rozpiski elfów v2

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: rozpiski elfów v2

Post autor: Furion »

Master of reality pisze:Wiem że to może się wydać dziwne ale co powiecie na coś takiego
2350
Bardzo dobry pomysł, oryginalny - brawo =D>
Ma potencjał.
Andrzej pisze: Rozumiem, że magów chcesz dać w PG? Wystarczy, że zginie 4, i już obrywają magowie.
Tak się nie gra.
Andrzej pisze:Niby masz silną magie, ale jak ktoś ma chociaż 2 caddych, to się raczej nie przebijesz.
chociaż 2 caddych - ciekawa składnia ;)
]A nawet jakby było chociaż 2 caddych, to i tak się przebije.
Andrzej pisze:Ogólnie rzecz biorąc, do gry w domu jest spoko, na turnieju nie licz na pierwszy stół :)
Nieprawda. Rozpiska przedstawiona przez Master of Reality jest bardzo silna - troszkę jeszcze niedopracowana, ale spokojnie to powalczenia. Na turnieju.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Gryf niestety przegrywa teraz z naszymi smokami.
Obecnie rozpiski przeciwników nastawione są na zabijanie SD i innych bydlaków, wiec sobie z takim gryfem spokojnie poradzą, a te jego 4 ataki też szału nie robią. Sam kiedyś próbowałem coś takiego złożyć - tylko bardziej defensywnie (3 magów , 4 RBT) i gryfa używać jako kontry. Nie działało jakoś - magia z słaba by zniszczyć wroga, gryf z słaby by powalczyć, jedynie 4 RBT się spisywały :D

Za to można fajnie pokombinować - popchnąć BSB czy gryfa w jakiś bo, itp:)

pozdrawiam
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak się nie gra.
Być może, sam nie gram na magii, więc nie wiem. Ale przyznaj, że nie bardzo ma gdzie trzymać magów.
]A nawet jakby było chociaż 2 caddych, to i tak się przebije.
Przebić się przebijesz, ale w której turze? I co ci będzie wtedy jeszcze żyło?
Nieprawda. Rozpiska przedstawiona przez Master of Reality jest bardzo silna - troszkę jeszcze niedopracowana, ale spokojnie to powalczenia. Na turnieju.
Dokładnie to samo napisałem wcześniej "nie znaczy, że nie da się tym wygrać. Da się, ale jest trudniej". Owszem, można tym spokojnie powalczyć, ale jest to niewątpliwie słabsza wersja rozpiski niż z SD.
Zresztą, skoro uważasz tę rozpiskę za "bardzo silną", to zagraj nią na najbliższym masterze na podobne pkt :wink:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a kto w tych czasach ma gryfa xD

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

Relosu pisze:a kto w tych czasach ma gryfa xD
ja mam :-)

ostatnio myslałem coby nie dac lorda na orle z łukiem żeglarza. pomysł wydaje się głupkowaty ale...gryf i tak wiele nie robi a jest LT co za tym idzie trudniej go ukryc a taka dodatkowa latajaca balista ma swoje plusy. Ale to narazie tylko teoria..........

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Mortipher pisze: taka dodatkowa latajaca balista ma swoje plusy. Ale to narazie tylko teoria..........
tylko trzeba uważać, bo nie można wpuścić nawet głupiego D6 S4 w tego orła bo może spaść :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

niestety jest to opcja dalece niedoskonała ale zawsze jakaś alternatywa dla SD. Osobiście bardzo podoba mi się opcja z gryfem ale strasznie przeszkadza LT na gryfie. Na orle mamy możliwość kitrania albo screenowania własnym oddziałem..no ale dosyć teoretyzowania potestuje to napisze jak sie niesprawdził :-)

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Ja kiedyś zagrałem na dwóch Noblach na orłach. 1 BSB (Foe Bane, HoF), drugi generał (Star Lance, E. schield). Jak się umiejętnie prowadzi, to fajnie się tym gra. Dwóch takich panów wpada od boku w jakies małe oddziały kawy, stedzie, maszyny, przeszkadzajki i rozjeżdżają ładnie.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Proch
Chuck Norris

Post autor: Proch »

niezły plan by dać takiemu ziomkowi White Sword, enchanted shield i na orła z nim.. wpakować się z boku i wyprowadzić 3 ataki z siłą 6 i 2 z sila 4.. mozna tak przy dobrych wiatrach 2 koniki ściągnąć.. wprawdzie ataku z boku nie będzie ale jest szansa że oddział się złamie i orłem go zjemy :) a że lata to mniejsza szansa że hero zostanie ustrzelony.. 20 cali to piękna liczba :mrgreen: bo jesli chodzi o maszyny.. to stand and shot może zepsuć niejeden "świetny" plan

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Proch pisze:niezły plan by dać takiemu ziomkowi White Sword
White sword, którego może używać tylko bohater na piechotę...
Proch pisze: i wyprowadzić 3 ataki z siłą 6 i 2 z sila 4..
Gdyby nawet można było wziąć White Sword na bohatera na orzełku, to broń dwuręczna na wierzchowcu dodaje +1 do S...
Proch pisze:: bo jesli chodzi o maszyny.. to stand and shot może zepsuć niejeden "świetny" plan
Maszyny nie mogą robić stand-and-shot. Bardzo rzadko obsługa ma broń strzelecką (np. krasnoludzki inżynier z braces of pistols) i tylko wtedy można stać i strzelać.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Matis99 pisze:Gdyby nawet można było wziąć White Sword na bohatera na orzełku, to broń dwuręczna na wierzchowcu dodaje +1 do S...
White sword nie jest GW tylko bronią zajmującą 2 ręce
I sold my soul for rock'n roll

AndreFW
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AndreFW »

co nie zmienia faktu że jest tylko dla piechoty :roll:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Jutro przyjeżdża kumpel z Wrocka ze swoimi DE, więc co by przy jakiejś wodzie ognistej :wink: trochę się rozerwać:

2 500 pkt

1. Archmage lvl 4 - Book of Hoeth (325)
2. Mage lvl 2 - 2x DS, Silver Wand (185)
3. Noble (General) - Great Eagle, Star Lance, E. Schield, DA (191)
4. Noble (BSB) - Battle Banner, DA, halberd, shield, Barding Elven steed (216)

Core
5. 10x Archers (110)
6. 10x Archers (110)

Special
7. 6x Dragon Princes - FCG, Banner of Elyrion (245)
8. 5x Silver Helms - M, shields (123)
9. 18x White Lions - FCG, Banner of Sorcery (350)
10. 1x Lion Chariot (140)
11. 6x Shadow Warriors (96)
12. 5x Silver Helms (105)

Rare
13. RBT (100)
14. RBT (100)
15. RBT (100)
16. Great Eagle (50)

Ogólnie dla miłego spędzenia czasu i oderwania się od schematów. Jedyna nadzieja w terenach i... "wodzie ognistej" :lol2:

Pozdrawiam,

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Fajna rozpiska i wbrew pozorom też do grania. Ja bym tylko wywalił poziom z tego drugiego maga, zabrał mu wanda, a za zaoszczędzone punkty zamienił helmsów na dragon prince'ów. No i właśnie, nie boisz się, ze noble na orzełku zostanie natychmiast rozstrzelany?

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Matis99 pisze:No i właśnie, nie boisz się, ze noble na orzełku zostanie natychmiast rozstrzelany?
Ryzyko jest spore i oczywiście jest obawa, ale że gramy for fun... :wink: natomiast przy korzystnym rozstawieniu terenów i właściwym prowadzeniu może namieszać :)

Relosu
Kretozord

jak mial by reaver bowa to juz inaczej bym na niego patrzal, a tak to rybcia jak ty chcesz tym w cos zaszarzowac ? CoK bd pewnie trzymal daleeeeeeeeeeko przy bolcach albo chociaz w ich zasiegu i byles ty go nie widzial a przynajmniej nie na 20" i twoj hero jest rozstrzelany jezeli chce cos ugrac. A pkt skurwiel ma na sobie troche. Na DE nie mam pomyslu jak nim grac =/

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Ukalez pisze:3. Noble (General) - Great Eagle, Star Lance, E. Schield, DA (191)
10. 1x Lion Chariot (140)
11. 6x Shadow Warriors (96)
biorąc pod uwage te oddziały, to stwierdzenie, że...
Jedyna nadzieja w terenach i... "wodzie ognistej" :lol2:
... jest słuszne :D

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Hehe :mrgreen:

Nie jest to LT, więc można łatwiej się schować. Poza tym kumpel lubi grać na hydrze, korsarzach (nie będzie miał harpii, DR, shade'ów), będą 2 bolce. Więc obie rozpy nie będą standardowe, ale chyba o to chodzi w grze bez ciśnienia. Mam nadzieję, że się spłaci a jak nie to płakał nie będę, tylko kielonka z kumplem wypije, że go ładnie ściągnął =D>

Relosu
Kretozord

musze do was kiedys wpasc na bitwe xD

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ukalez pisze:Mam nadzieję, że się spłaci a jak nie to płakał nie będę, tylko kielonka z kumplem wypije, że go ładnie ściągnął =D>
Po wszystkim napisz wrażenia z bitwy, z chęcią się zapoznam jak to hula.

Ja mam duże opory co do wystawienia bohatera na orle, ale miałem już takie pomysły (nie zastosowałem ich :P)
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ