Skaveny 1350 - Kohortex
Skaveny 1350 - Kohortex
Plague Priest @ 565 Pts
General; Magic Lvl2; Frenzy; Flail
Shadow Magnet Trinket [30] (-1 do hita dla strzelających do niego, bądź w oddział w którym jest)
Scurying Stone [15] (+3 Ward na pierwszą ranę, po czym w swojej pierwszej turze testuje Stupidity)
Plague Furnace @ [381] Pts
22+1 Plague Monks @ [231] Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Champion
Storm Banner [50]
Warlock Engineer @ 150 Pts
Magic Level 2
Doom Rocket [30]
Warp-Energy Condenser [20]
20 Clanrat Slaves @ 40 Pts
5 Giant Rat Pack @ 23 Pts
1 Packmasters
1 Packmasters
8 Plague Censer Bearers @ 128 Pts
Frenzy; Censer
Frenzy; Censer
Abomination @ 250 Pts
Warpstone Spikes
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 94
Total Army Cost: 1347
Jakieś opinie ?
General; Magic Lvl2; Frenzy; Flail
Shadow Magnet Trinket [30] (-1 do hita dla strzelających do niego, bądź w oddział w którym jest)
Scurying Stone [15] (+3 Ward na pierwszą ranę, po czym w swojej pierwszej turze testuje Stupidity)
Plague Furnace @ [381] Pts
22+1 Plague Monks @ [231] Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Champion
Storm Banner [50]
Warlock Engineer @ 150 Pts
Magic Level 2
Doom Rocket [30]
Warp-Energy Condenser [20]
1 Packmasters
1 Packmasters
Frenzy; Censer
Frenzy; Censer
Abomination @ 250 Pts
Warpstone Spikes
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 94
Total Army Cost: 1347
Jakieś opinie ?
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
tak w ogóle to nie ma scrolli a to jest słabe.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Re Manfred: Bo Shino Ci powie ze elektryk sie gazuje od Furnace'a ;>
Re marcinmysz: Wystrzelac/wymagowac szesciu kmiotkow z 3To bez save'a nie jest tak znowu trudno.
Re Xen: Rozpa wyglada niezle. Przemysl tylko czy nie lepiej zamiast Trinketa dac Dispel Scrolla.
Edit: No wlasnie, GarG mnie ubiegl. Scroll w sumie przyda sie glownie na DE bo magia nie bedzie na tym turnieju za mocna, ale jednak tych De troche bedzie na bank..
Re marcinmysz: Wystrzelac/wymagowac szesciu kmiotkow z 3To bez save'a nie jest tak znowu trudno.
Re Xen: Rozpa wyglada niezle. Przemysl tylko czy nie lepiej zamiast Trinketa dac Dispel Scrolla.
Edit: No wlasnie, GarG mnie ubiegl. Scroll w sumie przyda sie glownie na DE bo magia nie bedzie na tym turnieju za mocna, ale jednak tych De troche bedzie na bank..
ja gram wg interpretacji Barbarossy, że najpierw wsadzasz charaktera, potem bonus Unbreakable. Słowem musisz wystawic w oddziale z furmanką herosa, odlaczyc sie mozesz, ale wejsc ponownie nie, bo heros traci zasadę unbreakableWisnia pisze:To jak to w końcu jest z tym furnancem? Można wsadzić elektryka do oddziału z anbrejkeblem?
Odłączyć się chyba tez nie możesz. Oddział mnichów nie może zostawić dobrowolnie pieca, a bohater wchodzący tam staje się częścią oddziału.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Tak, niby całkiem logiczne. Ale wku*wia mnie to, że każdy teraz gra inaczej, jak chceMorrok pisze:ja gram wg interpretacji Barbarossy, że najpierw wsadzasz charaktera, potem bonus Unbreakable. Słowem musisz wystawic w oddziale z furmanką herosa, odlaczyc sie mozesz, ale wejsc ponownie nie, bo heros traci zasadę unbreakableWisnia pisze:To jak to w końcu jest z tym furnancem? Można wsadzić elektryka do oddziału z anbrejkeblem?
Ja po części zgadzam się z kimś tam, kto powiedział, że herosów wystawiamy jednocześnie. Nie ma czegoś takiego jak najpierw tego, potem tego.
Ja nie robię sobie problemów i na furnancie nie gram dlatego
No też się zastanawiałem nad scroll'em, ale nie wiem czy nie bardziej będzie mnie bolało właśnie strzelanie? Jeden scroll mimo wszystko też świata nie zbawi.
Only the strongest will survive
Kod: Zaznacz cały
po pierwsze jest od czegoś podforum: kwestia zasad żeby tam sie pytać!
dla mnie idiotyzmem jest uważanie ze wystawianie armii podzielone jest na fazy
dla mnie to jedna faza podzielona na poszczególne elementy czyli:
cała fazę wystawiania traktuję razem
a to ze wykładamy po jednym oddziale w danej kolejności to efekt uboczny tego ze jakoś to musi być przeprowadzone.
Kod: Zaznacz cały
koniec
Rozpa ciekawa ale ja nigdy nie byłem zwolennikiem opierania armii szczurów na dwóch drogich oddziałach. Ale kto wie może zagra.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Nie do końca. Akurat w przypadku Furmanki jest ten ból że charakterów wystawia się w tym samym czasie. Fizycznie jest to niewykonalne chyba, że ma się tylko dwóch charakterów. Chociaż to co napisałem akurat stoi na przeszkodzie w wystawianiu bohaterów w oddziale z furmanką ja opowiadam się za ich wystawianiem.zafael pisze: ale jak już o tym mowa:
dla mnie idiotyzmem jest uważanie ze wystawianie armii podzielone jest na fazy
dla mnie to jedna faza podzielona na poszczególne elementy czyli:
cała fazę wystawiania traktuję razem
a to ze wykładamy po jednym oddziale w danej kolejności to efekt uboczny tego ze jakoś to musi być przeprowadzone.