Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: Rasti »

W sumie nie wiem w jakiej sytuacji robi to różnicę. Trafienia i tak rozlosowujesz, a przy szarży i tak walczą same witchki, więc lepiej postawić witchki za kotłem, aby to komuś nawet i tego cala przy strzelaniu brakło.
No chyba, że haga jest bsb, no to inna bajka, ale moim zdaniem tak, to jest jak obsługa maszyny - ustawiasz ich gdzie chcesz.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Kocioł może ruszyć się 5 cali, a obsługa? Może w jmoże się jednej turze ruszyć się więcej niż 5 cali będą nadal 1 cal od kotła?
Pytam, bo na turniejach wiele razy przeciwnicy robili mi problem o to, że obsługa nie ruszyć więcej niz 5 cali :roll:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Ja zawsze gram, że machina może się ruszyć tyle ile może, a obsługa może być najwyżej o ten 1 cal oddalona.

Nie wiem czy to dobrze, ale i mi i kumplowi pasuje...
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kocioł traktuje się jak maszynę, żeby zaszarżować na maszynę trzeba dojść do podstawki nie do obsługi, wiec kombinacja jest dowolna. Natomiast jeśli DH jest bsb/generałem to mierzysz zasięg od niej nie od kotła.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

kamelot pisze:Kocioł może ruszyć się 5 cali, a obsługa? Może w jmoże się jednej turze ruszyć się więcej niż 5 cali będą nadal 1 cal od kotła?
Pytam, bo na turniejach wiele razy przeciwnicy robili mi problem o to, że obsługa nie ruszyć więcej niz 5 cali :roll:
Hagisy z kotłem nie mogą maszerować bo ten oddział rusza się jak maszyna. A jak nie maszerują to nie da rady ruszyć ich o więcej niż 5 cali.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

A czy Assassyn może dołączyć się do Kotła? Oczywiście nie ukryć się w kotle ale jawnie dołączyć. Wydaje mi się że tak, jest wyznawcą Khaina, kocioł jest maszyną wojenną, do maszyny mogą dołączać postacie. Tak mi się zdaje ale wolę się zapytać.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Tak.

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

witajcie mam takie pytanko w kwesti ilosci atakow poganiaczy. w podreczniku pisze ze maja 2 ale w moim ab pisze ze 3. Czy bicz/hand weapon jest liczony jako dodatkowy atak (czyli 3 w tym przypadku) czy ma tylko 2 ataki i uderza tylko biczem
pewnie jest to gdzies juz wspomniane ale nie chce mi sie za bardzo przegladac tych wszystkich stron
pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Poganiacz ma 2 ataki + jeden dodatkowy za drugą broń (Bicz) czyli razem uderza trzy razy.

Awatar użytkownika
krzychuŻul

ok
jeszcze jedno zebym mial pewnosc ze nie walkuje :
czyli ten trzeci atak jest rozpatrywany z AP tak?? a nie wszystkie 3?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

3.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
krzychuŻul

czyli wszystkie 3
wielkie dzieki
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

czy można dać blessinga z kotła na smoka/mantikorę bez jeźdźca?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

w opisie kotła jasno stoi że na potworki i wierzchowce nie działa.

pzdr,
Ż.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Rasti pisze:przy szarży i tak walczą same witchki, więc lepiej postawić witchki za kotłem
czegos nie rozumiem dlaczego przy szarzy maja walczyc tylko witchki? zalozmy wpada w kociol jakis fast i co dostawiam tylko 2 male laski? jak tak to dlaczego?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

No a jak ma kocioł walczyć? Oblewać przeciwnika wrzącą krwią? Dostawiasz hage i witchki i hajda :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Marek15
Mudżahedin

Bo tak to już jest z maszynami. Obsługa wyłazi przed maszynę i walczy. Kotła nie można zniszczyć, ale w jakąś np armatę byłby sens atakować (bo nie odda, a nuż jakiegoś wounda do wyniku walki się zrobi?) ale nic z tego. W maszynie walczy tylko obsługa ustawiana przed maszyną, jeśli szarża doszła do maszyny (nie osługantów).

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

SexRocket pisze:
Rasti pisze:przy szarży i tak walczą same witchki, więc lepiej postawić witchki za kotłem
czegos nie rozumiem dlaczego przy szarzy maja walczyc tylko witchki? zalozmy wpada w kociol jakis fast i co dostawiam tylko 2 male laski? jak tak to dlaczego?
A widziałeś walczącą armatę :D?

Takie są zasady. Zresztą poprzednicy wyjaśnili.

Marek15
Mudżahedin

Tzn żeby było jasne: walczą wszyscy obsługanci, 2 wiczki (które są czempionami i mogą iść na challegne), Death Hag, i np. dołączony do kotła assasyn.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Rasti pisze:
A widziałeś walczącą armatę :D?
Zabawki chaos dwarfów :) ? Choć oczywiście, co do zasad macie rację.

Zablokowany