VC na 2500. Pierwsza rozpa.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Re: VC na 2500. Pierwsza rozpa.

Post autor: Gregor »

solider4 pisze: A jak powinien wyglądać Lord Mag? Nie wiem czy 10 to dobry pomysł, bo łatwo ją wystrzelać, a tak zawsze mogę łatwo dowskrzeszać do 20.
Jeżeli lorda maga weźmiesz to wsadzasz go do 10 ghuli i trzymasz go z tyłu w 1 turze podczas gdy cała reszta brnie do przodu.W 2 turze będzie ich już 20 :wink: .Poza tym w takiej konfiguracji na starcie masz więcej o 1 oddział naporowy ,nie musisz rozdzielać wskrzeszeń ,a jeżeli magia ci nie pójdzie albo będziesz potrzebował kości na coś innegi to się nie przejmujesz.

Co do lorda maga to z mocy dajesz mu:
+2 kostki casta,
wskrzeszanie ghuli/batów,
wszystkie lory/4lvl
A z przedmiotami już jest więcej problemów ,bo zależy czy jesteś na tyle ograny żeby nie trzeba mu było dawać sv. czy wolisz jednak być przygotowany ,na każdą ewentualność.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Ogranie VC = 0 :wink:

Nawet nigdy nie grałem przeciw VC :( więc raczej muszę być przygotowany na każdą możliwość.

EDIT: narazie spróbuję taką rozpą, a potem w miarę poznawania armii będę wprowadzał zmiany. Tylko spróbuję upchnąć Wampira z dispelami i przyzywaniem ghouli za nekro i kilka psów.

Dokonałem małej zmiany w rozpie i nasunęło mi się pytanie. Jak spisuje się 5 wilków bez czempiona, ewentualnie 5 z czempionem? Jest sens dawać go do 5? Szukam punktów na e.shield dla tego wampa ze skrolami.

Teraz obie 15 ghouli będą mogły równo maszerować, w każdym będzie wamp ze wskrzeszaniem :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

solider4 pisze:Jak spisuje się 5 wilków bez czempiona, ewentualnie 5 z czempionem? Jest sens dawać go do 5?
Znowu wracamy do kwestii ogrania :)

Fastem trzeba umieć grać (osobiście jeszcze nie czuję się mistrzem w tej kwestii). Samemu wystawiam raczej gołe piątki, gdyż są inne rzeczy, stanowiące dla mnie większy priorytet, np. Ghasty, a nie zawsze starcza punktów na jedno i drugie. Jeśli jednak takową rezerwę punktową posiadasz, to przy ich liczebności +1 atak z czempiona to zawsze coś. Przy grze wilkami trzeba niestety pamiętać o jednym - 1 dobrze wymierzona salwa łuków = 1 oddział mniej :wink:

Pozdr, Qbas
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

No to chociaż tu nic się nie zmieni, mam trochę doświadczenia, gram WoChem (psy, konne marudy) :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ