1350 Quetzl

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

1350 Quetzl

Post autor: Jaro »

Rozpiska na 1350 pkt, Sacred Host of Quetzl (prawdopodobnie w tej formie będzie na najbliższym challengerze w Trójmieście):

Saurus Scar-Veteran (General, Quetzl, Tlazcotl)
-Great Weapon
-Light Armor
-Shield
-Charm of the Jaguar Warrior
-Aura of Quetzl (ewentualnie Glyph Necklace, ale raczej wybiorę 1 opcję)

Skink Priest (2lvl, Quetzl)
-2x Dispel Scroll

3x 10 Skink Skirmishers (Quetzl, Blowpipe)

3x 10 Skink Skirmishers (Quetzl, Javelin & Shield)

5x Terradon Riders

4x Kroxigors (champion)

3x Salamander Hunting Packs

(Max 2 sloty hero)

Piszcie co o tym sądzicie, co byście ewentualnie zmienili. Tlazcotla nie chciałbym zmieniać na Soteka bo często mi się zdarzało, że gdy chciałem zaszarżować na coś wzbudzające strach bądź terror, oblewałem test Ld, a wtedy ani Veteran ani Kroxy, w których on jest trzymany nie mogli się ruszyć.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Jesli chcesz tlazcotla to zmienilbym biegacza na innego, a mianowicie
Veteran z e. shieldem , bieganiem i SoM do tego tlazcotl i sotek. IMO miły pan. Dobry save, i fajnie wycina demony oraz dryady. Reszta na prawde dobrze zlozona przynamniej tak sądzę.

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

Tego Veterana jeszcze mógłbym zrobić tak, że dałbym mu spawningi Quetzl i Tlazcotl, Light Armor, Shield, Great Weapon, Burning Blade of Chotec i Charm of the Jaguar Warrior, użyta broń byłaby uzależniona od tego jakiego wroga zaszarżowałem, jeśli byłaby to jakiś chariot to Great Weapon, a jeśli oddział lub boss to Burning Blade of Chotec, wtedy przeciwnik miałby -4 do Armor Savea.

Dawid
Chuck Norris

Dla mnie grunt to 5A w szarzy 4 to czasami za malo, a ta bron -2 sv mnie nie przekonuje, bo 5 sily nie powala. Juz lepiej niech z samym dwurakiem biega tez zdejmuje sv tylko magicznych A nie ma.

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

5 siły i ta broń dają razem -4 do armor savea.

Dawid
Chuck Norris

Wiem o tym bardzo dobrze, ale sama bron daje -2, wiec w ten sposob napisalem, mimo wszystko ta kombinacja jest dla mnie troche slabsza od innych.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Jaro pisze:Tego Veterana jeszcze mógłbym zrobić tak, że dałbym mu spawningi Quetzl i Tlazcotl, Light Armor, Shield, Great Weapon, Burning Blade of Chotec i Charm of the Jaguar Warrior, użyta broń byłaby uzależniona od tego jakiego wroga zaszarżowałem, jeśli byłaby to jakiś chariot to Great Weapon, a jeśli oddział lub boss to Burning Blade of Chotec, wtedy przeciwnik miałby -4 do Armor Savea.
jeżeli masz magiczną broń to nie możesz używać innej ;), więc ja bym zostawił samo gw

Ze zmian w rozpisce to wrzucił 5-tke kawy z bannerkiem

a żeby weszli wyrzuciłbym kolejno skinki, 2 terki, kroxa championa, 2lvl z maga.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

wyrzuć championa kroxów... to są stracone pkt... jak bierzesz quetzla to imho jak najwięcej skinków z javelinami... ściągnij level z kapłana... jednego terradona i masz kolejny oddział skinków...

a Tlazcotl jest bezsensu... dlaczego? bo na te pkt. na co chcesz szarżować? na Treemana? sklepie Ci bohatera... na Giganta? tego zabiją skinki... Na Steam Tanka? skinki i kroxy zrobią swoje... nie wiem... jak dla mnie Tlazcotl nie jest tu niezbędny... ale jak chcesz...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

1. Wywalić lvl z Shamana - 35 straconych pkt...
2. Wywalić czempiona z Kroxów - 20 punktów za 1 atak?? Niezbyt opłacalne
3. Zmienić gruntownie biegacza... Na małe punkty nie potrzebujesz aż tak bardzo siły 7, ale za to przydałoby się coś z magicznymi atakami (jakbyś grał przeciwko VC z Banshetką to leżysz...). Dlatego ja bym proponowałtakiego pana:
Saurs ScarVeteran (Spawning of Quetzl, Sotek, Sword of Might, Charm of the Jaguar Warrior, Enchanted Shield, LA)
Jest on nawet o 6 pkt tańszy od twojej opcji, a Siła 6 pozwala mu rzezać miło :)

Po tych trzech zmianach zostaje nam do dyspozycji 61 pkt ze zmian +5 niewykorzystanych przez ciebie, razem 66 pkt. Masz więc wybór: wstawić następną dyszke skinek, czy pokombinować ;) Ja bym pokombinował i zminiłbym 5tkę terek na 2 trójki i dodatkowo wstawił 3 oddziały skinek w Scouta (ewentualnie wstawić 1 oddział w scouta i zrobić jedną 13tkę skinek)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jaro i dlaczego nie zagrales ta rozpiska tylko ta z saurusami?? Ta jest duzo lepsza... Mam nadzieje , ze doszedles juz do wniosku , ze saurusami hmmm niekoniecznie oplaca sie grac ;) Btw. dzieki za mile 2 bitwy i mam nadzieje , ze czegos moglem Cie nauczyc :)

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

Nie zagrałem ponieważ nie miałem skąd wytrzasnąć 5 terradonów i jeszcze 10 skinoli. A jeśli miałbym grać na rozpisce bez saurusów to bym wziął tą co były 2x4 terradony i 50 skinków.
PS: Sądziłem, że saurusami nikt nie będzie potrafił grać. Niestety, gdy dochodziłem do tego klocka to miałem za każdym razem (i teraz nie przesadzam) beznadziejne rzuty - Jak oni mogli przeżyć szarżę z boku knightly ordersów i z przodu 2 klocków z bohaterem :cry: .

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

dobra ale ja bym zciagnal czempiona z kroxow ]:-.
dal 1lvl maga choc na 2 herosow moze byc 2lvl
nie ale ogolnie to dobra rozpa

ODPOWIEDZ