Zmierzch nad Babicami, czyli swojskie potyczki (16.01.2010)
- morgan10005
- Falubaz
Re: Zmierzch nad Babicami, czyli swojskie potyczki (16.01.2010)
Wracając do tematu scenariuszy i innych rzeczy związanych z turniejem, prosimy o ostatnie uwagi. Jutro się spotykamy i postaramy się podać ostateczną wersje regulaminu naszego turnieju.
Dla nas miernikiem czy turniej był dobry są słowa ludzi którzy na nim byli, grali i dobrze się bawili a nie głos krzykaczy forumowych.
Dla nas miernikiem czy turniej był dobry są słowa ludzi którzy na nim byli, grali i dobrze się bawili a nie głos krzykaczy forumowych.
- morgan10005
- Falubaz
A innych ciesząFisch pisze: scenariusze, które zwiększają losowosć tej gry są niemile przeze mnie widziane

Jedy Knight pisze:
Do stu tysięcy beczek prochu.
Lubię scenariusze, ale mądre. Tu – widać, że nawet o jedynce, starej, dobrej Tropikowej jedynce – nie macie zielonego pojęcia, a to co sami powymyślaliście – woła o pomstę do nieba.
Jeśli chodzi o Jedynkę – skauci i wykopywaczki – tylko na własnej połowie.
Jeśli chodzi o wasze autorskie scenariusze – nie będę już strzępił klawiatury. Dokonają one selekcji przyjezdnych – przyjadą tylko ci, którym się one spodobają.
I to by było na tyle w tym temacie.
Widać jak uważnie przeczytałeś pierwszą strone

Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
Jeżeli dany turniej Cie nie interesuje to po co sie udzielasz w jego temacie.
Hmm. Poczekaj może ja tak z nudów popisze sobie w temacie turnieju w Łęcznej, albo gdzieś inndziej - chodz itak tam nie pojade.
Może pojedziemy po bandzie i damy 2 scenariusze na 2. bitwe: do wyboru

Dla tych którzy chcą mieć więcej losowości w grze i dla tych co preferują standardową i nudnawą już Piczke.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
oceny malowania nie będzie, czy zapomnieliście dopisać?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
fakt
chyba ślepnę na starość 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- morgan10005
- Falubaz
Ale za to jest ocena przygotowania do gry. Kostki , miarka itp
no wlasnie jak z proxami? bo po ostatnim turnieju mam pewnien niesmak...
- morgan10005
- Falubaz
Też nie przepadam za proxami i błyszczącym plastikiem/metalem na stole. Poruszymy ten temat jutro na spotkaniu klubowym i coś się ustali. Zapewne częściowo będą dopuszczone; bo duże punkty, ktoś chce cos potestować itp. Jednak armie karteczek i żetonów nie przejdą.
Jutro wieczorem podamy szczegóły jak będziemy podchodzić do tej kwestii oraz ostateczny regulamin.
Jutro wieczorem podamy szczegóły jak będziemy podchodzić do tej kwestii oraz ostateczny regulamin.
Akurat to miał być pierwszy turniej od dwóch lat na którym się z Jackiem pojawiamy. Ciśnienia na ligę nie mamy. Jednak uważam, że pełna swoboda orgów w kwestii organizacji turniejów to przesada. Nie to zeby mi jakoś zależało, ale takie turnieje nie powinny sie liczyć do ligi.Smiechu pisze:Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
- swieta_barbara
- habydysz
Liga reguluje sie sama. Jesli wielu graczom nie podobalyby sie takie zasady, mogliby nie pojechac i turniej bylby chuja wart. A tak - hulaj dusza.Varden pisze:Akurat to miał być pierwszy turniej od dwóch lat na którym się z Jackiem pojawiamy. Ciśnienia na ligę nie mamy. Jednak uważam, że pełna swoboda orgów w kwestii organizacji turniejów to przesada. Nie to zeby mi jakoś zależało, ale takie turnieje nie powinny sie liczyć do ligi.Smiechu pisze:Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
Przy obecnych demonach,abominacjach naprawde juz nie macie chyba na co po świetach narzekac.Tydziem pozniej jest turniej Bastionu, na lepszy ligowy format i zasady.
Ja w Babicach bede i mi nie przeszkadzaja scenariusze, play4fun not for stats
.
Ja w Babicach bede i mi nie przeszkadzaja scenariusze, play4fun not for stats

W takim układzie zwracam honor i prosze o wybaczenie za złą ocene sytuacyjną.Varden pisze:Akurat to miał być pierwszy turniej od dwóch lat na którym się z Jackiem pojawiamy. Ciśnienia na ligę nie mamy. Jednak uważam, że pełna swoboda orgów w kwestii organizacji turniejów to przesada. Nie to zeby mi jakoś zależało, ale takie turnieje nie powinny sie liczyć do ligi.Smiechu pisze:Co do selekcji - napewno wiem że Ciebie nie będzie i napewno z Twoich postulatów i wyniosłości nie skożystam przy zmianie zasad.
Poprostu troszke mnie poniosło.
Z drugiej jednak strony jestem miedzy młotem, a kowadłem.
Bo z jednej strony są osoby które by chciały zagrać na takowych scenariuszach, a z drugiej osoby które wolą zmiane.
Ciężko jest być w takiej kwestii orgiem, bo niestety, ale trzeba dogodzić wszystkim w jakimś stopniu.
Dziś wieczór postaram sie wkleić wersje niemal ostateczną, gdyż zawsze może być znowu coś nie tak