woch vs lizaki 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
[TĘCZOWA_COLA]BOT
Plankton

woch vs lizaki 2250

Post autor: [TĘCZOWA_COLA]BOT »

Co sądzicie o takiej rozpie na lizaki? Próbowałem już 2 razy zagrać ofensywnie, ale dostałem smołę od dwóch stegadonów i się gra praktycznie kończyła.

Unnamed2250 Pts - Warriors of Chaos Army

1 Dragon Ogre Shaggoth @ 285 Pts
Great Weapon; Light Armour

1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 395 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Chaos Armour
Crown of Everlasting Conquest [50]
Spell Familiar [15]
Power Stone [20]

1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts

4 Dragon Ogres @ 405 Pts
Great Weapon; Light Armour

1 Champion @ [20] Pts

6 Marauder Horsemen @ 114 Pts
No Mark; Flail; Throwing Axes; Light Armour; Musician

6 Warhorse @ [0] Pts

6 Warhorse @ [0] Pts

6 Warhorse @ [0] Pts

1 Hellcannon @ 205 Pts

3 Hellcannon Crew @ [0] Pts
Heavy Armour

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Power Familiar [25]

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 210 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

3 Dragon Ogres @ 195 Pts
Light Armour

Casting Pool: 11

Dispel Pool: 6

Models in Army: 32

Total Army Cost: 2247

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

strasznie dziwna ta rozpa... zastanow sie nad chaos knightami zamiast DO i moze nad jakims exalted hero?

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

maruderom dal slaanesha, 2x dogry na 3x knighty tych 23 tzeentchowcow nizej na nurglitow pozamieniaj na konikach, zaoszczedzone pkty wydaj na jakies warhoundy. Probujesz zrobic cos innego, ale to wg mnie nie ma ani rak ani nog.

Jak juz d.ogry to bez championa, i zrob 2x4 a nie 4/3, te 3 jakos plewnie dzialaja.
Maruderom cos wybierz, bo tak wydajesz pkty tylko. jesli chcesz wjechac szybko to zostaw flaile, jesli podjedziesz i rzucisz toporkami, to oni wjada w Ciebie. I daj mi slaanesha!! inaczej nic nie zdzialaja.
Grasz na magach, masz helene a nie masz inf puppeta, nie daj boze wywalic Ci missfire i tzzz a masz pozamiatane :P Na lizki nie pakuj tak tego maga, slan zdjemuje 6 na kosciach w magii wiec nie wiem jak to Ci sie spisze, wg mnie kiepsko, bo takim magiem pewnie ig bedziesz chcial zalozyc. Sam probowalem, na 5 prob, wszystkie udane w tym 3xifka ale zdjete 6 i ani razu nie weszlo. I jakis Exalted by sie nadal. Nie masz sily ofensywnej, na 2250 masz 2 oddzialy dobrze walczace w kombacie.
Brakuje tez podstawowej jednostki, psow. Co bedzie oslanialo Cie od strzelcow?

Kobminuj kombinuj
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

[TĘCZOWA_COLA]BOT
Plankton

Post autor: [TĘCZOWA_COLA]BOT »

Wydaje mi się że knightci zbyt łatwo od smoły schodzą. Mam takie pytanie: Czy smoła jest z lore of havens tak jak by? To znaczy czy działa na DO? Ale tak czy inaczej nie zrobi im za dużo. Maruderami chciałem zaszarżować stegadona, walnąć wszystko w skinka i może go zabić. Przy szarży od boku statystycznie wbijają mu ponad jedną ranę. Magami na dyskach mam nadzieję że uda mi się schować przed skinkami żeby mnie nie zapluły. Wydaje mi się że bohater bijący jest trochę niepotrzebny; solo go nie wystawię a knighci są zbyt ryzykowni. Zastanawiam się nad zamienieniem helki na jednego więcej DO, marki na maruderach i może psy.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

magowie na dyskach, ci 2lvlowi sie nie spisza. lepiej dac im konie zwykle. dyski je tylko odslaniaja. moze na lizki nie ma to takiego znaczenia ale na wszystko co strzela, ma :)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ