Tfurczość BEM - Damselka 29.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Tfurczość BEM - Space Marine skończony

Post autor: Bayard »

Tutaj masz ten sam tutorial po Polsku :wink:
http://chestofcolors.com/cofc-postnuke/ ... =65&page=1
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Znam angielski :)

W międzyczasie sztandar do Black Knightów. Zdjęcie troszkę z dupy, błyszczy się i w ogóle... :< Tylko nie mówcie, że wyszedł za bardzo HE...

Obrazek
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Mam nadzieję, że to WIP, bo na dzień dzisiejszy za dużo nie przypomina.
Mówiąc łagodniej wygląda na nieskończony. :wink:
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Cieniowanie szmatki slabe niestety (powinnaś spróbować rozjaśniać pociągnięciami pędzla wzdluż fald materialu. na razie wygląda to jakbyś rozjaśniala 'pacnięciami') :( natomiast cieniowanie samego symbolu już spoko :wink:

P.S.: pierwszą co mi przyszlo na myśl patrząc na ten symbol to... kurczak :D , aczkolwiek domyślam się że mial być to smok?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Nie, to de facto miał być kurczak :P Te paćnięcia... Miała być mgła czy coś w ten deseń... No cóż. Tam, gdzie jest cieniowanie, to się wybłyszczyło zdjęcie, a na tej większej części nie wiedziałam w sumie, jak mam je zrobić :/ Mea culpa. Tylko, że teraz chłopak mi nie zwróci tego sztandaru, bo nie chce, żebym go jeszcze raz zmywała :mrgreen:
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Szkoda, bo pomysl w sumie ciekawy i dość oryginalny. Myślę że jakbyś popracowala nad tą mglą/dymem (wędzony kurczak :D ) to wyglądaloby to bardzo fajnie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No szkoda. Weź teraz podwędź mu jakiś inny sztandar i spróbuj coś machnąć ;D

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Mega nekromancki post, bo wątek znalazł się już na drugiej stronie. W każdym razie... Jak ostatnio pisałam, malowałam prezent dla mojego chłopaka na Gwiazdkę, który będzie wręczony już jutro, więc pozwolę go sobie pokazać na forum. Mam nadzieję, że tu nie zajrzy, a jeśli, to nogi z dupy powyrywam :evil:

W każdym razie, mój Wojtuś ( :D ) zbiera te obleśne wampiry, więc oto kolejna figurka do jego paskudnej kolekcji ;) Mam nadzieję, że nadaje się na jakiegoś wampirzego lorda. Oczywiście zdjęcie jak zwykle nie odda mojego niesamowicie zajebistego skilla itp. ;) Wielkie dzięki dla Szemkela za sklejenie, gdyż sama niemalże płakałam jak mi po raz setny odpadł płaszcz.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Bardzo ładny Ci wyszedł :D:D:D, chłopak będzie pewnie zadowolony :D:D: :P

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Świetny płaszcz, tylko podstawka nie za bardzo mi się podoba. Trochęza pusta, nie ma trawy ani piasku, tylko goły plastik a na nim kamień. Ogólnie praca jest baaaardzo dobra, coraz lepiej malujesz. =D>
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Świetny wampirek. Płaszczyk na prawdę świetny ;) Coraz lepiej Ci idzie ;)

PS: Gdzie można znaleźć takie dziewczyny jak Ty ;D?

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

oo to ja sie podpinam pod pytanie Rastiego :D

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Najpierw musicie sobie znaleźć dziewczynę, a dopiero potem zarazić ją Warhammerem :wink: Cieszę się, że się podoba. Płaszczyk był zmywany i malowany od nowa 3 (!) razy.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Moja w dupie ma wszelkie zbieractwa, kolekcje itp. :|

Muszę znaleźć inna :P
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Płaszcz mi się podoba, fajny klimat stwarza =D> Choć freehand z tyłu nie podoba mi się kompozycyjnie, ale to już moje widzimisię ;)
Reszta modelu też całkiem niezła :)

Za to podstawka słaba. Najbardziej razi plastikowa powierzchnia widoczna obok kamieni (góra podstawki) [-X
Jeśli masz jeszcze czas to posyp tam piaskiem i jakąś trawką :)

Ogólnie widać postęp =D>
Byle tak dalej :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Przejrzałem cały temat. Bardzo widoczny postęp skilla =D> Skomentuję tylko trzy ostatnie prace, bo poprzednie sa na poziomie... szkoleniowym.

space marine:
super pomalowany.

sztandar:
za bardzo HE - to nie przez uszczypliwość, serio :)

judasz:
Bardzo ładnie pomalowany model. Nie podoba mi się tylko ta kropelka na tyle płaszcza - wydaje się wyrwana z innej bajki.
Cieniowanie płaszcza, zbroja, mieczyk 5/5.
Twarzy nie widzę.
Włosy 3/5 - tam są odpryski?!?
Podstawka słaba - zbyt biedna, czegoś tam brakuje.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Najpierw musicie sobie znaleźć dziewczynę, a dopiero potem zarazić ją Warhammerem
Na szczęście moja żona nie jest zarażona... I niech tak zostanie :mrgreen:

Co do malowania:
Widać spory postęp. Brakuje mi jeszcze dokładności - zbroja, kości, twarz, włosy. Choć płaszczyk miło się wyłamuje - jest bardzo fajny. Podstawka to straszna bieda. Czekam na cd. :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Podstawce wystarczy dodać raptem trawkę czy coś takiego, albo wijącą się roślinkę po kamieniu.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Za dużo wymagacie jak na pierwszą w życiu podstawkę :P Co do włosów - tak! Tam są odpryski. Myślałam, że nikt nie zauważy. Już się tłumaczę: kolega przyniósł mi ją dopiero wczoraj do szkoły i robiłam zdjęcia na fizyce, bo było dobre światło, na które wieczorem w domu nie mogę liczyć zimą. Figurka dana dzisiaj nie miała już takich brzydkich i niedobrych rzeczy :wink: Podstawka i tak musi być zmieniana ze względu na orkowy rozmiar - małe niedopatrzenie. Ogólnie prezent się podobał :D

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

Chciałbym zobaczyć w twoim wykonaniu coś większego. Smok lub coś;)
F.E.A.R.
First Encounter Assault and Recon

Id: 3011

ODPOWIEDZ