RoH
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
RoH
mam takie pytanie :
czy jeśli rzucę z maga z BoH Vaul's unmaking na oddział gdzie jest gość z RoH i wpadnie dublet i czar wejdzie to czy najpierw rozpatruje się jego efekt czy z automa jest miscast?
a jeśli najpierw rozpatruje się skutki to czy jeśli postanowie zniszczyć RoH to czy dalej będzie miscast?
czy jeśli rzucę z maga z BoH Vaul's unmaking na oddział gdzie jest gość z RoH i wpadnie dublet i czar wejdzie to czy najpierw rozpatruje się jego efekt czy z automa jest miscast?
a jeśli najpierw rozpatruje się skutki to czy jeśli postanowie zniszczyć RoH to czy dalej będzie miscast?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
nie jestem chodzącym rulebookiem, ale skoro przy RoH nawet na ifce (6,6) jest mistcast, to na BoH też tak powinno jakoś byc
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
-
- Masakrator
Mistcast ma priorytet nad Ifką, zatem w tym przypadku mamy mistcasta, a ifka jest ignorowana.
- Andronicus
- Chuck Norris
Za 25pkt Tak żeby nawet champion mógł go brać
skandal
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jako gracz DE nie narzekam ;P
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Działa wystarczy rzucać obszarówki (kometa jest tu dobitnym przykładem).Alister pisze:Ergo BoH nie dziala jak rzucasz w zasieg RoH
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Ta zwłaszcza, że obszarówek jest tak dużo...Ukalez pisze:Działa wystarczy rzucać obszarówki (kometa jest tu dobitnym przykładem).Alister pisze:Ergo BoH nie dziala jak rzucasz w zasieg RoH
No tak, ale pamiętaj, ze to obejmuje również fakt, ze nawet jak stoisz x " od RoH a rzucasz czar na ten oddział to i tak na dublecie masz miscast. Błędne koło nie uwazasz? Po prostu nie brac BoH.Tak, ale przecież nikt nie karze Ci stać w zasięgu
Dokładnie.Ukalez pisze:Działa wystarczy rzucać obszarówki (kometa jest tu dobitnym przykładem).Alister pisze:Ergo BoH nie dziala jak rzucasz w zasieg RoH
Andy pisze:Jeżeli jesteś w zasięgu RoH rzucając czar (czyli mag rzucający czas stoi w zasięgu) to i tak będziesz miał zonka. A przynajmniej tak mi się wydaje ... mogę sie mylić.
Tralala, polecam lekturę pt."Uściślenia".
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jeżeli mag jest w zasięgu RoH to co by nie rzucał to na dublecie ma miscasta
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale inkantacje to już nieco inna bajka
Janiszek, ale to dotyczy markera, a nie rzucania tego czaru
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A niesłusznie. Ale nie będe sie powtarzał w tej kwestii.
A jak panowie i panie jest z RoH i czarem Wicher Nieśmierci u Wampirów?
Jeżeli Wampir jest poza zasięgiem RoH i rzuca sobie czar w tzw. "eter" to Ring of Hotek działa, czy nie?
Przecież celem tego zaklęcia jest "Każdy"!! model!! Tym samym też ten który ma RoH.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Jeżeli Wampir jest poza zasięgiem RoH i rzuca sobie czar w tzw. "eter" to Ring of Hotek działa, czy nie?
Przecież celem tego zaklęcia jest "Każdy"!! model!! Tym samym też ten który ma RoH.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Żeby prowadzić wojnę potrzeba trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy.
— Napoleon Bonaparte (1769-1821)
— Napoleon Bonaparte (1769-1821)