Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Właśnie zajrzałem do AB z 5ed. Te modele to GG a nie waye.
Nie wiem, ale gdzieś widziałem te modele i są to chyba normalni scouci, nie waye i chyba nie też GG
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
-
- Plewa
Witam serdecznie pierwszy post na forum więc może kilka slow wstepu.
W bitewniakach zielony nie jestem bo wcześniej sporo w 40 k grywałem (Eldarzy i ich mroczne rodzeństwo oraz wieki temu harlekiny) Pomysł przerzucenia się na kwadraty powstał po kupnie glade guardów do konwersji tak z ciekwości złozyłem kilku i naszła mnie myśl z cyklu "o krude ale genialne figurki". Wyposażyłem sie więc w rulebook (hail to the skull pass) i army book leśników tudzież i batalion.
A teraz do pytań poczatkującego czas przejść:
- jakiego modelu używac jako Branchwraith - bo jedyny jaki znalazłem to
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod800860
(czy nie będzie ciśnienia że to figurka bohatera imiennego)
-czy branchwraitha da się używać jako caddy (moim zdaniem nie bo jest zapisek "may chose spites" o itemach żadnych nie ma mowy więc dispel scrolli raczej wziąć nie można, ale pewien nie jestem więc pytam)
- czy jest możliwość połączenia dragontooth arrows ia z bow of loren - bo pomysł alter highborna ogłupiacza mocarnych jednostek wydaje mi się całkiem ciekawy.
Pewnie pytań będzie jeszcze wiele więcej ale na razie tylko tyle mi do łebka przyszło.
Pozdrawiam Serdecznie
Gronostaj_w_pralce
W bitewniakach zielony nie jestem bo wcześniej sporo w 40 k grywałem (Eldarzy i ich mroczne rodzeństwo oraz wieki temu harlekiny) Pomysł przerzucenia się na kwadraty powstał po kupnie glade guardów do konwersji tak z ciekwości złozyłem kilku i naszła mnie myśl z cyklu "o krude ale genialne figurki". Wyposażyłem sie więc w rulebook (hail to the skull pass) i army book leśników tudzież i batalion.
A teraz do pytań poczatkującego czas przejść:
- jakiego modelu używac jako Branchwraith - bo jedyny jaki znalazłem to
-czy branchwraitha da się używać jako caddy (moim zdaniem nie bo jest zapisek "may chose spites" o itemach żadnych nie ma mowy więc dispel scrolli raczej wziąć nie można, ale pewien nie jestem więc pytam)
- czy jest możliwość połączenia dragontooth arrows ia z bow of loren - bo pomysł alter highborna ogłupiacza mocarnych jednostek wydaje mi się całkiem ciekawy.
Pewnie pytań będzie jeszcze wiele więcej ale na razie tylko tyle mi do łebka przyszło.
Pozdrawiam Serdecznie
Gronostaj_w_pralce
- Jacek_Azael
- Masakrator
Witam.
Pozdrawiam. Jacek.
Możesz tego używać i będzie ok.- jakiego modelu używac jako Branchwraith - bo jedyny jaki znalazłem to
Nie może być caddym bo nie weźmie nic innego niż dwa spity, gdzie nie ma scrolla.-czy branchwraitha da się używać jako caddy (moim zdaniem nie bo jest zapisek "may chose spites" o itemach żadnych nie ma mowy więc dispel scrolli raczej wziąć nie można, ale pewien nie jestem więc pytam)
Można.- czy jest możliwość połączenia dragontooth arrows ia z bow of loren - bo pomysł alter highborna ogłupiacza mocarnych jednostek wydaje mi się całkiem ciekawy.
Pozdrawiam. Jacek.
Nie prawda. Wszyscy to zwyczajni glade guardzi (a w tamtych czasach archers). Skauci wyglądali inaczejPierwszy z lewej to Glade gurad, pozostałe dwa to 5- edycyjni skauci, Waye z 5 edycji wyglądają zupełnie inaczej
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Andronicus
- Chuck Norris
Już to pisałem, co więcej nawet zaglądałem do starego AB żeby nie walnąć gafy, ale oczywiście muszą znaleźć się tacy co wiedzą lepiej i muszą dodać swoje 3 grosze
Nie chcę zakładać nowego tematu a to co mnie interesuje to w sumie pytanie.
uściślenia popsuły nam manewr, z blokowaniem ST poprzez las, robi on wirtualnego piwota... ale co jeśli postawimy obok niego jakiś oddział, wtedy chyba taki piwot jest niemożliwy bo będzie musiał po prostu wejść na modele nasze, czy umiejętne postawienie driad, częściowo obok i za nim blokowałoby go czy wirtuale nadal mu przysługują?
uściślenia popsuły nam manewr, z blokowaniem ST poprzez las, robi on wirtualnego piwota... ale co jeśli postawimy obok niego jakiś oddział, wtedy chyba taki piwot jest niemożliwy bo będzie musiał po prostu wejść na modele nasze, czy umiejętne postawienie driad, częściowo obok i za nim blokowałoby go czy wirtuale nadal mu przysługują?
Hej! Przegladam temat dotyczący WE od dwóch godzin i nie moge znależć jednej rzeczy.
Mianowice: ostatnio na turnieju spotkałem się z sytuacja, że wood elficki BSB miał na sobie haila, asyendis bane (razem 40p.) i do tego spita za kolejne 25 punktów.
Właściciel rozpiski twierdził, że tak można robić (wyszło to w jakims FAQ czy erracie).
trochę zgłupiałem, ale był na tyle przekonujący, że to łyknąłem.
Jak wróciłem do domu to wróciłem do tematu - sprawdziłem w AB (tam jest napisane że można mieć przedmioty i spity ale tylko do określonych wartości punktowych - 50 dla bohatera i 100 dla lorda) oraz w Erracie (jest zapis że bsb może mieć magiczny sztandar i spita, ale nic nie pisze, że można przekrczc ten limit 50 lub 100 punktów).
Proszę o jakieś wyjaśnienie! Serio to jest ciekawa sprawa : czy wood elficcy bohaterowie mogą brać spity jakby dodatkowo do puli wziętych przedmiotów magicznych (50 lub 100 punktów) i tym samym pzekraczać ta pule.
Pozdro i z góry dzięki za jakikolwiek wyjasnienie.
Mianowice: ostatnio na turnieju spotkałem się z sytuacja, że wood elficki BSB miał na sobie haila, asyendis bane (razem 40p.) i do tego spita za kolejne 25 punktów.
Właściciel rozpiski twierdził, że tak można robić (wyszło to w jakims FAQ czy erracie).
trochę zgłupiałem, ale był na tyle przekonujący, że to łyknąłem.
Jak wróciłem do domu to wróciłem do tematu - sprawdziłem w AB (tam jest napisane że można mieć przedmioty i spity ale tylko do określonych wartości punktowych - 50 dla bohatera i 100 dla lorda) oraz w Erracie (jest zapis że bsb może mieć magiczny sztandar i spita, ale nic nie pisze, że można przekrczc ten limit 50 lub 100 punktów).
Proszę o jakieś wyjaśnienie! Serio to jest ciekawa sprawa : czy wood elficcy bohaterowie mogą brać spity jakby dodatkowo do puli wziętych przedmiotów magicznych (50 lub 100 punktów) i tym samym pzekraczać ta pule.
Pozdro i z góry dzięki za jakikolwiek wyjasnienie.
próbowałem czegoś takiego - niestety mimo netlingów gość jest miękki - jak przeciwnik ma szczęście, co w dobie powszechnej nienawiści dość często występuje i zdarzą się dwie 6 to jesteśmy w ciężkiej d... bo tracimy cały bonus do CRa i przerzut z bsb.
Ewentualnie można mieć czempiona jeszcze ale wówczas po co netlingi skoro i tak gość nie będzie szedł do pojedynku.
Ewentualnie można mieć czempiona jeszcze ale wówczas po co netlingi skoro i tak gość nie będzie szedł do pojedynku.