Dark Elfy Parl Dro
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dark Elfy Parl Dro
Dzień dobry, dużo się nie rozpisuję, wróciłem do warhammera po latach zbierając nową armię i pomyślałem, że się podzielę z wami moim progressem, mam nadzieję, że będzie to przyjemne dla oka;)
A oto moje pierwsze wypociny:
Zacznę od Assassina:
Kusznicy:
Cold One:
To na razie wszystko, miłego (mam nadzieję ) oglądania!
Pozdrawiam
Parl Dro
A oto moje pierwsze wypociny:
Zacznę od Assassina:
Kusznicy:
Cold One:
To na razie wszystko, miłego (mam nadzieję ) oglądania!
Pozdrawiam
Parl Dro
Pocieniuj je chociaż troszkę.
jak na pierwsze modele to nie jest źle, ale tak jak koledzy wyżej napisali kup washe i pocieniuj nimi wszystko, efekt będzie o wiele lepszy...
staraj się też dokładniej nakładać farbę, bo np. zbroja assassina jest jakoś dziwnie popaćkana jaśniejszą, srebrną farbą...
podstawki całkiem niezłe, ale fajnie by było gdybyś chociaż bohaterom dodał na nich jakieś urozmaicenia
staraj się też dokładniej nakładać farbę, bo np. zbroja assassina jest jakoś dziwnie popaćkana jaśniejszą, srebrną farbą...
podstawki całkiem niezłe, ale fajnie by było gdybyś chociaż bohaterom dodał na nich jakieś urozmaicenia
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Dziękuję bardzo za opinie.
Dodatkowo chciałbym zapytać jakie washe miałbym zakupić, aby zrobić cieniowanie/ na jakie części?
Niedługo Shade'y wrzucę jak tylko znajdę czas na zrobienie podstawek, swoją drogą jak upiększyć podstawki? O ile "stacjonarne" (crossbowmen) podstawki mogą mieć jakieś przedmioty na tray'u czy czaszki, to dynamiczne chyba nie powinny mieć żadnych statycznych?
Dodatkowo chciałbym zapytać jakie washe miałbym zakupić, aby zrobić cieniowanie/ na jakie części?
Niedługo Shade'y wrzucę jak tylko znajdę czas na zrobienie podstawek, swoją drogą jak upiększyć podstawki? O ile "stacjonarne" (crossbowmen) podstawki mogą mieć jakieś przedmioty na tray'u czy czaszki, to dynamiczne chyba nie powinny mieć żadnych statycznych?
- Andronicus
- Chuck Norris
To już kwestia gustu i osobistych preferencji. Dla mnie głupio to wygląda jak oddział maszeruje a wraz z nim wielki kamul, nagrobek czy inne "cuś". Ja bym robił movement traye tak samo jak podstawki. Podstawki na Twoim miejscu upiększył bym jedynie "drybrushując" je kilkoma odcieniami i zmieniając static grass na jakiś atrakcyjniejszy, ewentualnie jakieś małe kamyczki do tego.
Kiedy indziej może jeszcze coś dopiszę bo już późno
Kiedy indziej może jeszcze coś dopiszę bo już późno
Jak dla mnie "skóra spodnia zimnokrwistego" jest dziwnie wycieniowana, jeśli w ogóle jest
Jeśli na tej upaćkanej zbroi assassina próbowałeś zrobić cieniowanie, to szczerze mówiąc nie wyszło Ci.
Właściwie to popracuj nad tym cieniowaniem i zainwestuj w washe. Kiedyś ich nie lubiłem, ale potem okazało się że źle ich używałem
Reszta bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi
PS. Może niedługo wrzucę swoje DElfy
Jeśli na tej upaćkanej zbroi assassina próbowałeś zrobić cieniowanie, to szczerze mówiąc nie wyszło Ci.
Właściwie to popracuj nad tym cieniowaniem i zainwestuj w washe. Kiedyś ich nie lubiłem, ale potem okazało się że źle ich używałem
Reszta bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi
PS. Może niedługo wrzucę swoje DElfy
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286%
@Andronicus
Zastanawiałem się nad podstawkami i zrobię drybrush Dark Angels Green, leciutko Goblin Green, a uprzednio mocniej Bleached Bone'em i chyba jakieś kamyczki z pianki drobne dodam. Trawki na razie nie zmienię, dążę do Table Top i ten static grass nie obniża jakości wizualnej.
@Arathorn
Spodnia skóra przeszła przez Kommando Khaki i Gryphon Sepia.
Upaćkana zbroja to zawahanie się ręki i poszłooo, ale dziękuję za krytyczną uwage:)
Czekam na Twoje Dark Elfy, spodziewam się na dniach Executioners więc jak masz taki oddział to chętnie mu się przypatrzę:)
@ALL
Cieniowanie wprowadzę jak będę już miał pomalowaną armię, po drodze ćwicząc sztukę cieni. W dodatku podejrzewam, że do takiego czynu będę musiał się zaopatrzyć w więcej farbek(w tym washe), więc po nowym roku.
Lada dzień Shade'si będą gotowi, więc jak tylko da radę podzielę się z Wami kolejnymi zdjęciami.
Pozdrawiam
Parl Dro
Zastanawiałem się nad podstawkami i zrobię drybrush Dark Angels Green, leciutko Goblin Green, a uprzednio mocniej Bleached Bone'em i chyba jakieś kamyczki z pianki drobne dodam. Trawki na razie nie zmienię, dążę do Table Top i ten static grass nie obniża jakości wizualnej.
@Arathorn
Spodnia skóra przeszła przez Kommando Khaki i Gryphon Sepia.
Upaćkana zbroja to zawahanie się ręki i poszłooo, ale dziękuję za krytyczną uwage:)
Czekam na Twoje Dark Elfy, spodziewam się na dniach Executioners więc jak masz taki oddział to chętnie mu się przypatrzę:)
@ALL
Cieniowanie wprowadzę jak będę już miał pomalowaną armię, po drodze ćwicząc sztukę cieni. W dodatku podejrzewam, że do takiego czynu będę musiał się zaopatrzyć w więcej farbek(w tym washe), więc po nowym roku.
Lada dzień Shade'si będą gotowi, więc jak tylko da radę podzielę się z Wami kolejnymi zdjęciami.
Pozdrawiam
Parl Dro
te kolory zbyt gwałtownie w siebie przechodzą. Jest sobie ładna, zielona łuska, a tu ni z gruchy, ni z pietruchy jakaś "skóra spodnia"
Proponuję na łączeniu zmieszać te kolory, a jak przypuszczam ty robisz granicę gryzącą w oczy. A co do sepii t mógłbyś dać jeszcze jedną warstwę. Pojedynczy wash zwykle niewiele pomaga, ale 3-4 potrafią zdziałać cuda. Pokazałbym moje tarcze, ale niestety nie mam wersji "przed"
Muszę rozwiać twoje nadzieje. Nie będzie żadnych Execów tylko kusznicy, może pierwszą piątkę wrzucę już jutro (jeśli dzisiejszej nocy nie zasnę przy malowaniu i kolega przyniesie mi główki do konwersji)
Proponuję na łączeniu zmieszać te kolory, a jak przypuszczam ty robisz granicę gryzącą w oczy. A co do sepii t mógłbyś dać jeszcze jedną warstwę. Pojedynczy wash zwykle niewiele pomaga, ale 3-4 potrafią zdziałać cuda. Pokazałbym moje tarcze, ale niestety nie mam wersji "przed"
Muszę rozwiać twoje nadzieje. Nie będzie żadnych Execów tylko kusznicy, może pierwszą piątkę wrzucę już jutro (jeśli dzisiejszej nocy nie zasnę przy malowaniu i kolega przyniesie mi główki do konwersji)
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286%
Przy okazji poinformuję Was że ten asasyn to ptak-nielot, na bitwie przedwczoraj przez całą grę próbował wzbić się w powietrze (ten wasz płaszczyk śmiechowy), udało mu się dopiero pod koniec gdy dołączył do combata, przegrał go i został zjedzony...
Poczekajcie na shade'y, są naprawdę super, zwłaszcza że były malowane pod lupą która daje skilla +5...
A plastik nie prześwituje tak wyraźnie w realu, to chyba tylko wina zdjęć.
Pozdro
Poczekajcie na shade'y, są naprawdę super, zwłaszcza że były malowane pod lupą która daje skilla +5...
A plastik nie prześwituje tak wyraźnie w realu, to chyba tylko wina zdjęć.
Pozdro
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę