skaveny na wielkie punkty[215];-]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Marcins
Masakrator

skaveny na wielkie punkty[215];-]

Post autor: Marcins »

we Wrocławiu w nowo otwartym sklepie gramy w warbandsy
http://www.warfan.net/Warbands.pdf
obecnie gram na 215punktów moja rozpa to:
elektryk-2lvl,plecak[120]
21slaves-muzyk[44]
21slaves-muzyk[44]
3slaves[6]
214punktów
46ludków
4pd
3dd
często pojawiają się o&g,dużo krasi,imperium
co myślicie o tym ostatnio grałem podobną rozpiską i wyszło fajnie ale może wymyślicie coś lepszego czekam na komentarze i pomysły na nowe rozpiski :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Napewno będziesz miał przewage w liczbie chłopa ale mankamentem tej rozpiski jest niski Ld i to, że slavy się rozsypują zamiast uciekać. Jedyne co u Ciebie potrafi zrobić krzywde to elektryk i pchające się "na pałe" szczury, które liczą, że przewagą liczebną przegonią przeciwnika. Z jakimis strzelającymi dwarfami będziesz miał ciężko ustrzelić coś więceje niż remis
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Strzelajace Dwarfy na 215? #-o
Wszak ich klocek 20 Warriorów kosztuje 205 pkt!
Strzelania bać się nie musi...raczej tego, że mu klocki się rozsypią przy kiepskich rzutach, o czym pisałeś

Marcins
Masakrator

zazwyczaj dwarfy wyglądają tak:
kuszole/strzelcy+heros+bolec/armata+jacyś wojownicy
z kraśkami sobie radze a elektryk na te punkty wymiata problem jest kiedy trza się zastanowić co dać po za elektrykiem :mrgreen:
rozważam jeszcze opcje gutter runnerów i swarmów ale i tak pewnie ch*j zrobią
to by było tak:
elektryk-2lvl,plecak[120]
3slejwy[6]
3slejwy[6]
1swarm[25]
4gutter runnerów[48]
5slejwów[10]

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Oj daj spokój gutterom, losowe jak cholera, drogie i łatwo spier&ala ze stołu od paniki.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

To już zostaw te większe oddziały slajwów. Elektryk wymiata? Przeciwko 4 kraskowym dispelom?
Obrazek

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

na takie punkty najbardziej strzelajaca armią są orki. NG z łukiem kosztuje 3 pkt. Ich się lękaj

Marcins
Masakrator

dziś grałem tym było nawet ok. tyle że z o&g przegrałem masakrą orkowy rydwan po prostu miał farta miałem 3 tury czarowania w niego a on dostał zaledwie 2 rany od błyskawicy zraniłem se też elektryka pech...
ale rozpiska fajna chyba jedna z lepszych jaką można na te punkty złożyć :mrgreen:

ODPOWIEDZ