WoCH 2250 nowa rozkminka

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

WoCH 2250 nowa rozkminka

Post autor: dziekanotr »

Siema, po turnieju w sobote gdzie mialem troche Woch'u rozkminilem rozpe na 2250 inna niz wszystkie a moim zdaniem daje rade:

Sorcerer lord+4lvl+MON+barded steed +conjoined homunculus+3rd eye of tzeentch+rod of torment+scroll+scroll=454

Sorcerer+2lvl+barded steed+MON+scroll+power familiar=206

Exalted hero+MOS+bsb+steed of slaanesh+book of secrets+enchanted shield+bitting blade=210

Exalted hero+MOT+disc+sword of striking+golden eye+roar+shield=215

10xmaruderzy slaanesha=50

10xmaruderzy slaanesha=50

5xkonni maruderzy z flailami i tarczami slaanesha=90

5xpsy=30

5xpsy=30

5xpsy=30

6xknighci +MON+sztandar+muzyk+banner of wrath=345

6xknighci+MOS=250

dzialo dow=85

Hellcannon=205

Razem 2250pkt

moglbym pozdejmowac jakies rzeczy zeby wstawic next psy ale niewiem czy to ma sens, mam spoko magie i antymagie przy dwoch tylko magach, prosze o komenty pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jak flaile na marudach to la zamiast tarcz chyba...

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

knighci bez muzyka, infernal puppet, power familiar na 2lvlowcu to niepotrzebny raczej i tak bedziesz tylko snajperke rzucal z 2 kosci.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

po co piechotni maruderzy ja bym grał na konnych z flailami :mrgreen:

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

tak racja mialo byc la zamiast tarcz, te same pkt
na puppeta szkoda mi pkt
power familiar wszystko jedno czy na duzym czy malym magu, pula jest wspolna
piechotni zeby magow 3mac jedna 10 na jednego maga

sYsek
Kretozord

ta, z power familiarem sam wtopilem :) jednak zabralbym muzyka z ch.knightow, cos pokminil z tymi pktami.

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

czasem taki muzyk wystarczy zeby zrobi FoN wygrywajac walke o 1 ;) wole go zostawic

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ejże ! A od kiedy to power familiar daje do puli ogólnej ? Nie to żeby mi się to nie podobało ale pierwsze słyszę...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Była już na ten temat dyskusja, i chyba wyszło na to, iż do puli maga.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

No niestety tak właśnie wyszło... W pracy jestem armybooka nie mam więc nie sprawdzę...

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Occ pisze:Była już na ten temat dyskusja, i chyba wyszło na to, iż do puli maga.
To z kolei ja pierwsze słyszę - pool jest jeden, armijny.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

dla poola właściciela przedmiotu (istnieje taki) daje ten przedmiot

nie do poola armii

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Opis jest troszkę inny niż analogicznego przedmiotu u DE, gdzie jest wprost napisane, że kości może używać tylko posiadacz. W RB pool jest jeden, niema czegoś takiego jak pool maga.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Jedna z lepszych rozp jakie tu widzialem,generalnie zmierzasz do mojej koncepcji 8)
Juz tłumacze:
U mnie jest maly i duzy mag na dysku +2 cyckoweze z rodem i ksiazeczka,w corach wiadomo(tylko 2 fasty maruderowe),w specialach mam najtow z wrathem i rydwan ktory idealnie pasuje do koncepcji kontry no i ma tafa 5. W rejrze mam dzialko i Mengili.
Prawie maxuje limit magii,mam w miare ok strzelanie i nastawiam sie na kontre co daje mi duze mozliwosci taktyczne. Obecnie jeszcze rozkminiamy z kotletem lorda maga undivaded ktory by ciagnal z deatha albo fire to bo sa lepsze lory niz czincz

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Skuteczność może i tak ale ta mina przeciwnika jak brama wpada po ifce, bierzesz kostki i rzucasz na siłę... I to oczekiwanie... A co do rospy to błąd jest: sword i oczko kosztują razem 55pkt. czyli za dużo...

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Raz na ile Ci wpadnie na ifce? Jakbys jeszcze mial tzeetch willa...
Nie oplaca sie bo reszta czarow ma srednia sile w porownaniu do zwyklych lorow. Jasne ze masz pandemonium ale tym bitwy nie wygrasz,majac deatha mozesz obnizyc liderke i rzucic duzy pocisk co jest o wiele lepsze
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja to wszystko wiem... Ja gram na dwóch serferach i nie zanosi się na zmianę ale przecież nikomu nie zabronię grać inaczej...

sYsek
Kretozord

Ile razy ifka na ig? 3 razy w bitwie z lizakami :D (5 udanych rzutow)

Szczur22

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

to w takim razie power familiar idzie na duzego maga a z duzego scroll na malego, jesli to prawda z tym pulem dla jednego maga.

Grolshek@@@ moj blad mial byc to sword of battle, ten z +1atakiem, pomylilem sie w nazwie dzieki
Hrabia Duuku pisze:Obecnie jeszcze rozkminiamy z kotletem lorda maga undivaded ktory by ciagnal z deatha albo fire to bo sa lepsze lory niz czincz
nurgle wymiata moim zdaniem ;) ale nad lore of fire tez myslalem

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Za łatwo skitrac herosa obecnie,ludzie sie juz nauczyli grac,katapka fajna ale nie tak fajna jak zwykle 2d6 s4.Obszarowka wymiata ale ile razy wejdzie
Ja niestety odchodze od koncepcji helek,w czasie Dark elfow ich zdjecie to 1 tura :(
Obrazek

ODPOWIEDZ