Galeria Necromantera

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Re: Galeria Necromantera

Post autor: Necromanter »

Mam nadzieje, że nowe ujęcia będą lepsze, chociaż nie jestem wirtuozem aparatu.
Na początek sztandar:
Obrazek
Obrazek
Teraz jaśniejsze ujęcia damselki:
Obrazek
Obrazek
No i na koniec początek mojej własnej armi czyli ratling:)
Obrazek

Proszę o opinie i rady jak polepszyć malowanie :D
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nowe zdjęcia sztandarów rzeczywiście lepsze bo więcej widać... widać że musisz popracować nad precyzją malowania, koniecznie musisz nauczyć się równomiernego nakładania farby na model, popraw cieniowanie i spróbuj pobawić się s washami, mogę się mylić ale wydaje mi się, że za grubo kładziesz farbę ... czy te sztandary które pokazałeś mają jakiś front?
chętnie bym obejrzał... czy to Twoje pierwsze figurki? poczytaj dobre artykuły o malowaniu i ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz bo trening czyni mistrza... z pewnością będzie Ci szło lepiej niż teraz jeśli posiedzisz nad malowaniem i poćwiczysz na łatwiejszych modelach... aha zdjęcie ratlinga troszkę niewyraźne...
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Podoba Mi się sztandar. Te fałdy świetnie się komponują z morzem. Genialny pomysł. =D>
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Jedyne rady jakie możesz ode mnie usłyszeć to :
- rozwadniaj bardziej farbę
- ćwicz, ćwicz i ćwicz
to na tyle rad 8) a prace są całkiem dobre widać że się starasz i chcesz by twoje figurki wyglądały dobrze... Tak trzymaj a dojdziesz do wysokiego poziomu :P
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Tylko winny się broni,ale prace są sprzed roku i jak patrze na te zdjęcia to faktycznie można odnieść wrażenie, że jest nawalone farbą.... Zdjęcia też są średnie,ale nic nie poradze, że akurat mój aparat ze mną nie współpracuje. Na żywo myślę, że jednak trochę byście zmienili zdanie.... Co do washy to wcześniej ich nie używałem, bo po prostu nie widziałem takiej potrzeby, ale do armii skavenków naprawdę się przydają w niedługim czasie wrzuce moje kolejne "dzieła".
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Po długiej przerwie wracam do pokazywania moich prac. Przez ten okres trochę malowałem,ale głównie pod turnieje na feście więc nie ma się czym chwalić.
Na początek moja konwersja Adominacji. Jest to pierwsza tak poważna moja zabawa z GS'em, więc jestem kompletnym noobem w tym temacie :? ale z efektu można powiedzieć, że jestem zadowolony. Wszytkie komentarze mile widziane :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Po co karasiowi futro na grzbiecie?

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Bo to Abominacja a nie Karaś :)

Fajnie byłoby przerobić kopyta (czy co on tam ma) na łapki. Chociaż w zasadzie sam nie wiem jak mogłoby to wyglądać :mrgreen:
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

oooo wpadłem na podobny pomysł z tym, że ja chce przekonwertować tyranida trygona... miałem go dzisiaj w ręcach i powiem że bydle duże jest ale bardzo fajne! Twój tyrek jest całkiem spoczko i jak na pierwsze prace z gs nieźle Ci idzie... ja osobiście dorobiłbym mu więcej głów i jeszcze troche pokonwertował żeby nie wyglądał zbyt tyranidzio ;)
ale ogólnie praca ok!

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Kefas pisze:ja osobiście dorobiłbym mu więcej głów i jeszcze troche pokonwertował żeby nie wyglądał zbyt tyranidzio
dokładnie mi o to chodziło- tyranid z futerkiem, popracuj nad tym jeszcze

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Co do głów to ciężko będzie dorobić ich więcej bo po prostu tam nie ma na nie miejsca,a nie bardzo widzę koncepcję żeby one wyrastały z innych miejsc. Co do zmian to jeszcze planuję dorobić trochę futerka na łakach. A nawiązując do tych kopyt to jeszcze się zastanowie co można z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Horror
Mudżahedin

Post autor: Horror »

bardzo fajne cieniowanie tych figsow tylk ta zbroja dziwnie wyglada moze to wina zdjecia

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Zrób coś z tym ogonem, żeby nie było tych kości wystających a jak u szczura.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Skończona pierwsza adominacja. Czekam na komentarze mam nadzieję, że zdjęcia nie są aż tak tragiczne jak mi się zdaje.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Co do konwersji- świetna, tylko tylne łapy jakoś mi nie pasują. Malowanie- powiem tak: futro na grzbiecie i pyski- słabo, "szkielet" przyzwoicie, chociaż kolorystyka mi nie leży, za to bardzo mi się podobają wszystkie elementy kostne, są na prawdę świetne. Moim zdaniem cały model mógłbyś zrobić w tonacji brązowej i, ewentualnie, zgniłej zieleni w niektórych miejscach szkieletu. Generalnie- jest dobrze :wink: =D>
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Z daleka wygląda nieźle (poza futrem, ale imho futro jest beznadziejne do malowania). Tylko jak tak patrzę na te zdjęcia to się zastanawiam, czemu te kości są całe w paseczki. Zresztą, podobne malowanie jest na sztandarze. Ja bym jednak wolała płynne przejścia. Może na abomce to tak nie razi (może to być zabieg celowy), ale na sztandarze już tak.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

ODPOWIEDZ