30- 5 psow
230- 5 knights, MoN
275- 5 knights, MoN, warbanner
205- helenka
Zastanawiam sie nad wyrzuceniem heleny, muzykow i roara na rzecz 3 d.ogrow z GW. Taktyka prosta, idziemy, skrinujemy i bijemy, 2och szybkich bohaterow na to co nas boli czyli maszyny i strzelcow, przy ofensach bohaterowie wybieraja gdzie sie zaczynamy bic, boli magia, ale z ograniczeniem do 6/7 pd moze nie bedzie az tak zle. Czekam na uwagi.
Pozdro Azz
faktem jest, że dowolna rozpa na magii Cię rozjedzie z tymi Twoimi 2 DD... Po prostu nie masz szans zatrzymać magicznego naporu, na przykład moje WoCh mają wymaksowaną magię, 3 pociski rzucane na kościach i 2 boundy co turę, przy tym też mam 2 oddziały Knechtów i Hellenkę. Po pierwszej turze nie masz już praktycznie czym screenować, a bez screena Knechci umierają.
Źle będziesz miał z VCtami (przebijaj się przez Zombie odginające szarże Knechtów), z DoCh (jeden oddział horrorów troszkę większy i masz super pocisk rzucany co turę, a nie masz nawet szans go dispellować. Albo kuźnia, czy coś jeszcze innego, w końcu mogą sobie jakiś Lore wybrać na Ciebie. Nawet takie imperium bardzo łatwo z pocisków i bounda Ci screen wyczyści i cała artyleria pójdzie w Knechtów.
Źle będziesz miał z VCtami (przebijaj się przez Zombie odginające szarże Knechtów), z DoCh (jeden oddział horrorów troszkę większy i masz super pocisk rzucany co turę, a nie masz nawet szans go dispellować. Albo kuźnia, czy coś jeszcze innego, w końcu mogą sobie jakiś Lore wybrać na Ciebie. Nawet takie imperium bardzo łatwo z pocisków i bounda Ci screen wyczyści i cała artyleria pójdzie w Knechtów.
Zauwaz, ze co prawda moze szalu nie robia, ale mam tych bohaterow na sciaganie artylerii, a nawet jak sie uda to oboje moga jakis klocek pogonic a jak w klocku bedzie mag to jeszcze lepiej, magia bedzie mnie bolec, ale po to jest screen by przyjal na siebie uderzenie, potem bede juz w walce, wiec zbytnio mnie to interesowac nie bedzie, na wszelkie glupie boundy 2 kosci powinny wystarczyc, dalej niech sie dzieje wola bogow :], pamietaj czar musi miec zasieg, musi sie udac rzucenie, potem trzeba tez rzucic na ilosc trafien i zranic, a to juz nie jest tak lekko zaluzmy z tych 3 pociskow i 2 boundow wyparowac te cztery screeny. Ale dzieki Twym uwagom, chyba do tej rozpy bardziej by pasowaly dragon ogry, zawsze to dodatkowy cel, a jak do nich to nie do knightow.
Pozdro Azz
Pozdro Azz
ja bym prosił o ocenę czegoś takiego(btw, jestem nowym graczem, wiec nie krzyczcie za bardzo
):1 Exalted Chaos Champion of Tzeentch @ 190 Pts
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour; Shield
Golden Eye of Tzeentch [25]
BloodCurdling Roar [20]
1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 171 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 1; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
1 Chaos Giant @ 225 Pts
3 Dragon ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour
6 Chaos Knights of Nurgle @ 270 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
10 * Chaos Warriors of Slaanesh @ 202 Pts
Mark of Slaanesh; Great Weapon; Chaos Armour; Shield; Standard
i tez prosta taktyka. wszystko do przodu, mag rzuca snajperke, hero powinien powojowac troche. Giant z Knightami bija duze klocki, dogry bija duże potwory typu hydra, skavenskie jakies smiecie itd. Wojownicy tez powinni se poradzic. Ew zamieniam gianta na helene, ale jakos podoba mi sie giant ;P ponadto 2x dispel scroll mozna zamienic na power familiara i book of secrets, daje to 6 kosci, 2dd, i dodatkowy spell (btw, wybieram lore z book of secrets i losuje czar, czy moge do zamienic na 1 z tego lore?). mamy 6 kosci i 2 czary. 1 nurgla z 2 kosci, cos z 4 kosci ;P bo nie wiem gdzie zmiescic drugi lvl maga. moge zabrac GW z Chaos Warriorow, to juz troche pkt. Jakies opinie i porady?

BloodCurdling Roar [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Giant @ 225 Pts
3 Dragon ogres @ 231 Pts
i tez prosta taktyka. wszystko do przodu, mag rzuca snajperke, hero powinien powojowac troche. Giant z Knightami bija duze klocki, dogry bija duże potwory typu hydra, skavenskie jakies smiecie itd. Wojownicy tez powinni se poradzic. Ew zamieniam gianta na helene, ale jakos podoba mi sie giant ;P ponadto 2x dispel scroll mozna zamienic na power familiara i book of secrets, daje to 6 kosci, 2dd, i dodatkowy spell (btw, wybieram lore z book of secrets i losuje czar, czy moge do zamienic na 1 z tego lore?). mamy 6 kosci i 2 czary. 1 nurgla z 2 kosci, cos z 4 kosci ;P bo nie wiem gdzie zmiescic drugi lvl maga. moge zabrac GW z Chaos Warriorow, to juz troche pkt. Jakies opinie i porady?

Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Nie możesz rzucić magiem 2lvl czaru na 4 kościach. Możesz zamienić czar z book of secret na pierwszy czar tego lore'a. Daj jakąś broń dla tego pana na dysku, bo tak gołymi rączkami to nie powojuje:) Jak już się upierasz na giganta to mu znak slaanesha daj, żeby wybijał pierwszy szereg nawet jak dostanie szarżę czy w kolejnej turze walki. O ile dojedzie:) I opcja z book of secret i power familiarem lepsza będzie od dwóch DS. Pograj i zobacz jak ci się sprawdza, najlepiej z czymś co strzela.
-
- Masakrator
1)Chwila chwila......Gigant? Wywal go. Za powstałe pkt. możesz wcisnąć Helkę. trzyma ćwiartkę i fajnie strzela.Exalted Chaos Champion of Tzeentch @ 190 Pts
BloodCurdling Roar [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Giant @ 225 Pts
3 Dragon ogres @ 231 Pts
2)Jak mag to caddy, wywal mu mark. I tak nic nie zrobi, więc po co przepłacać?
3)Mon na najtach? Niby niezłe, ale ja bym walnął Mosa z Warbannerem/ ewentualnie JAK masz jaja MoK-a, ale wtedy to screen i screen raz jeszcze.
4)Jeśli robisz Warriorów, daj im chociaż Raptorous-a, potrzymają trochę wroga, ale...i tak nigdzie nie dojdą:) Jeśli jednak będziesz miał Helenę, może być okej.
5)Więcej psów.
6)Jak wciśniesz jeszcze jednego Dogra, powinno być okej.
7)Jeśli masz 2x Ds, może daj Exaltedowi AoM, w sumie magia aż tak nie boli.
Zrób generałem Maga, bo jak ci zdechnie exalted od bolca/działa, to..!
Sysek zaloz sobie osobny temat a nie zasmiecaj mojego swoja rozpa.
Szymon94 jakbym mial dawac maga do tej rozpy to tylko z 2x DS, bo i tak mnie magia bedzie bolala a to, ze bede mial 6 pd mnie przed nia nie uratuje.
Kuman exalty na jaggerach beda za wolne, wiec prawdopodobnie nigdzie tym nie dojde, zamysl jest taki by wszystko co strzela zalatwic wlasnie sprezynowcami, pozatym oddzialy frenzy bedzie badzo latwo wyciagnac przy tylko 4 screenach.
Szemkel ta rozpa jest bardziej 0-1, jak zaczne to powinienem bez problemu wygrac, jak nie zaczne to walcze o remis.
Pozdro Azz
Szymon94 jakbym mial dawac maga do tej rozpy to tylko z 2x DS, bo i tak mnie magia bedzie bolala a to, ze bede mial 6 pd mnie przed nia nie uratuje.
Kuman exalty na jaggerach beda za wolne, wiec prawdopodobnie nigdzie tym nie dojde, zamysl jest taki by wszystko co strzela zalatwic wlasnie sprezynowcami, pozatym oddzialy frenzy bedzie badzo latwo wyciagnac przy tylko 4 screenach.
Szemkel ta rozpa jest bardziej 0-1, jak zaczne to powinienem bez problemu wygrac, jak nie zaczne to walcze o remis.
Pozdro Azz
SPRÓBUJ TAK ZAGRAĆ
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Power Familiar [25]
Book of Secrets [25]
Disc of Tzeentch
1 Exalted Hero of Khorne @ 180 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Chaos Armour; Shield
Juggernaut of Khorne
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75 Pts
Mark of Slaanesh
Mark of Slaanesh
5 Chaos Knights of Nurgle @ 305 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Wrath [45]
5 Chaos Knights of Nurgle @ 285 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
3 Ogres @ 135 Pts
No Mark; Great Weapon; Heavy Armour
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 3(4 błąd AB)
Models in Army: 29
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Power Familiar [25]
Book of Secrets [25]
Disc of Tzeentch
1 Exalted Hero of Khorne @ 180 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Chaos Armour; Shield
Juggernaut of Khorne
Mark of Slaanesh
Mark of Slaanesh
5 Chaos Knights of Nurgle @ 305 Pts
Standard; Musician
Banner of Wrath [45]
5 Chaos Knights of Nurgle @ 285 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
3 Ogres @ 135 Pts
No Mark; Great Weapon; Heavy Armour
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 3(4 błąd AB)
Models in Army: 29
i ludzie beda wchodzic w 2 oddzielne teamty o wochu na 1350... gratuluje... tak przynajmniej mozemy porownac rozpiski, zreszta, ludzie beda komentowac obydwie ;x
Troche zminielem, niechetnie wywalilem Gianta, wstawilem helene, poprawilem hero, dodalem d.ogra
1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Exalted Chaos Champion of Tzeentch @ 185 Pts
Mark of Tzeentch; Shield;
Armour of Morrslieb [35]
Biting Blade [5]
4 Dragon ogres @ 308 Pts
10 Chaos Warriors of Slaanesh @ 182 Pts
Mark of Slaanesh; Chaos Armour; Shield; Standard
1 Hellcannon @ 205 Pts
i 5 pkt
lepiej wyglada? 
Troche zminielem, niechetnie wywalilem Gianta, wstawilem helene, poprawilem hero, dodalem d.ogra
1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Exalted Chaos Champion of Tzeentch @ 185 Pts
Mark of Tzeentch; Shield;
Armour of Morrslieb [35]
Biting Blade [5]
4 Dragon ogres @ 308 Pts
10 Chaos Warriors of Slaanesh @ 182 Pts
Mark of Slaanesh; Chaos Armour; Shield; Standard
1 Hellcannon @ 205 Pts
i 5 pkt

Szczur22
Szczur22
a mugłbyś skomentować moją
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20236
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20236
moze troszke nie ladnie ale podbije temat
chcialbym zaczerpnac opini. Bo wpadlem na pomysl aby 10 warriorow przerobic na 5 psow i 2x5 horsemanow z mos i 1 moga miec dzidy (bez dzid zostaje mi 7pkt). Czy ta opcja bedzie lepsza? Bo Warriorzy moga nigdzie i nie dojsc, z 2 strony w combacie sa lepsi zdecydowanie... no nie wiem sam 

Szczur22
Szczur22
Jeśli masz takie założenie to spoko. Jednak nie wywalałbym wtedy helenki. Zawsze jest szansa na porządany misfire.Azz pisze:Szemkel ta rozpa jest bardziej 0-1, jak zaczne to powinienem bez problemu wygrac, jak nie zaczne to walcze o remis.
sYsek! Jeśli się przyjżysz nie ma tutaj tematu rozpy WOCH. Po to sie zakłada oddzielne topiki żeby dostac koment do swojej rozpy. Załącz linka jeśli koniecznie chcesz porównywać, a nie zaśmiecasz temat. To wynika z pewnej kultury. Jak chcesz wyjśc na chama proszę Cię bardzo.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
hmm... a fasty po co są tylko do screenowania?Azz pisze:Kuman exalty na jaggerach beda za wolne, wiec prawdopodobnie nigdzie tym nie dojde, zamysl jest taki by wszystko co strzela zalatwic wlasnie sprezynowcami, pozatym oddzialy frenzy bedzie badzo latwo wyciagnac przy tylko 4 screenach.
na myśli mam 2 ziomków na jadach z mr2 to 405pkt. plus 2x 6knightów frezy i muzyk to 560, 4x 5xwarhound 120 z reszte fasty, 3 z cepami no mark i mam oczymś takim myśle...

juggi wcale nie są woln, strzelania i magii przeważnie się nie boją, a jadą to swoje 14"
razem z najtami na te punkty to bardzo spoko działaja
kuman to wie
razem z najtami na te punkty to bardzo spoko działaja
kuman to wie

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Azz Mi się wydaje ze 1 BSB na steedzie spokojnie starczy do rozwalania maszyn bo nie bedzie ich az tyle. A jednak jak ktoś wylosuje dużą kuźnie to moze Ci w 2 tury sprzątnąć tych najtów.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
co do kużni to mr2 na te pkt. starczy o ma średnio 1 kuźnie na 3kostkach a Ty masz 4 wrazie czego... mało ?
kiedyś grając z imperium jeszcze namietnie męcząc piechote nurgla z magią wielkiejilości dostałem kuźnie z 3 róznych sposobów:
- re cast
- bondspell
- ifka
życie to plaża, biegasz czy się opalasz?

kiedyś grając z imperium jeszcze namietnie męcząc piechote nurgla z magią wielkiejilości dostałem kuźnie z 3 róznych sposobów:
- re cast
- bondspell
- ifka
życie to plaża, biegasz czy się opalasz?