1100 Pts - Wood Elves Army
Noble shield, 2ed weapon, light armor [133]
Hail of Doom Arrow
Helm of the Hunt
Spellsinger [175]
2x Dispel Scroll
Dryads 8 [96]
Dryads 8 [96]
Glade Guard 10 [120]
Wardancers 10 Musican [187]
Treeman [285]
Kolega gra HE. Co jeszcze zmienic w rospie ??? co dodac co wymienic. Bardzo prosze o rady z gory dzieki.
WE na 1100 Turniej Nemesis
WE na 1100 Turniej Nemesis
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
jak dla mnie masz za duzo WD i nie masz BSB do drzewka
ponadto przydała by sie rozpiska HE.

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
BSBka rzeczywiście braknie, albo może altera
muzyk na łukach by sie przydał
dużo strasznie tych WD, nie ma jak tego kitrać
i postaraj się o rozpę HE, bo jesli kolega ma tylko jednego maga i np BSB, to tobie by sie może przydał patyk na magu, a herosowi alter kindred (zamiast tych dwóch WD
)
muzyk na łukach by sie przydał
dużo strasznie tych WD, nie ma jak tego kitrać
i postaraj się o rozpę HE, bo jesli kolega ma tylko jednego maga i np BSB, to tobie by sie może przydał patyk na magu, a herosowi alter kindred (zamiast tych dwóch WD

Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, o 17:42 przez Wojtuś, łącznie zmieniany 1 raz.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Więc HE Będo mialy
Mag
BSB na koniu, z 5 Dp
druga 5 Dp
2 bolce
moze lucznicy albo phenix guardzi
Prosze o porady dotyczace obydwu rozpisek
P.S. Co do WE czy nie uwazacie zeby wywalic kilku wardancerow i dac trzecia 8 dzrzewek?
Mag
BSB na koniu, z 5 Dp
druga 5 Dp
2 bolce
P.S. Co do WE czy nie uwazacie zeby wywalic kilku wardancerow i dac trzecia 8 dzrzewek?
WD nie wywalaj. Zmniejsz, ale nie wywalaj (nie uzbierasz wystarczająco pkt. na nowe drzewa, a 5 WD traci sens). To druga po drzewcu jednostka, która gryzie u Ciebie. Co do HE niech da włóczników. Wiem brzmi absurdalnie, ale będzie miał gdzie schować maga przed jakims fastem.12-15 ataków asf robi swoje. Strzelania macie dość, a musi mieć core. FG jak się zmieszczą mogą być.
Wywal tego noble daj altera z hodą i hełmem, wardancerów daj 6-7, a za pozostałe punkty dopakuj dryady.Truba25 pisze:1100 Pts - Wood Elves Army
Noble shield, 2ed weapon, light armor [133]
Hail of Doom Arrow
Helm of the Hunt
Spellsinger [175]
2x Dispel Scroll
Dryads 8 [96]
Dryads 8 [96]
Glade Guard 10 [120]
Wardancers 10 Musican [187]
Treeman [285]
Kolega gra HE. Co jeszcze zmienic w rospie ??? co dodac co wymienic. Bardzo prosze o rady z gory dzieki.
Porada: Obrób rozpiskę .Truba25 pisze:Więc HE Będo mialy
Mag
BSB na koniu, z 5 Dp
druga 5 Dp
2 bolce
Jak czytam niektóre komentarze, to dochodzę do wniosku, że zagraliście z WE ~1, 2 bitwy i wszystko wiecie...Truba25 pisze:Kolega gra HE. Co jeszcze zmienic w rospie ??? co dodac co wymienic. Bardzo prosze o rady z gory dzieki.
Przede wszystkim jeśli gracie ofensem to brakuje wam fastów. Zrób z kolesią z hodą altera z GW, nie z 2ma mieczykami. Bo wtedy ma 5 ataków z WS7 i S6. Dużo lepsze niż 6 ataków z s4...
Dalej, zmniejsz tancerzy do 8 z muzykiem, a zaoszczędzone pkt (36), wyrzuć jedne driady i daj wildów. Generalnie idąc dalej, jak gracie na ofensie, to można się zastanowić nad 2 walczącymi HE herosami. Jeden caddy powinen (ale to zależy od gustu...) wystarczyć.
No i największa głupota to 2 lvl na caddym. Jak HE nie mają BoS'a czy innych bonusów do magii to kompletny non sens. Dlatego lepiej te punkty zainwestować w coś lepszego.
Generalnie jeśli nie chcesz mocno zmieniać koncepcji to zmniejsz oddział WD (po prostu jest ich za dużo), a za zaoszczędzone pkt daj więcej łuczników (ew. pokombinuj pkt na 2gi oddział).
@ Nie pamiętam, ale co do któregoś komentarza: 5 WD nie ma sensu? Spytaj Kalesonera albo Runepriesta którzy grają 3x5 albo 4x5 WD i wtedy pogadamy.
Pozdro i za dużo by tu zmieniać, zamysł jest spoko, ale albo 2 ofensywne rozpiski albo defensywne

edit: Co do HE znawcą nie jestem, ale jakby Twój kolega wystawił DP z ellyrionem i do nich bsbka to wtedy to ma spory potencjał. Łucznicy HE też mogą sporo pomóc, a w asyście 2 bolców na duże rzeczy też robi się miło. Generalnie ja bym wymienił 1 bolca na orła + BoS na drugich DP. Jakoś pokombinował na silver vanda + scroll na magu ( i wtedy 2 lvl ofc). Wtedy u Ciebie zostaje 2gi poziom i dajesz kijaka zamiast scrolla. I wtedy już magie macie całkiem całkiem.
Myslalem nad Wildami ale cos nie mam do nich serca zawsze leca do przodu i nie wiele robia. Niestety przewaznie odbijaja sie i tyle. mysle ze zmienie WD i pokombinuje z punktami na moze jeszcze jeden oddzial. Dzieki za porady