Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Master of reality »

Mnie tam by wystarczył Gryf w rare. Taki fajny model, a tak bezużyteczny... :cry:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

racja rere wieje nudą.. Gryf byłby świetny w rare :) i dokupić go w mozliwościach noblowi...
ale dragon princes na młodys smokach?... bez sensu... smoki ledwo da się wybudzić za snu najpotężniejszym książętom i magom.. a co dopiero jakiejś szlachcie.. która wieki temu latała na smokach..
no i po 2 takich 3 typów kosztowało by ze 300 (maly smok+ barding ok 70pkt + 30 elf z da,shield,lanc )

latwo by to bylo zniszczyc poprzez otoczenie i CR albo wystrzelać...

reszta jest spoko... SW wiadomo ból wszystkich.. tacy mocni klimatem, historią, opisami ( w książkach największe rzeźniki) a battlu największy syf... żal #-o ludzie z gw żal...

a rydwany no sory.. ale że niby co orki budują z żelazodrewna żę maja mocniejsze te rydwany czy jak?? ok oni może zbijają je byle jak, są ciężkie i masywne.. to mają to 5... ale w takim razie nasz smukłe, lekkie i wrażliwsze rydwany powinny być co najmniej bardziej mobilne czyli muc marszować, jak kawa na 18 cali :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Proch pisze:racja rere wieje nudą.. Gryf byłby świetny w rare :) i dokupić go w mozliwościach noblowi...
ale dragon princes na młodys smokach?... bez sensu... smoki ledwo da się wybudzić za snu najpotężniejszym książętom i magom.. a co dopiero jakiejś szlachcie.. która wieki temu latała na smokach..
no i po 2 takich 3 typów kosztowało by ze 300 (maly smok+ barding ok 70pkt + 30 elf z da,shield,lanc )

latwo by to bylo zniszczyc poprzez otoczenie i CR albo wystrzelać...
ale to esencja smoczego klimatu HE by była :D te młode smoki.

na serio ten kto nie pamięta niech sięgnie do 6-edycyjnych WhiteDwarfów.
Były tam specjalne zasady z wojny o brodę i w rarach (jako dwa rary) można było wystawiać Drake'i (Dragon Princes of Caledor), byli w jednostkach 1-3 (tylko ze każdy z nich latał osobno) i każdy mógł nosić trochę magicznych przedmiotów :).
Statsy drake były na 5. Koszt 270 pkt za jednego, wystawienie 4 smoków na 2 k - bezcenne :twisted:

pozdrawiam

ps. i czemu z tematu dla początkujących zrobił kolejny temat z życzeniami? :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Ma ktoś podrecznik w pdf? Chcę poczytać, zanim zdecyduję się na inwestycję w tą armię...

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Asassello pisze:ale to esencja smoczego klimatu HE by była te młode smoki.
to by było zabicie smoczego klimatu, bo smoków nie ma na pęczki tylko to wymierająca rasa, jeszcze mniej wybudzonych. To jest dopiero kwintesencja klimatu HE i smoków - ostatni z pośród niegdyś wielkich i potężnych, a dzisiaj wymierających.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Havelock pisze:
to by było zabicie smoczego klimatu, bo smoków nie ma na pęczki tylko to wymierająca rasa, jeszcze mniej wybudzonych. To jest dopiero kwintesencja klimatu HE i smoków - ostatni z pośród niegdyś wielkich i potężnych, a dzisiaj wymierających.
widzę, że nie pamiętasz świetności naszej rasy i tych eskadr smoków na niebie. Coś genialnego. :)

Ale nie bójcie się, smoki się w końcu przebudzą i będą służyć elfim władcom :twisted:
Poczekajmy tylko na jakąś kampanię, gdzie HE będą musiały walczyć z kimś potężniejszym niż DE.

pozdrawiam

ps. poza tym, co to za uśpione smoki jak byle mag może na takim młodym sun drugonie jeździć?
Co za problem wsadzić paru smoczych książąt na Sun Dragony, w końcu ich nazwa by coś oznaczała, a tak to kolesie jeżdżą na koniach takich samych jak zwiadowcy tylko, że przebranych za smoki - smutne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Havelock pisze:

Nie pamiętasz też ,że jeszcze kilka lat temu na usługach elfów w armii mogło znajdować się kilka dragonów i nie potrzebowały one jeźdźców.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Zastanawiam się ostatnio nad wykorzystaniem bohatera z Shadow Armour, SoM, The Gem of Courage, shield, longbow w jednostce SW. 3 ataki z S5, AS 4+ szału może nie ma ale zawsze coś innego :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

można pój 2 kierunkach
albo robimy smoki jeszcze lepszymi - na tyle silnymi by wraz z princem na spoko rozwalali większe demony
albo robimy ich więcej ;)

Edit:
ja zamiast SoM dałbym GW
3A WS6 S5 ;)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Zwolin pisze:3A WS6 S5 ;)
S6 wtedy :wink: tyle że nie mam magicznych i walczę bez tarczy. Szkoda że nie mieści się Sacred Incense.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

jeśli już to ja bym mu dał SA,AoL,GW, tarcza

w walce AS:5+ S6 i magiczne ataki
a od strzelania AS:4+

i jest cacy ;)

a co powiecie na taki zestaw herosów na grę obronną??
arcy: s-caddy
noble w SW

noble puszka i noble BSB na orzełku z RB
/
noble puszka BSB i noble na orzełku z RB
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

gralem na EGU w bialym na lordzie z shadow armor, reavers bow, wardzie na 5+ do tego gw i shield i 2 jednostki SW, i sie spisuje slabo.

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

grałem na shadow armour, fajna zabawa :D nie dawać mu żadnych magicznych zabawek jak AoL czy cokolwiek.. bo ten hero jest wtedy uzupełnieniem a nie główną siłą uderzena.. SW to oddział do koszenia tyłów wroga a nie klepania sie z twardymi jednostkami.. wiecej sie nimi strzela wiec longbow, shield, gw

a orzełek fajny z noblem i RB.. choć często szybko spada jak przeciwnik odkryje co tam lata.. trza dobrze lądować :wink:

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

[skończcie już te wyliczanki coby było gdyby albo załóżcie sobie osobny temat na przykład sny o potędze i tam to wypisujcie bo robi sie bordel]

testowałem swojego czasu shadow armour z Rb i GP (kupiłem nawet odpowiednią figurkę) i musze przyznać że kiepsko to wychodziło.
w oddziale sw o liczebności 6 modeli niewiele zdziałał a w większym oddziale trudno go wystawić po stronie przeciwnika.
No i jakie ma mieć zadania ? Ja próbowałem użyć go do ściągania maszyn i eliminowania co słabszych oddziałów wroga ale brak możliwości marszu w pobliżu wrogich jednostek skutecznie ogranicza i wręcz wyklucza takie zastosowanie. Ponadto jak maszerujemy to nie strzelamy.
tak więc reasumując według mnie to na plus:
fluff, coś innego, hipotetyczna możliwość namieszania na tyłach wroga.
na minus: duża zależność od terenów jak nie dopiszą to kapa bo nie ma go gdzie wystawić., słaba siła przebicia, słaba siła sw jako jednostki co za tym idzie częste bęcki w cr

druga sprawa że w rękach innego gracza może on wyczyniać cuda.

w zamian za to wolę gościa na orle z rb i es pancerz na 3+ 20 cali lotu i 3 strzały z s5 uprzykrzają życie oponentowi aż miło.

ps Kosarionie wróć i zrób porządek na forum.

Awatar użytkownika
yogo
Warzywo

Post autor: yogo »

Cześć
Ponieważ mój kolega chciałby zacząć grać HE ale nie ma kompletnego pojęcia od czego zacząć
Jest pewien co do Podręcznika bo to oczywiste ale co dalej ma do wydania 400zł proszę o odp ;D

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

yogo pisze:Cześć
Ponieważ mój kolega chciałby zacząć grać HE ale nie ma kompletnego pojęcia od czego zacząć
Jest pewien co do Podręcznika bo to oczywiste ale co dalej ma do wydania 400zł proszę o odp ;D
Na str. 57 tego tematu Asassello napisał odpowiedź na twoje pytanie :wink:
Pozdrów kolege

Awatar użytkownika
yogo
Warzywo

Post autor: yogo »

Sr za to nie zauważyłem ta strona musiała mi gdzieś uciec :(

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Nic nie szkodzi :)

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

jak jest z Dragon magem i jego lekkomyślnością?
jak mam go na II lev.to mogę rzucać czar z 3 kostek czy z czterech?

i ostatniona małym lokalnym turnieju słyszałem spory o bsb jak to jest może mieć tarcze czy nie? Bo łuk może...chyba

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Mortipher pisze:jak jest z Dragon magem i jego lekkomyślnością?
jak mam go na II lev.to mogę rzucać czar z 3 kostek czy z czterech?
z czterech (cyferkowo: 4), z czego jedna to musi być ta jego extra :)
Mortipher pisze: i ostatniona małym lokalnym turnieju słyszałem spory o bsb jak to jest może mieć tarcze czy nie? Bo łuk może...chyba
BSB może mieć tarcze, łuk i dwuraka naraz. (w AB nie ma już zapisku o tym że nie może nosić tarczy, tak jak to było wcześniej)

pozdrawiam
Obrazek

Zablokowany