Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: Eltharion »

1. Jak masz mniej punktów bierz wlóczników jak nie masz to bierz korsarzy
2. Jak masz czarodziejke ze sztyletem bierz wlóczników jak nie masz to bierz korsarzy
3. .....
Tak naprawde to chyba wszystko :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Arathorn pisze:1. Jak masz mniej punktów bierz wlóczników jak nie masz to bierz korsarzy
"Jak nie mam" czego? Gram na więcej pkt, czy nie mam możliwości grania włócznikami???
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeżeli chcesz powalczyć, to ja proponuję korsarzy. Z szałem wypłacą i tak więcej ataków niż włócznicy z 2 szeregów.
Wojownicy nadają się jako ochrona czarodziejki ze sztyletem. No ale wtedy raczej w dużych ilościach ich nie weźmiesz, a tam z 10-12.
Można też spróbować zagrać klockiem włóczników, ale ja dla tego przyszłości nie widzę. Praktycznie wszystko Ci ich rozjedzie.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Z mojego doświadczenia włócznie są dobre jako odział wciągający w zasadzkę. Ustawiasz przed wrogiem, a po bokach trzymasz korsarzy. A jeśli koleś nie chce zaszarżować to atak z 3 stron powinien go "troszkę osłabić" :twisted:

A co do wystawiania korsarzy to daję szał i ew. wspomagam kociołkiem
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

1. Czy Supreme Sorceress warto dawać dragona?
2. Death hag rozumiem, że ją najbardziej opłaca się dać gdy gra się z kociołkiem tak?
3 Dreadlord jest dobrą jednostką, czy nieopłacalną ;)?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

3. Wole mastera ale jak smok to tylko mroczny lord
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

1. Ja nigdy nie daję... Według mnie o wiele lepszy jest pegaz.
2. Musisz ją wziąć żeby grać na kociołku. :wink:
3. Tak, jest opłacalny. Szczególnie na smoku z pendant of khaeleth i albo crimson death, albo potion of strenght i hydra blade...
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, o 10:36 przez kamelot, łącznie zmieniany 1 raz.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

kamelot pisze: 2. Musisz ją wziąć żeby grać na kociołku. :wink:

Znaczy, to to wiem :) bardziej mi chodziło o to, czy ją się bierze tylko dla kociołka.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Raczej tak, chociaż nikt ci nie broni wystawić jej jako bsb z asf w egzekutorach albo witchkach...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Nitrox pisze:3 Dreadlord jest dobrą jednostką, czy nieopłacalną :wink: ?
Według mnie dreadlord służy tylko do grania na smoczku, chyba że chcesz wystawić drugiego jako wc-wymiatacza :P

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

ten z buta też fajny z tym mieczykiem za 80 pewnie siedzi w gwardii i pewnie zawsze ma asf :mrgreen:

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Dark Knight pisze: Tych z batalionu to chyba nie. Ale jak dasz czarce sztilecik to co będziesz wycinał? Black Guardów? :roll:
Wbrew pozorom, nie jest to totalnie głupie. Black guardzi są wbrew pozorom całkiem tani i wymiana 13 pkt na 1 PD dorzucany już po zobaczeniu wyniku na kostkach nie jest złym interesem...

Marcins
Masakrator

lepiej poświecić 6pts.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

marcinmysz pisze:lepiej poświecić 6pts.
Jasne, ale czarodziejka w BG jest bezpieczna, w warriorach nie do końca. Będąc w gwardii, może wziąć PoK, we włócznikach jednak chyba powinna immune to psychology. Poza tym, Ci pierwsi mają wiele zastosowań, Ci drudzy nadają się głównie na ofiarę. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Jak najbardziej Warriorow z Batalionu jak i z Boxa mozna skleić na Pikiniera lub Kusznika :)
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Albo zapytać sie wujka dobra rada jak z batalionu zrobić BG i shade i mieć specjale z głowy bo wychodzi jakieś 16 BG, 20 shade :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Marcins
Masakrator

jakim cudem???

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

GarG pisze:Albo zapytać sie wujka dobra rada
Takim, o ile znasz takiego gościa :P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Wojacy - GS + topory/halabardy od dwarfów/empire i mamy własnych BG którzy (o ile są schludnie zrobieni) będą dopuszczeni na każdym turnieju.

Korsarze - kusze od kuszników + parę od korsarzy + płaszczyki od łuczników WE i główki z kapturami lub GS główki bez szczególnych znaków korsarzy i mamy kolejny oddział.

Dla chcącego nic trudnego ;)

pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Jak mam kocioł bsb to liczy się od Hagi ,czy krańca kociołka i jeśli od Hagi ,to muszę być max 1 cal od krańca kotła , ale obojętnie którego? I czy możliwa jest kombinacja że 2 witczki będą z tyłu kotła , a Haga z przodu?
I believe in Honour.!

Zablokowany