Aż sobie z okazyji BP zrobiłem armię na szybko i o dziwo podoba mnie się.
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 410 pts
3 lvl, Master of the Black Arts, Forbidden Lore, Summon Ghouls, Helm of Commandment, Dispel Scroll
Vampire - 225 pts
BSB, Walking Death, Infinite Hatred, Flayed Hauberk, Talisman of Lycni, Sword of Might
Vampire - 165 pts
Dark Acolyte, Avatar of Death, Black Periapt
Wight King - 135 pts
Heavy Armour, Enchanted Shield, Sword of Kings,
;Barded Skeletal Steed
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
10 Crypt Ghouls - 80 pts
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
20 Grave Guards - 289 pts
Champion, Standard (War Banner)
14 Grave Guards - 251 pts
Great Weapon, Champion, Standard (Banner of the Barrows)
5 Fell Bats - 100 pts
5 Carin Wraiths - 250 pts
DoW Cannon - 85 pts
Total Army Cost: 2246 pts
Power Dice: 10, Dispel Dice: 6, Dispel Scroll: 1
Models in Army: 92
Zobaczymy, czy minimalizm się opłaci. Początkowo chciałem 2x3 baty i wskrzeszanie, ale to chyba nie przejdzie. Myślę też nad summon ghoulem na lorda i chyba kosztem książki. Jeszcze się zastanowię jak jutro wstanę.
VC 2250 bp 1.5
VC 2250 bp 1.5
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, o 10:35 przez Izo, łącznie zmieniany 2 razy.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
Nie no żarty sobie robisz? To z założenia ma być sama piechota, chociaż punktowo to kusisz, bo z chęcią bym sobie wyciągnął 50 na kolejnego wraitha. Summon wrzucony, to jednak jest dobry pomysł.Torres pisze:Summon Ghouls bardzo by się przydał.
Proponuję wywalić mniejszy oddział GG, wrzucić niewielki oddziałek BK i dodać tego summona.
Hahahaha. Nie mów hop. Myślę, że wcale tak kolorowo nie masz, hydra mnie tylko boli, ale GG + BSB da radę ją przepchnąć jeżeli uciekniesz przed wraithami. Na ciebie nawet brałbym sobie lore wampirów ^^ Zresztą z chęcią zagram i zobaczymy, bo myślę że to będzie bardzo wyrównana bitwa.Torres pisze: Ogólnie fajna rozpiska. I dodatkowo znacznie łatwiej by mi z nią było niż z Twoją armią na smoku
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
Hah. W nowym BP własnie zacząłem kombinować nad rozpiską.
Lord wyszedł mi dokładnie taki sam. Wight King b. podobny, zamiast ench. shielda daje mu gem of blood.
BSB taki sam. Mam jeden oddział GG mniej, za to mam więcej ghuli, 7 batów, 6 wrajtów z banshee i karoce zamiast działka.
Mnie się podoba!
Lord wyszedł mi dokładnie taki sam. Wight King b. podobny, zamiast ench. shielda daje mu gem of blood.
BSB taki sam. Mam jeden oddział GG mniej, za to mam więcej ghuli, 7 batów, 6 wrajtów z banshee i karoce zamiast działka.
Mnie się podoba!
Ha! mi lord wyszedł o 5 pkt tańszy.
Ale rozpa już dużo inna.
A jestem przyzwyczajony do grania na 3 charakterach więc mogę sobie pozwolić na bk.
Rozpiska całkiem spoko. Masz dwa klocki gg które mogą wziąć dużo rzeczy na klatę. Suport jest.
Tylko te wraciaki. Mam sentyment do klimatycznej 6 z Basią. Będziesz musiał uważać na duszki. A rozpiska z dużymi możliwościami.
Ale rozpa już dużo inna.
A jestem przyzwyczajony do grania na 3 charakterach więc mogę sobie pozwolić na bk.
Rozpiska całkiem spoko. Masz dwa klocki gg które mogą wziąć dużo rzeczy na klatę. Suport jest.
Tylko te wraciaki. Mam sentyment do klimatycznej 6 z Basią. Będziesz musiał uważać na duszki. A rozpiska z dużymi możliwościami.
Nie cierpię Baśki, nie wystawiam jej, wolę wraithy do CC, wiem że mniej uniwersalne, ale tak sobie ubzdurałem. Punkty na 6 są, ale jeszcze nie wiem czy chcę 6, to mimo wszystko 300 pts, czyli robi się drogo, a są armie na które wraciaki się nie przydadzą za bardzo. Przetestuję i się zobaczy ^^eliah91 pisze: Tylko te wraciaki. Mam sentyment do klimatycznej 6 z Basią. Będziesz musiał uważać na duszki.
Nie bo nie!Torres pisze:Mi też krzykaczka się nie bardzo podoba. Nie dodawałbym też szóstego wraciaka. Zamiast tego pomyśl o tych BK