Szczurzy Magic.
Moderator: Hoax
Szczurzy Magic.
Trochę czarów nam się namnożyło ostatnimi czasy i nie tak łatwo się w tym połapać, a że za czasów 6ed ktoś opublikował tutaj taki mały bajer w postaci kart do MTG z opisem szczurzych zaklęć, więc postanowiłem zrobić coś takiego pod 7ed.
Może komuś się przyda taka mała podręczna ściąga, albo chociaż coś dla szpanu na jakimś turnieju to nie krępujcie się (w ramach rekompensaty dacie mi fory jak następnym razem się spotkamy)
Jeżeli znajdziecie jakieś błędy na kartach, co prawdopodobne bo kopiowałem z niekompletnego podręcznika i nie sprawdzałem z moją papierową wersją (bo mam polską) to dajcie znać. Tak samo jak znajdziecie jakiś lepszy obrazek, zwłaszcza pod Skiterleapa i Bless with Filth. to też wrzućcie tutaj, to poprawię na poczekaniu.
Alternatywne obrazki.
Może komuś się przyda taka mała podręczna ściąga, albo chociaż coś dla szpanu na jakimś turnieju to nie krępujcie się (w ramach rekompensaty dacie mi fory jak następnym razem się spotkamy)
Jeżeli znajdziecie jakieś błędy na kartach, co prawdopodobne bo kopiowałem z niekompletnego podręcznika i nie sprawdzałem z moją papierową wersją (bo mam polską) to dajcie znać. Tak samo jak znajdziecie jakiś lepszy obrazek, zwłaszcza pod Skiterleapa i Bless with Filth. to też wrzućcie tutaj, to poprawię na poczekaniu.
Alternatywne obrazki.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, o 16:38 przez Hobbit, łącznie zmieniany 10 razy.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Wczoraj robiłem to na szybko i wrzucałem takie obrazki jakie wpadły mi w łapy. Dzisiaj zabiorę się za doszlifowanie tego co się da. Sprawdzał ktoś wordingi na kartach? czy tylko przelecieliście po obrazkach?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Hehe bajer pomysł muszę sobie wydrukować.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Howling Warpgale
O ile sie nie mylę to powinno być: Lasts zamiast last, bo chyba chodzi o present simple.
Death Frenzy
Lepiej by chyba brzmiało: Units affected by Death Frenzy
Scorch:
"Counts" a nie count- tak jak w przypadku howling- 3 osoba l.poj. (nie wiem jeszcze tylko czy flaming attack/attacks - to do rb trza sprawdzic)
Cracks Call- survivors? a nie survivers?
Pestilent Breath: Lepiej brzmi- instead of noncombat effect (albo cos w tym rodzaju)
Wither- wystarczy "even in combat" chociaz nie jestem pewien
Plague- chyba "no armour saves"
Gdzie nie gdzie są drobne literówki. Mistrzem zangielskiego też nei jestem, więc proponuję się zwrócić do kogoś pewniejszego.
I zmień obrazek 13-tki Taki nijaki ;p
O ile sie nie mylę to powinno być: Lasts zamiast last, bo chyba chodzi o present simple.
Death Frenzy
Lepiej by chyba brzmiało: Units affected by Death Frenzy
Scorch:
"Counts" a nie count- tak jak w przypadku howling- 3 osoba l.poj. (nie wiem jeszcze tylko czy flaming attack/attacks - to do rb trza sprawdzic)
Cracks Call- survivors? a nie survivers?
Pestilent Breath: Lepiej brzmi- instead of noncombat effect (albo cos w tym rodzaju)
Wither- wystarczy "even in combat" chociaz nie jestem pewien
Plague- chyba "no armour saves"
Gdzie nie gdzie są drobne literówki. Mistrzem zangielskiego też nei jestem, więc proponuję się zwrócić do kogoś pewniejszego.
I zmień obrazek 13-tki Taki nijaki ;p
Mały update.
Poprawiłem jeden błąd który znalazł Morrok
Zmieniłem obrazek, Pestylient Breatha, Crackss Calla i 13tego czaru (zresztą dla niego jest kilka do wyboru). Drobiem znaczek edycji i znak wodny.
Nie znalazłem oczywiście niczego pod te czary których obrazki mi nie pasowały...
Poprawiłem jeden błąd który znalazł Morrok
Zmieniłem obrazek, Pestylient Breatha, Crackss Calla i 13tego czaru (zresztą dla niego jest kilka do wyboru). Drobiem znaczek edycji i znak wodny.
Nie znalazłem oczywiście niczego pod te czary których obrazki mi nie pasowały...
-
- Masakrator
Świetny pomysł z konwersją kart MTG!
Kurde, że też na to sam nie wpadłem. Obrazki pasują jak ulał!
Kurde, że też na to sam nie wpadłem. Obrazki pasują jak ulał!
Drobne zmiany:
- Przerobiłem obwódki kart
- Skróciłem część wordingów
- Poprawiłem nazwę 13tego czaru
- Zmieniłem typy kart
- Dorzuciłem nową wersję Bless with Filth
- Przerobiłem obwódki kart
- Skróciłem część wordingów
- Poprawiłem nazwę 13tego czaru
- Zmieniłem typy kart
- Dorzuciłem nową wersję Bless with Filth
Jak widziałem inne lory zrobione w ten sposób, to koszt many symbolizował nr czaru np 3 many to był 3 czar
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Po prostu cudowne! Zapisałem już sobie na dysku i druknę niebawem, by mieć na najbliższą bitwę. Dzięki Hobbit, jeśli kiedykolwiek Cię spotkam masz u mnie piwo za to
Lest we forget:
Przecież tak jest. Masz od 1 do 6 znaczków.Xen pisze:Jak widziałem inne lory zrobione w ten sposób, to koszt many symbolizował nr czaru np 3 many to był 3 czar
Będę pamiętałZaklinacz Kostek pisze:Hobbit, jeśli kiedykolwiek Cię spotkam masz u mnie piwo za to
Wprowadziłem prawdopodobnie ostatnie poprawki i co najważniejsze zmieniłem arta przy skitterleapie.
Mam nadzieję, że komuś się to badziewie przyda.