Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Re: Galeria Rastiego (22.12.09) UP mantysia !!

Post autor: Rion »

Wiesz co?
W lepieniu trzeba pamiętać aby zachować równowagę modelu. Po prostu wszystko wygląda jakby miało się zaraz przewrócić. Ogon wygląda jakby to był sztywny patyk...

Na pewno efekt końcowy będzie lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po ukończeniu będzie stał inaczej. Teraz to go trzymają tylko druciki wychodzące ze stóp. Ogon jak pisałem - do poprawy, choć mi bardziej przypomina kabel :D Na końcu jeszcze tylko wtyczkę dać ;P Tzn ramiona, klata, plecy i początek ogona bd przykryte jakimś futrem.

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Z czego ją lepisz? I jak to mantykora to ogon można zrobić "skorpionowaty".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

O! Bardzo dobry pomysł kanister :wink:

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Prawa noga sprawia wrażenie jak by była osadzona niżej od lewej. Ogon faktycznie słaby. Wygląda jak krzywy kijek wbity w zadek :P Powinien być przedłużeniem kręgosłupa. Mięśnie bardzo dobrze wyrzeźbione, choć jak dla mnie zbyt humanoidalne jak na manticorę.

Czekam na dalsze postępy bo widać sporo potencjału w Twoich rzeźbiarskich możliwościach :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ogon myślałem bardziej nad zakończeniem skorpionowatych, no i on jest do poprawy - będzie szedł z linią kręgosłupa. No i może całego do zrobię na wzór skorpiona(ciekawy pomysł).

Co do mięśni to tak trochę przesadzam dla sprawdzenia swoich umiejętności. Większość raczej będzie zakryta włosiem.

Dzięki za komentarze! Bardzo mi pomogliście! Więcej ;>

PS: Lepię z poxiliny.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Poxylina? Szacun, schnie to w mgnieniu oka... Najbardziej podobają mi się nogi modelu. Tułów jak dla mnie zbyt cienki
Obrazek

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Hmmm... Skoro model będzie skorpionowaty, to możesz też zrobić szczypce zamiast rąk :wink:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Arathorn pisze:Hmmm... Skoro model będzie skorpionowaty, to możesz też zrobić szczypce zamiast rąk :wink:
Już nie przesadzajmy, to ma być mantikora a nie demonetka.

Wogóle to podziwiam, że chciało Ci się lepić całego potwora. Myślę, że dużo łatwiejszym rozwiązaniem byłoby kupienie plastikowego lwa i dorobienie/doklejenie mu skrzydeł i skonwertowanie ogona.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ukalez pisze: Wogóle to podziwiam, że chciało Ci się lepić całego potwora. Myślę, że dużo łatwiejszym rozwiązaniem byłoby kupienie plastikowego lwa i dorobienie/doklejenie mu skrzydeł i skonwertowanie ogona.
To jest dla mnie pewnego rodzaju wyzwaniem i próbą.
No i za dużo roboty dla mnie przy klejeniu plastiku i poxiliny ;D

Z tym ogonem skorpiona - coraz bardziej mi się to podoba. Chyba dzisiaj odetnę te i spróbuję ten skorpioni. Ciekawe co wyjdzie ;)

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Z tym ogonem skorpiona - coraz bardziej mi się to podoba. Chyba dzisiaj odetnę te i spróbuję ten skorpioni. Ciekawe co wyjdzie ;)
Prawdziwa manticora! Ogon tej z GW to jakieś nie wiadomo co.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Pierwsze moje wrażenie po obejrzeniu ostatnich fotek to że strasznie chuda ta mantysia :|
Ale ciekaw jestem efektu końcowego, a najbardziej chyba ciekawi mnie jak zrobisz skrzydła :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Arbiter Elegancji pisze:[...], a najbardziej chyba ciekawi mnie jak zrobisz skrzydła :D
Mnie też ;D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

W miedzy czasie obiecałem kumplowi, że na do turnieju przerobię mu jest GG na WayWatchersów. No to zacząłem prace nad konwertami. Wyszło coś takiego:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Przepraszam za małe zdjęcia, ale aktualnie nie mam jak ich obrabiać.

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Z daleka wygląda bardzo dobrze, tylko prosiłbym o większe zdjęcie, bo ciężko coś więcej na ten temat powiedzieć. :wink:
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Zdjęcia większe będą na dniach.
Co do mantysi - ogon skorpioni już jest ;) Brakuje kolca no ale to zostawiam na koniec. Wydaje się być zbyt dużo i nieproporcjonalny, ale taki jest w moim zamyśle: duży zabójczy ogon i wielkie skrzydła, aby to wyglądało jako postrach na stole :>
Lewa łapa też jest gotowa, no i nabrało trochę masy w bicepsie :P Ale obie łapy do doszlifowania.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Co sądzicie? Daje radę 8) ?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Nie no mantysia super wygląda :) tylko mam nadzieję że jej troche futra na brzuch dokleisz bo wygląda trochę ,, chudo" ;P
A moi WW to juz w ogóle kopara mi na ziemi leży :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Waywather zajebisty, a mantysi z takim ogonem do twarzy :)
I sold my soul for rock'n roll

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

A mantysia nie jest zbyt humanoidalna?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Na biologii nie było anatomii mantikor ;P
Większość tych charakterystycznych cech straci po nałożeniu futerka :P

ODPOWIEDZ