Procedury reklamacyjne/odwoławcze?

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Re: Procedury reklamacyjne/odwoławcze?

Post autor: thurion »

Jankiel pisze:Gdybyśmy robili mastera, czułbym się zobowiązany. Ba, spora część graczy czułaby się zobowiązana i jak bym ja, KrzysiekW, Adam Gorgoń, Solo, Szmyt czy Aga to olali, to znalazłoby się 5 kolejnych osób, które by tego dopilnowały.
czy ty poprawiasz wyniki turniejow organizowanych prze chlopakow z jakiegos innego miasta na Slasku?
Jeśli trzeba, to tak.
wiesz, caly problem tkwi w magicznym slowie 'prosze'... jakby chlopaki z Draconisu chcieli naszej pomocy to by ja dostali, nikt nie wyrazil takiego zainteresowani a sami sie nie wpierdzielamy bo po co psuc cos co zawsze dobrze fukcjonowalo, na przyszly rok tak jak napisalem, bedzie zapewne porozumienie ponad podzialami :)

pzdr

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

thurion pisze: wiesz, caly problem tkwi w magicznym slowie 'prosze'... jakby chlopaki z Draconisu chcieli naszej pomocy to by ja dostali, nikt nie wyrazil takiego zainteresowani a sami sie nie wpierdzielamy bo po co psuc cos co zawsze dobrze fukcjonowalo, na przyszly rok tak jak napisalem, bedzie zapewne porozumienie ponad podzialami :)
Łukasz źle się dzieje w Lidze WFB (i Jankiel ma rację, że można było za chłopaków wysłać te wyniki) jeśli 3 z 6 odbytych Masterów mają problemy ze zgłoszeniem wyników. Z lakali jakieś 30% ma niezgłoszone wyniki w terminie, co nawet jeśli odejmiemy z 10% (z tych które się nieodbyły, bądz wyniki są w trakcie poprawy) to zostaje Nam 20%. Cztery lata temu nie było w ogóle takich przypadków i jeśli ktoś tobił turniej to poczuwał się do tego żeby wysłać wyniki.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Darku, siejesz zamęt. Od kiedy zajmuje się ligą zawsze były problemy z wynikami i zgłoszeniami. Nic na przełomie lat nic się nie zmieniło - zawsze tak to wyglądało.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

kiedyś zgłaszanie wyników było po prostu łatwiejsze - wystarczał excel i ktoś to wszytko łączył.

Teraz trzeba wpisywac wszystko w odpowiednim formacie, z odpowiednimi przecinkami, mieć na uwadze poprawność ID graczy, itp - to wszytko komplikuje sprawę, przez to są problemy - takie ryzyko było od samego początku tworzenia "automatycznego" rankingu. Tak jest zawsze gdy człowiek chce dogadać się z programem.

W zamian zyskaliśmy sprawnie działający ranking, wyliczający wszytko poprawnie (z dokładnością do przysyłanych wyników).

Kolejnym krokiem powinno byś stworzenie programu, który będzie sam odpowiednio zapisywał wyniki z turnieju tak by były akceptowalne przez ranking ligi - na pewno zaoszczędziło by to wiele pracy organizatorom i wyeliminowało błędy.
Problemem jest jedynie to ze nie ma nikogo komu by się chciało to zrobić. Ja sam przysiadałem do tego tematu ze 2 razy (mam już projekty interfejsów, pomysł na algorytmy, struktury danych, itp), ale wątpię by coś z tego wynikło - mam zbyt małą motywację i potrzebę - dobrze zaprojektowane arkusze w excelu potrafią też automatycznie przekształcić wyniki na poprawne do wysłania - gdzieś na forum już taki arkusz zamieszczałem, a u Shina widziałem patent z automatycznym pobieraniem ID dla gracza.

Może są jacyś zapaleni battlowcy-programiści co zaklepią kiedyś taki programik - to wyeliminuje sporo błędów :) Łatwiej zmieniać oprogramowanie niż ludzi.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Asassello pisze:kiedyś zgłaszanie wyników było po prostu łatwiejsze - wystarczał excel i ktoś to wszytko łączył.

Teraz trzeba wpisywac wszystko w odpowiednim formacie, z odpowiednimi przecinkami, mieć na uwadze poprawność ID graczy, itp - to wszytko komplikuje sprawę, przez to są problemy - takie ryzyko było od samego początku tworzenia "automatycznego" rankingu. Tak jest zawsze gdy człowiek chce dogadać się z programem.

W zamian zyskaliśmy sprawnie działający ranking, wyliczający wszytko poprawnie (z dokładnością do przysyłanych wyników).

Kolejnym krokiem powinno byś stworzenie programu, który będzie sam odpowiednio zapisywał wyniki z turnieju tak by były akceptowalne przez ranking ligi - na pewno zaoszczędziło by to wiele pracy organizatorom i wyeliminowało błędy.
Problemem jest jedynie to ze nie ma nikogo komu by się chciało to zrobić. Ja sam przysiadałem do tego tematu ze 2 razy (mam już projekty interfejsów, pomysł na algorytmy, struktury danych, itp), ale wątpię by coś z tego wynikło - mam zbyt małą motywację i potrzebę - dobrze zaprojektowane arkusze w excelu potrafią też automatycznie przekształcić wyniki na poprawne do wysłania - gdzieś na forum już taki arkusz zamieszczałem, a u Shina widziałem patent z automatycznym pobieraniem ID dla gracza.

Może są jacyś zapaleni battlowcy-programiści co zaklepią kiedyś taki programik - to wyeliminuje sporo błędów :) Łatwiej zmieniać oprogramowanie niż ludzi.

pozdrawiam
Eee... jak dla mnie motyw z osobą przerzucającą wyniki z excela to była porażka. Dobrze zrobiony arkusz turniejowy praktycznie od razu daje wyniki do ligi. Wystarczy chcieć. Może zrobię temat na forum: "The best of wyniki" - z najlepszymi pomyłkami ? ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

adeon pisze: Eee... jak dla mnie motyw z osobą przerzucającą wyniki z excela to była porażka. Dobrze zrobiony arkusz turniejowy praktycznie od razu daje wyniki do ligi. Wystarczy chcieć. Może zrobię temat na forum: "The best of wyniki" - z najlepszymi pomyłkami ? ;)
To stwierdzenie brzmi jak: "To ludzie są dla oprogramowania, a nie oprogramowanie dla ludzi". Powinno być chyba odwrotnie - większść informatyków o tym zapomina.
Tylko ilu organizatorów zna się na tyle na excelu, by zrobić taki arkusz... po ilości błędów zgaduje, że jest ich może paru na całą Polskę.

a co do The best of ... - to możesz gdzieś to wrzucić, choć pewnie nawet siebie będę mógł tam znaleźć - początki w zgłaszaniu tych wyników na serio są trudne.
Obrazek

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Moim zdaniem głównym problemem jest zanikanie umiejętności czytania ze zrozumieniem. Ile to razy pisałem, pisał Szmaja, a teraz KrzysiekW pisze dokładnie co jest źle w wynikach. I co ? I nic... niestety, taka jest smutna prawda.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

adeon pisze:Darku, siejesz zamęt. Od kiedy zajmuje się ligą zawsze były problemy z wynikami i zgłoszeniami. Nic na przełomie lat nic się nie zmieniło - zawsze tak to wyglądało.
Adeon wiem że zawsze były, ale nie takie jak są teraz. Nie pamiętam sezonu w któym było, aż tyle pomyłek z Masterami, a wspołorganizuje Ligę WFB i turnieje od samego początku (od 2000).

Moim zdaniem dobry pomysł żeby zrobić "The best mistake of wyniki" - może to być dla cześci motywatorem, żeby jak sam piszesz "czytali ze zrozumieniem"

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Na szybko sprawdziłem i doszły. I wyglądają na poprawne. :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja piszę od razu w txt, a ten arkusz punktujący wykorzystuję tylko do wygenerowania punktów dla odpowiednich graczy. Jest prosto i szybko. Ba, okazało się, że kilka punktów za wpisanie ID na karcie sprawiło, iż nie trzeba się babrać w sprawdzanie i porównywanie, a co za tym idzie ilość pomyłek zmniejsza się drastycznie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Dokładnie. Robię tak samo, jest o wiele szybciej.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Toć piszę w PMce, ze obadam jak będzie "kwilka" i dam znać. Nie miałem jak usiąść do tego, ale dam znać na pewno.
W tym wypadku data wysłania (choć LL widze coś już przegłosowała :) ) więc spokojnie - nie zostaniesz opuszczony. :)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

W moich danych w lidze jest błąd - jestem na miejscu 967 i jestem wpisany jako:
Robert Milow Ciuchta
miejsce zamieszkania - pom

Powinienem być wpisany jako:
Paweł Milo Ciuchta
miejsce zamieszkania - Pomiechówek

Bardzo proszę o poprawienie błędów
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Adeonie, prosilbym Cie o scalenie kont.
Chodzi o Piotra Głomskiego id 1221 , ma swojego sobowtora w postaci Piotra Glomskiego id 2284.

Dodatkowo prosze o zmiane klubu Arturowi Dreslerskiemu id 1148 z XIII Kohorta na BWT.

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Kolejna aktualka gotowa (mimo, ze jestem nieco zmęczony po turnieju :) ).
Milo pisze:W moich danych w lidze jest błąd - jestem na miejscu 967(...)Bardzo proszę o poprawienie błędów
Gotowe.
Jedna uwaga - w celu dokonania zmian najlepiej podawać ID gracza, ułatwia nam to sprawę (np. Twoje to 3417 )

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Witam
Nadal nie mam wpisanych wyników z Kohortexu...

Michał "Wiśnia" Wiśniewski
ID 2956

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Przykro mi, ale trzeba uderzać do orga, jak z wszystkimi tego typu poprawkami.
Koordynatorzy nie wprowadzają takich zmian.

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Bardzo proszę o scalenie kont
Marcin Sabo Id 2454 z Marcin Sabo id 1797
Najlepiej gdyby było scalone do tego z ID 2454.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Big Boss M

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Aryjczyk pisze:Bardzo proszę o scalenie kont
Marcin Sabo Id 2454 z Marcin Sabo id 1797
Najlepiej gdyby było scalone do tego z ID 2454.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Big Boss M
Zrobione

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Ziemko pisze:Adeonie, prosilbym Cie o scalenie kont.
Chodzi o Piotra Głomskiego id 1221 , ma swojego sobowtora w postaci Piotra Glomskiego id 2284.

Dodatkowo prosze o zmiane klubu Arturowi Dreslerskiemu id 1148 z XIII Kohorta na BWT.

z gory dziekuje
Zrobione

ODPOWIEDZ