Book of Secrets OFFICIAL

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Book of Secrets OFFICIAL

Post autor: thurion »

Kod: Zaznacz cały

Q. Is a model with the Book of Secrets
considered a Wizard? If so, how many dice
can he use to cast a spell?
A. Yes, he counts as a Wizard. He can use up to
two dice to cast a spell in the same manner as
a Level 1 Wizard.
- czy exalted champion z BoS moze brac Arcany/Gifty przeznaczone dla magow
- czy exalted champion z MoT, ma +1 do casta

pzdr

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

-tak
-tak
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

A kto miał jakieś wątpliwości?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

ja
i ciagle mam, przynajmniej odnosnie giftow, bowiem i third eye i homunculus maja zapisek sorcerers only, a koles z BoS sorcerem raczej nie jest :mrgreen:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

1- wg mnie nie, bo chyba nie ma kolejnosci kupowania itemow/giftow?
jak kupujesz w/w to nie jestes jeszcze czarodziejem, prawda?
zreszta jakbys wylaczyl ksiazeczke to co z przedmiotami?

2 raczej tak
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

bigpasiak pisze:1- wg mnie nie, bo chyba nie ma kolejnosci kupowania itemow/giftow?
jak kupujesz w/w to nie jestes jeszcze czarodziejem, prawda?
zreszta jakbys wylaczyl ksiazeczke to co z przedmiotami?
mi sie wydaje ze tutaj raczej bankowo, przynajmniej w kwestii arcanow (pamietasz stary BoS, albo Radiang gem of hoeth? zawsze mozna bylo miec Scrolle)

jak wylaczysz ksiazke to dzieje sie to samo co w przypadku maga ktory traci levele w wyniku miscastow, nie mozesz juz uzywac danego przedmiotu

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

pamietam... ale czy wtedy na pewno bylo dobrze?

wiem o co chodzi, ale wyobraz sobie sytuacje ze najpierw kupujesz przedmiot tylko dla warriorow [ albo lepiej dla nie-magow ], a potem dokupojesz np. ksiazeczke bo w momencie brania pierwszego nie byles magiem...
hmmm, interesujace?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

pasiak nie ma takiej sytuacji, a gifty dla magow sa dal sorcererow, czyli konkretnej jednostki, za to masz +1cast za MoT, tylko po co sie w ogule babrac w to, nie oplaca sie punktowo.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bigpasiak pisze:pamietam... ale czy wtedy na pewno bylo dobrze?

wiem o co chodzi, ale wyobraz sobie sytuacje ze najpierw kupujesz przedmiot tylko dla warriorow [ albo lepiej dla nie-magow ], a potem dokupojesz np. ksiazeczke bo w momencie brania pierwszego nie byles magiem...
hmmm, interesujace?
na pewno. wyobraz sobie sytuacje, ze najpierw kupujesz elektrykowi level magii a potem kupujesz mu arcany

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Shino pisze:

hmmm, interesujace?
na pewno. wyobraz sobie sytuacje, ze najpierw kupujesz elektrykowi level magii a potem kupujesz mu arcany
Zgadzam się w pełni. Shino to teraz wytłumacz mi po raz kolejny czemu w ten sposób nie moge zrobic krasnoludzkiego BSB z runicznym dwurakiem wykorzystując dokładnie tą metodę ;)
sytuacja analogiczna. Najpierw robie runicznego dwuraka a potem robie z thane'a BSB.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Giftów dać nie można, bo te mają wyraźny zapis, że mogą być brane tylko przez Sorcererów a to słowo nie jest równoważne słowu Wizard. Co do arcanów, to moim zdaniem nie ma przeszkód, chociaż tu oficjalne stanowisko LS by mogło się przydać. Bonus z MoT jak najbardziej działa.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Czyli wg. Ciebie giftów dla sorcererów nie może brać Dp...bo nie jest sorcererem?
Bez sensu.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Rakso_The_Slayer pisze:
Shino pisze:

hmmm, interesujace?
Zgadzam się w pełni. Shino to teraz wytłumacz mi po raz kolejny czemu w ten sposób nie moge zrobic krasnoludzkiego BSB z runicznym dwurakiem wykorzystując dokładnie tą metodę ;)
sytuacja analogiczna. Najpierw robie runicznego dwuraka a potem robie z thane'a BSB.
than bsb nie moze miec dwuraka. stad nie moze miec tez dwuraka runicznego.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Occ pisze:Czyli wg. Ciebie giftów dla sorcererów nie może brać Dp...bo nie jest sorcererem?
Bez sensu.
W podręczniku do WoCh sorcererami są dwie jednostki: Chaos Sorcerer oraz Sorcerer Lord.

Varinastari
Masakrator

Czyli Dp nie może brać heamoculusa i third eye of Tzeentch?
No nie wiem, czy tędy drogaxD

Ale spoko, zobacz co wynika z tego, co mówisz.
Skoro Deamon Prince nie jest Chaos Sorcererm, nie dotyczą go restrykcje wymuszające używanie lory odpowiedniego dla swojego marku, zatem Możliwym jest Dp z Motem używający Lore of Heavens? :roll:
Poza tym, nie widzę nigdzie listy jednostek, które określamy mianem Chaos Sorcerer- jednostki podlegające tym zasadom nie są wymienione bezpośrednio. Czemu zatem wniosek, że to tylko Sorcerer i Sorcerer Lord?
Zacytuję:
"The term "Sorcerer" is used to describe Wizards who follow the Chaos Gods"
Dalej!
Z twojej interpretacji wynika, iż Exalted z BoS-em nie powinien móć rzucać zaklęć, wszak jest w zbroi, a nie jest "Sorcererem"!

Nie wiem, czy tak to działa, ale raczej nie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Occ pisze: Z twojej interpretacji wynika, iż Exalted z BoS-em nie powinien móć rzucać zaklęć, wszak jest w zbroi, a nie jest "Sorcererem"!

Nie wiem, czy tak to działa, ale raczej nie.
widac, ze nie wiesz... chyba, ze nagle znajdziesz jakas zasade zabraniajaca magom w zrobi rzucac czary :roll:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Hobbit pisze:W podręczniku do WoCh sorcererami są dwie jednostki: Chaos Sorcerer oraz Sorcerer Lord.
I jest dokładnie napisane, że Sorcerer niczym się nie różni od Wizard, poza tym iż jest to odniesienie do magów chaosu, którzy mogą używać zbroi ...
The term Sorcerer is used to describe Wizards who follow the Chaos Gods.
Dodatkowo, powiedz mi gdzie znalazłeś, że Gifty mogą być brane przez Sorcererów. Ja tam widzę zapisek Chaos Characters.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Hobbit pisze:
Occ pisze:Czyli wg. Ciebie giftów dla sorcererów nie może brać Dp...bo nie jest sorcererem?
Bez sensu.
W podręczniku do WoCh sorcererami są dwie jednostki: Chaos Sorcerer oraz Sorcerer Lord.
To ciekawe - a gdzie jest to napisane? Ja widzę za to zapis:
"The term 'sorcerer' is used to describe Wizards who follow the Chaos Gods."
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.

Varinastari
Masakrator

Może pomyliło mi się w ostatnim podpunkcie, faktycznie, maja wbudowane zbroje, zatem mogą czarować.
Ale proszę o odniesienie się do reszty mojego postu.

Third Eye of Tzeentch- dopisek "Sorcerers only". Analogicznie w Conjoined Heamoculus.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

No widzisz, że to przeoczyłem. No to masz rację i sprawą powinna zająć się ta banda nierob... to znaczy lista sędziowska.

A zapis jest przy poszczególnych giftach.

ODPOWIEDZ