Great Standard of Sundering

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
kanister
Chuck Norris

Great Standard of Sundering

Post autor: kanister »

Czy ten sztandar działa na skavenów? Nigdzie w ab nie znalazłem słowa "lore", tylko "skaven spells of rhuin/plague".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

kanister pisze:Czy ten sztandar działa na skavenów? Nigdzie w ab nie znalazłem słowa "lore", tylko "skaven spells of rhuin/plague".
skaven spells = lore

kanister
Chuck Norris

"Skaven spells" to lore, bo...?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Lore to "Spells of..".
No litości Panowie, aż tak rawować nam nie wypada;/

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

To od razu pytanko

na 100% musi wybierac, ktorego lore'a skavenskiego upieprza (rhuin albo plagi), ale czy działa na 13-tkę? ;>

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

A czy działa na invocację vampirów( czy jak się tam nie nazywa 0 z VC)? :roll:
Żaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz... :mrgreen:
true
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Niestety (z naszego punktu widzenia, wampirowi napiszą odwrotnie) nie. :)
Patrz FAQ GW.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Morrok pisze:To od razu pytanko

na 100% musi wybierac, ktorego lore'a skavenskiego upieprza (rhuin albo plagi), ale czy działa na 13-tkę? ;>
A 13. nie jest w Rhuin? Bo z tego co wiem to tylko lord, ktory wybral Rhuin moze to rzucac. Trudno, bedzie na 27+ xD

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

co do 13-tki ze skaveńskiego lore-a to sądzę, że działa, ale rozumiem, że na PoD ( czar 0 z dark magic ) nie działa?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

kanister
Chuck Norris

Curse of the Horned Rat nie jest w żadnym lorze.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Lidder pisze:
Morrok pisze:To od razu pytanko

A 13. nie jest w Rhuin? Bo z tego co wiem to tylko lord, ktory wybral Rhuin moze to rzucac. Trudno, bedzie na 27+ xD
dokładnie tak samo jak 25+
mozna to rzucic nawet na 2 kostkach-szansa jak 1:36 :wink:

kanister
Chuck Norris

kanister pisze:"Skaven spells" to lore, bo...?
Czyli może ktoś mi udowodnić, że spells of Plague/Ruin to lore magii? I to samo tyczy się innych armii- nie ma np lore of dark ani lore of high, jest dark magic i high magic :E
(rawowanie jest fajne)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

jeśli chodzi o dark elfy to mylisz się, bo w podręczniku nad listą czarów są bycze litery "THE LORE OF DARK MAGIC"... :wink:
co do pozostałych to jeżeli nie ma w podręczniku słowa lore to mimo, że prawie wszyscy zgadzają się, że to lore, to chyba dobrze by było to uściślić żeby czepialscy gracze skavenów nie mieli podstaw do wszczynania kłótni na turniejach... :roll:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Nikt na forum Ci nie udowodni, że to lore, bo nie ma takiego zapisu w booku. Moim zdaniem powinieneś skontaktować się z lekarzem specjalistą.

...niedługo jak się trafi literówka w jakimś nowym Ab i napiszą Whammer Fantasy Battle będziemy uściślać, że to ten sam system i ta armia korzysta z tego samego RB...

A co do 13 i "0" z innych lore'ów to działa czy nie?
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

nie działa na 0-rówki i 13-tkę, było już wcześniej

A ty kanister sobie odpusc, bo armia nie jest slaba i tylko sie pograzasz niepotrzebnie. Gorzej od "pokrzywdzonych" graczy DE psioczysz, gdy obcinano im hydre ;p

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kanister pisze: (rawowanie jest fajne)
rawowaie w stylu dzwon nie moze wejsc do oddzialow bo jest unbreakable? chyba nie jest fajne...
na drain magic dziala.Na czary 0, ktore mozesz wziac niezaleznie od lore'a juz nie

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Shino pisze:
na drain magic dziala.Na czary 0, ktore mozesz wziac niezaleznie od lore'a juz nie
hmm? Moze cos mieszam, ale FAQ do demonow, ostatnie zapytanie chyba jednak mowi, ze na drain magic sztandar nie dziala. (chyba ze HE maja jakas inna dispell magic, ktorej teraz nie pamietam)
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

kanister
Chuck Norris

ok dobra dobra nie musicie tak po mnie jeździć :E podczas gry bym się do takich rzeczy nie przyczepiał, tylko sobie trolluję na forum :E już nie będę.

i Ataman ma rację, w faq jest wyraźnie napisane ze na drain magic nie działa.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ataman pisze:
Shino pisze:
hmm? Moze cos mieszam, ale FAQ do demonow, ostatnie zapytanie chyba jednak mowi, ze na drain magic sztandar nie dziala. (chyba ze HE maja jakas inna dispell magic, ktorej teraz nie pamietam)
racja. Zasugerowalem sie faktem, ze he maja drain magic tylko jesli wybiora high magic

ODPOWIEDZ