Odmawianie pojedynku

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
mlepkows
Wodzirej

Odmawianie pojedynku

Post autor: mlepkows »

Nie będę tego do pytań początkujących wrzucał, bo za długo już gram :lol2: .

W każdym razie: czy w przypadku walki dwu oddziałów mających po jednym szeregu każdy i z wszystkimi modelami zaangażowanymi w walkę można odmówić pojedynku? Chyba tak, bo odmówić nie mogą tylko samotni bohaterowie ale wolę spytać niż wałować.

Maciek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jak to zostało napisane bardzo niedawno w jednym z sąsiednich wątków. Nie można, odmówienie pojedynku wiąże się z podmianką postaci ze zwykłym żołnierzem, który nie jest w kontakcie w żadnym wrogiem. W sytuacji opisanej przez Ciebie nie ma takiego miejsca, ergo, musi przyjąć.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

O, fakt, nie zauważyłem tego drugiego wątku. W sumie to nawet o coś podobnego pytam, bo u mnie łowca+koty wpadł w kilku tancerzy z BSB i nie wiedzieliśmy, czy elfik może nawiać z pojedynku. Stwierdziliśmy, że może i złamałem ich po wygraniu walki o jeden (0 ran po obu stronach, outnumber :P ).

Maciek

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Mam takie pytanie czy jeżeli oddział 5 rycerzy stojących w lini mając czempiona walczy np. z pjedyńczym hero na koniu i ten rzuci wyzwanie to czy mogę odmówić i odsunąć się czempionem na bok czy muszę walczyć ponieważ nie mam tylnego szergu do którego mogę uciec ??

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Wystarczy jak ustawisz czempiona w takim miejscu, aby się nie stykał z żadnym przeciwnikiem - nie ma potrzeby posiadania drugiego szeregu.

ODPOWIEDZ